Honda CB190 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα

Απίθανο να έρθει Ευρώπη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/8/2017

Την στιγμή που οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές προσπαθούν να διεισδύσουν στις ασιατικές αγορές, είτε με συνεργασίες, είτε επενδύοντας σε νέα εργοστάσια, η Honda έχει κάνει το βήμα της δεκαετίες τώρα, κατασκευάζοντας εργοστάσια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υπάρχει έτσι μία πληθώρα μοντέλων, άγνωστα στους Ευρωπαίους παρόλο που σε αριθμούς μονάδας μπορεί να κυριαρχούν, όπως το XRE190 που κατασκευάζεται στο τεράστιο εργοστάσιο της Honda στην Βραζιλία. Με 184 κυβικά και κατασκευασμένος να λειτουργεί με βενζίνη χαμηλής περιεκτικότητας σε οκτάνια ή απευθείας με αιθανόλη, ο κινητήρας αυτός είναι ακριβώς ότι χρειάζεται το ευρύ κοινό στην Λ. Αμερική αλλά και στην αχανή Κίνα. Για αυτό, παρόλο που πέρσι στην Κίνα παρουσιάστηκε το CBF190X, το δεύτερο μοντέλο που χρησιμοποιεί αυτό τον κινητήρα στην Κίνα, δεν απορήσαμε που πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε και τρίτο, όμοιο σχεδόν με το περσινό.

Με την ονομασία Tourism το νέο μοντέλο έχει μικρές διαφοροποιήσεις από αυτό που είδαμε πέρσι και διατηρεί την υψηλή απόδοση για τον μικρό μονοκύλιδρο κινητήρα. Ο λόγος της πληθώρας μοντέλων αυτού του είδους στην Κίνα, είναι γιατί παρατηρείται μία στροφή από τα παπιά και τα σκούτερ σε μικρές μοτοσυκλέτες, λίγο πιο πολυτελείς, την στιγμή που οι δαιδαλώδεις νόμοι της κυβέρνησης για τον κυβισμό εξακολουθούν να υφίστανται. Όπως και το αντίστοιχο CBF, μιλάμε για σχεδόν 15 ίππους απόδοση από τον αερόψυκτο κινητήρα που οι Βραζιλιάνοι έχουν να πουν τα καλύτερα για την αξιοπιστία του.

Δείτε εδώ την περσινή παρουσίαση του CBF190X και το Βραζιλιάνικο XRE190

 

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.