Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Yamaha Tokyo Concepts

Από το Τόκιο με πολύ Kando

Τρία διαφορετικά concept θα έχει η Yamaha σε αυτή την έκθεση του Τόκιο, ανάμεσα στα υπόλοιπα εκθέματά της και τα έδωσε ήδη στη δημοσιότητα. Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά δείχνουν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, εν τούτοις όλα τους προσπαθούν να εκφράσουν την βαθύτερη έννοια της ιαπωνικής λέξης "Kando". Η ελεύθερη μετάφραση της λέξης Kando είναι Βαθειά Ευχαρίστηση και στην περίπτωση των μοτοσυκλετών, αναφέρεται στην ευχαρίστηση που νοιώθεις, όχι μόνο όταν την οδηγάς αλλά συνολικά στη σχέση σου μαζί της.

MOTOROiD

Το Motoroid είναι μια μοτοσυκλέτα… pet! Όχι μόνο είναι ηλεκτρική και έχει τη δυνατότητα να σε πάει όπου της πεις χωρίς να χρειάζεται να οδηγάς (έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης…) αλλά αντιδρά και συμπεριφέρεται σαν πιστό σκυλάκι! Μπορεί να σε ακολουθεί, να σου μιλάει, να κρατάει σημειώσεις, να την στέλνεις για ψώνια ή να πάει να πάρει ένα φιλικό σου πρόσωπο από το σταθμό του τρένου και να το φέρει σπίτι, να μάθει τις συνήθειές σου και να προσαρμοστεί σε αυτές.

Ο σχεδιασμός του MOTOROiD έχει μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το μονόμπρατσο εμπρός σύστημα διεύθυνσης με το επίπεδο “καλάμι”, τις προεκτάσεις στήριξης του αναβάτη στη σέλα για να μην πέσει όταν δεν οδηγεί ο ίδιος και τα χειριστήρια του τιμονιού που θυμίζουν σκανδάλες κονσόλας video game.

Το ζήτημα με το MOTOROiD, είναι πως πρακτικά είχε προαναγγελθεί και ταυτόχρονα η Yamaha μας είχε πει πως δεν εργάζεται σε μία τέτοια κατεύθυνση… Ήταν τότε που γράφαμε για το MOTOBOT... δείτε παρακάτω

 

MWC-4

Το τετράροδο MWC-4 είναι άλλη μια παραλλαγή του μηχανισμού άρθρωσης της εμπρός ανάρτησης του Tricity 125/155. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και από τους ανθρώπους που σχεδιάζουν τα μελλοντικά μοντέλα scooter, ότι η Yamaha θα εμπλουτίσει τη γκάμα στην οικογένεια των Tricity με τουλάχιστον άλλα δύο μοντέλα.

Το ένα θα έχει κινητήρα από MT (αρχικά τον τρικύλινδρο του ΜΤ-09) και το άλλο θα είναι ηλεκτρικό στην premium κατηγορία. Προφανώς η Yamaha έχει στο μυαλό της να επεκταθεί στους τέσσερεις τροχούς με εξειδικευμένα οχήματα, όπως το σπορ αυτοκίνητο που σχεδίασε πέρσι ο Gordon Murray.

Θυμίζουμε ότι η Toyota κατέχει έναν μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Yamaha, οπότε δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση αν χρησιμοποιούσε το σήμα των τριών διαπασών για να ανιχνεύσει νέες τάσεις και κατηγορίες στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Επίσης να θυμίσουμε πως ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Yamaha έχει αντίστοιχη προϋπηρεσία και πάθος για αυτά τα οχήματα…

 

Motobot Version II

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από το Hollywood και να λέγεται Η Εξέγερση των Μηχανών, αλλά στην πραγματικότητα το Motobot είναι μια τεχνολογική αναζήτηση της Yamaha, που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την συμπεριφορά των μοτοσυκλετών, σε συνδυασμό με τις κινήσεις του αναβάτη. Μόνο που εδώ πρωταγωνιστής στην έρευνα είναι ο ίδιος ο αναβάτης και όχι η μοτοσυκλέτα. Το R1M που οδηγάει ο κύριος Motobot δεν διαφέρει σε τίποτα από την μοτοσυκλέτα που πουλιέται στα καταστήματα.

Όλη η έρευνα και η τεχνολογία του Motobot είναι επικεντρωμένη στον αναβάτη και οι άνθρωποι της Yamaha ελπίζουν να καταφέρουν να αποτυπώσουν σε ψηφιακή μορφή τις κινήσεις που κάνουμε όταν οδηγάμε. Σε αυτή τη δεύτερη Version, θα μας αποκαλύψουν την πρόοδο που είχαν τον τελευταίο χρόνο.

Το στοίχημα είναι πως όταν φτάσουν στο τρίτο και τελικό στάδιο να μπορεί πλέον το MOTOBOT να κερδίσει τον χρόνο του Valentino Rossi και θεωρητικά έχουν φτάσει πέρα από την «μέση» αυτής της πορείας. Στο MOTO είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά τα πάντα για το MOTOBOT, (από την γνωριμία μας μαζί του) τον τρόπο που μπήκαν στην διαδικασία να το φτιάξουν, το κόστος κατασκευής και έρευνας και τους λόγους της ύπαρξής του, θυμίζουμε κάποια από αυτά εδώ κι εδώ.