Yamaha YS125

Ο διάδοχος του YBR
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/2/2017

Η Yamaha παρουσίασε ένα νέο commuter στα 125 κυβικά, το YS125, που αποτελεί τον διάδοχο του YBR125, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει εξαιτίας των Euro4 προδιαγραφών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Yamaha, το YS προσφέρει καλύτερη κατανάλωση από τον προκάτοχό του, χάρη στην κατά ένα λίτρο μεγαλύτερη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του (14lt). Ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος, αερόψυκτος κινητήρας που πληροί, φυσικά, τις προδιαγραφές Euro4 είναι σχεδιασμένος από την αρχή και διαθέτει μίζα και μανιβέλα.

Οι τροχοί του είναι 18'', ενώ η σέλα είναι ψηλότερη κατά 15mm (με την απόστασή της από το έδαφος της να φτάνει συνολικά τα 795mm), διαθέτοντας καλύτερη εργονομία, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιαστές του. Ο συνολικός σχεδιασμός είναι κι αυτός αναβαθμισμένος και πιο σύγχρονος, με ένα μικρό μασκάκι πάνω από τον προβολέα, με παλϊνά πλαστικά που διαθέτουν περισσότερες γωνίες και ένα καινούργιο τελικό εξάτμισης σε μαύρο χρώμα με μεγαλύτερη κλίση προς τα πάνω. Τα φρένα του έχουν συνδυασμένη λειτουργία –βάσει της νομοθεσίας για τις μοτοσυκλέτες των 125 κυβικών που δεν είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν ABS- και θα διατίθεται σε τρία χρώματα: κόκκινο, λευκό και μαύρο.

Ετικέτες

Suzuki: Νέα ευρωπαϊκά χρώματα για GSX-8T και GSX-8TT

Η Suzuki ανακοίνωσε δύο νέους χρωματισμούς για τα GSX-8T και GSX-8TT που είναι ήδη διαθέσιμοι στην αγορά της Ολλανδίας.
suzuki gsx-8t-tt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Στο γυμνό GSX-8T το νέο χρώμα είναι το πορτοκαλί Glass Blaze Orange και δεν αντικαθιστά κάποιο από τα προϋπάρχοντα, αλλά προστίθεται δίπλα τους.

Suzuki GSX-8T

Όσον αφορά στο GSX-8TT, εδώ η νέα προσθήκη είναι το κόκκινο Candy Darling Red και, όπως και στο 8Τ, έρχεται να προστεθεί μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα του 2026.

Suzuki GSX-8TT

Καμιά άλλη αλλαγή δεν σημειώνεται στις δύο μοτοσυκλέτες με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα ων 776 κυβικών εκατοστών.

Επί του παρόντος δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτά τα δύο νέα χρώματα θα επεκταθούν σε όλη την ευρωπαϊκή γκάμα, ωστόσο αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, δεν αφορούν προς το παρόν τις μοτοσυκλέτες στην πατρίδα της Suzuki και χαρακτηρίζονται ως χρώματα για τις “European Specification” μοτοσυκλέτες της.

 

Ετικέτες