Honda CBR600RR 2020 (Japan μόνο): Παρουσιάστηκε με πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Επιβεβαίωση πως δεν θα έρθει Ευρώπη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/8/2020

Το νέο CBR600RR που η Honda ετοίμασε για την Ιαπωνική αγορά, έχει ήδη φανερωθεί πλήρως οπτικά, πρώτα από τα teasing video της Honda και έπειτα από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν. Αμέσως μετά άρχισε να διαφαίνεται το ερώτημα για το κατά πόσο πρόκειται για ένα μοντέλο με διεθνή καριέρα, κι αν προορίζεται κι εκτός Ευρώπης, πράγμα που εμείς το αποσαφηνίσαμε εδώ και καιρό. Με την σημερινή του επίσημη πρώτη εμφάνιση στο site της Honda και όχι στο Ευρωπαϊκό, κάθε αμφιβολία για το αν υπάρχει περίπτωση να βγει εκτός Ιαπωνίας πρέπει να διαλυθεί. Τουλάχιστον για τώρα δεν διαφαίνεται ένα τέτοιο μέλλον…

Το νέο CBR θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνική αγορά στις 25 Σεπτεμβρίου, ώστε να απαντήσει στην Yamaha που τόσο καιρό έχει έναν ανανεωμένο R6 με εξαιρετική απόδοση. Για αυτό και ο τετρακύλινδρος των 599 κυβικών της Honda ανέβασε το όριο στροφών στις 14.000 για να αυξηθεί και η ιπποδύναμη στους 120 ίππους!

Η αύξηση στο όριο στροφών δεν ήταν κάτι απλό, αλλάχτηκαν εκκεντροφόροι και στρόφαλος, πράγμα που περιμένεις να γίνει έτσι κι αλλιώς όταν ακούς για διαφορετικές στροφές, ωστόσο η μεγάλη διαφορά ήταν στο υλικό και μετά ακολούθησε ο χρονισμός. Οι βαλβίδες εισαγωγής άλλαξαν γωνία και μεγάλωσε η διάμετρος μαζί με μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού που σημαίνει πως αντίστοιχες αλλαγές έγιναν και στην εξαγωγή των καυσίμων με όλο τον λαιμό να είναι επανασχεδιασμένος.

Το γκάζι έγινε ηλεκτρονικό και η Honda αναφέρει πως δουλεύει με απαράμιλλη ακρίβεια, μεταφράζοντας την εντολή του αναβάτη από το δεξί γκριπ σε ηλεκτρονικό άνοιγμα με απόλυτο τρόπο.

Η Honda έκανε μία έρευνα σε αεροσήραγγα με όλες τις τετρακύλινδρες εν σειρά στα 600 κυβικά, όταν σχεδίασε τα αεροδυναμικά βοηθήματα του νέου CBR και ανακοινώνει πως το νέο CBR με βάση τον σημερινό ανταγωνισμό, έχει την καλύτερη αεροδυναμική στην κατηγορία του. Τονίζουμε πως αυτό επικεντρώνεται σε τετρακύλινδρα εξακοσάρια, και όχι με την ευρύτερη έννοια της κατηγορίας που εννοεί ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης που αναζητά την επόμενη μοτοσυκλέτα του…

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα δεν είναι εκεί για να βοηθήσουν την σταθερότητα στην ευθεία, έχουμε ξεφύγει πλέον από αυτό το επίπεδο, αλλά για να φορτίσουν ακόμη περισσότερο τον εμπρός τροχό στην είσοδο των στροφών και να δώσουν την απαραίτητη σταθερότητα στην επιτάχυνση υπό κλίση, μεγιστοποιώντας την πίεση που ασκεί το εμπρός ελαστικό στην άσφαλτο κι άρα και την πρόσφυση.

