QJ SRK 1000 RR: Το πρώτο κινέζικο Superbike είναι γεγονός

Με ιταλική καρδιά και τεχνολογία
QJ1000RR
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2023

Η πρώτη πραγματική Superbike από την Κίνα είναι γεγονός και έχει γνήσια ιταλικά γονίδια. Στις φωτογραφίες που βλέπετε είναι η ολοκαίνουρια QJ SRK 1000 RR και αν σε κάποια σημεία σας θυμίζει MV Agusta Brutale 1000 RR είναι γιατί πράγματι χρησιμοποιεί τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη της ιταλικής μοτοσυκλέτας.

Μάλιστα στα κάρτερ του κινητήρα υπάρχει ανάγλυφο το λογότυπο της MV Agusta, ενώ και ο σχεδιασμός των τεσσάρων εξατμίσεων είναι πανομοιότυπος με του Brutale 1000 RR.

qj1000rr

Το παράξενο σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι πως η QJ χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της MV Agusta για την πρώτη της Superbike. Θυμίζουμε πως η MV Agusta έχει ήδη παρουσιάσει την Lucky Explorer 5.5 που είναι στην πραγματικότητα 100% ένα Benelli TRK 502 X με κουστούμι της MV Agusta και όπως ξέρουμε, η Benelli είναι μια εταιρεία του ομίλου της QJ.

qj1000rr

Εκείνο που είναι πραγματικά παράξενο ή μάλλον έχει τεράστιο ενδιαφέρον, είναι πως η MV Agusta αποτελεί πλέον μέλος της KTM με τους Αυστριακούς να έχουν βάλει πολύ γερά το πόδι τους μέσα στη διοίκηση της ιταλικής εταιρείας (πολύ πιο βαθιά από το ποσοστό που ανακοίνωσαν επίσημα πως αγόρασαν).

qj1000rr

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, αν λάβουμε υπόψη μας πως η KTM έχει πολύ στενή σχέση με την CFMOTO που είναι ανταγωνιστής της QJ και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο πιπεράτα, η QJ κατέθεσε πριν λίγο καιρό σχέδια/πατέντες για έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που είναι ολόιδιος με τον κινητήρα του 790 Duke, δηλαδή τον κινητήρα που χρησιμοποιεί η CFMOTO στα 800MT και στο επερχόμενο 800ΝΚ…

qj1000rr

Πραγματικά έχει χαθεί εντελώς η μπάλα με τις συμφωνίες και τις ανταλλαγές τεχνολογίας μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών και των κινέζικων ομίλων, αν και τα ιαπωνικά εργοστάσια ήταν εκείνα που ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια αυτή την ιστορία, με τους κινητήρες των Kawasaki ER-5 και του Honda CB 500 να έχουν δεκάδες κλώνους σε διάφορες παραλλαγές.

qj1000rr

Όπως κι αν έχει και όποιο κι αν είναι το μέλλον του SRK 1000 RR, το γεγονός είναι πως η QJ  έφτιαξε το πρώτη κινέζικο superbike με 208 ίππους, μονόμπρατσο, ακτινικά φρένα Brembo και πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοημάτων.

Την ίδια στιγμή η CFMOTO κατέθεσε σχέδια/πατέντες για ένα V4 1000 κυβικών, κάνοντάς μας όλους να αναρωτιόμαστε γιατί δεν βλέπουμε την ίδια κινητικότητα στην κατηγορία από τις παραδοσιακές δυνάμεις, δηλαδή τους Ιάπωνες…

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες