Yamaha YS125

Ο διάδοχος του YBR
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/2/2017

Η Yamaha παρουσίασε ένα νέο commuter στα 125 κυβικά, το YS125, που αποτελεί τον διάδοχο του YBR125, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει εξαιτίας των Euro4 προδιαγραφών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Yamaha, το YS προσφέρει καλύτερη κατανάλωση από τον προκάτοχό του, χάρη στην κατά ένα λίτρο μεγαλύτερη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του (14lt). Ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος, αερόψυκτος κινητήρας που πληροί, φυσικά, τις προδιαγραφές Euro4 είναι σχεδιασμένος από την αρχή και διαθέτει μίζα και μανιβέλα.

Οι τροχοί του είναι 18'', ενώ η σέλα είναι ψηλότερη κατά 15mm (με την απόστασή της από το έδαφος της να φτάνει συνολικά τα 795mm), διαθέτοντας καλύτερη εργονομία, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιαστές του. Ο συνολικός σχεδιασμός είναι κι αυτός αναβαθμισμένος και πιο σύγχρονος, με ένα μικρό μασκάκι πάνω από τον προβολέα, με παλϊνά πλαστικά που διαθέτουν περισσότερες γωνίες και ένα καινούργιο τελικό εξάτμισης σε μαύρο χρώμα με μεγαλύτερη κλίση προς τα πάνω. Τα φρένα του έχουν συνδυασμένη λειτουργία –βάσει της νομοθεσίας για τις μοτοσυκλέτες των 125 κυβικών που δεν είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν ABS- και θα διατίθεται σε τρία χρώματα: κόκκινο, λευκό και μαύρο.

Ετικέτες

KTM 490 Adventure – Επανεμφάνιση του πρωτότυπου εξέλιξης με νέα φρένα

Μια τριάδα νέων δικύλινδρων 490 έχει ήδη επιβεβαιωθεί
ktm-490-adv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/5/2026

Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουμε δει την ΚΤΜ να εξελίσσει στον δρόμο 490 Duke, 490 RC και 490 Adventure, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή αναβίωσε η δικύλινδρη οικογένεια των 490 που η αυστριακή εταιρεία σχεδίαζε από το 2019 επί Stefan Pierer, αλλά διέκοψε για λόγους κόστους.

Η νέα θέαση ενός πρωτοτύπου 490 Adventure δείχνει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τελευταία φορά που συναντήσαμε φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας, πέρυσι τον Αύγουστο.

ktm 490 adv

Φορώντας ακόμα λιγότερα πλαστικά από τότε, η μοτοσυκλέτα δείχνει να διατηρεί τα περισσότερα μέρη της αναλλοίωτα, με μια σημαντική διαφορά: τα φρένα της Brembo έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτά της WP, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ και που πλέον έχει επεκταθεί και στον τομέα της πέδησης.

ktm 490 adv

Από κει και πέρα η νέες φωτογραφίες του 490 Adventure δεν μας κάνουν σοφότερους σε κάτι άλλο πλην του ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει την πορεία της προς τη μαζική παραγωγή όπως περίπου τη γνωρίζαμε, με μια εμφανή αλλαγή στα φρένα.

ktm 490 adv

Θυμίζουμε πως, από τη στιγμή που η ΚΤΜ έχει περάσει στον έλεγχο της Bajaj, έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην Κίνα απ’ ότι στην Ινδία. Έτσι στην κινέζικη αγορά πρόσφατα παρουσιάστηκε το 450 RC, βασισμένο στο CFMOTO 450SR-S, ωστόσο αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη. Απεναντίας, οι δυτικές αγορές θα περιμένουν τα νέα 490 που θα μας έρθουν από την Ινδία για να γεμίσουν το κενό της γκάμας μεταξύ 390 και 690.

Ετικέτες