Σημαντικό είναι επίσης πως επανασχεδιάστηκε και η διαδρομή του ψυκτικού υγρού και αυξήθηκε η ροή στην κεφαλή, ώστε να ανταποκρίνεται στην μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα που σημαίνει και μεγαλύτερες ανάγκες απαγωγής θερμότητας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το CBR600RR αποκτά και ένα σύνθετο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, που είναι και ο βασικός λόγος για την μετατροπή της γκαζιέρας σε ηλεκτρονική οδήγηση, καθώς όλα αυτά τα υποσυστήματα πρέπει να μπορούν να επέμβουν στην απόκριση του γκαζιού. Υπάρχει λοιπόν IMU που σημαίνει πως το CBR γνωρίζει την κλίση της μοτοσυκλέτας προς κάθε άξονα και ενημερώνει την ECU ώστε το traction control, το “αντι-σουζικό” και το ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα να υπολογίζουν την επέμβασή τους προσμετρώντας και την κλίση της μοτοσυκλέτας ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες.

Υπάρχουν επίσης και διαφορετικοί χάρτες απόδοσης για την λειτουργία του κινητήρα που ομαδοποιούν και τις ρυθμίσεις για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ώστε να αλλάζουν όλα μαζί, για παράδειγμα επιλέγοντας RAIN θα μειώνεται η απόδοση του κινητήρα και ταυτόχρονα θα αυξάνεται και η επεμβατικότητα του traction control. Όπως συμβαίνει σε όλες τις μοτοσυκλέτες δηλαδή… Όλα αυτά έπρεπε να περάσουν στον αναβάτη με κάποιο τρόπο, οπότε υπάρχει μία έγχρωμη TFT οθόνη.

Πέρα από τον μονόδρομο και υποβοηθούμενο συμπλέκτη που εξυπακούεται η ύπαρξή του όταν ακούμε για ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα, υπάρχει και quick shifter που δουλεύει και στα ανεβάσματα και στα κατεβάσματα, αλλά θα ανήκει στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Ονομασία μοντέλου
CBR600RR
Τύπος
Honda 2BL-PC40
Διαστάσεις (L x W x H) (mm)
2,030×685×1,140
Μεταξόνιο (mm)
1,375
Απόσταση από το έδαφος (mm)
125
Ύψος σέλας (mm)
820
Βάρος κενό (kg)
194
Νόμιμες θέσεις αναβατών
2
Κατανάλωση (km/L)
As submitted to Ministry of Land, Infrastructure and Transport
Steady state fuel economy (km/h)
23.5 (60) <2 people seated>
WMTC mode ★ (class)*8
17.3 (class 3-2) <with 1 rider>
Ακτίνα στροφής (m)
3.2
Κινητήρας
PC40E, υδρόψυκτος τετράχρονος τετρακύλινδρος DOHC 4β/κ
Χωρητικότητα (cm3)
599
Διάμετρος  x Διαδρομή (mm)
67.0×42.5
Συμπίεση
12.2
Ιπποδύναμη (kW[PS]/rpm)
89[121]/14,000
Ροπή (N・m[kgf・m]/rpm)
64[6.5]/11,500
Τροφοδοσία
Electronic (PGM-DSFI)
Λίπανση
Κύκλωμα λαδιού
Ρεζερβουάρ (L)
18
Συμπλέκτης
Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος με υποβοήθηση
Μετάδοση
Constant mesh, 6-speed return
Σχέσεις
1st
2.615
2nd
2.000
3rd
1.666
4th
1.444
5th
1.304
6th
1.208
Πρωτεύουσα/Δευτερεύουσα Μετάδοση
2.111/2.562
Κάστερ / Ίχνος (γωνία/mm)
24°06´/100
Ελαστικά
Εμπρός
120/70ZR17M/C (58W)
Πίσω
180/55ZR17M/C (73W)
Φρένα
Εμπρός
Δύο δίσκοι και ABS
Πίσω
Ένας δίσκος και ABS
Αναρτήσεις
Εμπρός
Ανεστραμμένο Big Piston πιρούνι
Πίσω
Αμορτισέρ με Unit Pro-Link
Πλαίσιο
Τύπου διαμάντι

Ετικέτες

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες