MotoGP - Πρώτη γεύση στο Goodwood Festival of Speed 2023

Επιστροφή Pol Espargaro στη σέλα της GASGAS RC16 έστω και για λίγο
FOS 2023
Από το

motomag

14/7/2023

Η πρώτη ημέρα του Goodwood Festival of Speed 2023 είχε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ενώ τις εντυπώσεις για τους φαν των δυο τροχών έκλεψαν παλιοί και νέοι αναβάτες με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του MotoGP.

Όπως σας είχαμε γράψει, στο φετινό Goodwood Festival of Speed 2023 θα βρεθούν αρκετοί εν ενεργεία αναβάτες αλλά και παλιοί θρύλοι του MotoGP ώστε να χαρίσουν πλούσιο θέαμα με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες. Με το διάσημο μηχανοκίνητο φεστιβάλ να έχει τετραήμερη διάρκεια λόγω του πλήθους των οχημάτων που θα λάβουν μέρος σε αυτό, η αρχή έγινε χθες Πέμπτη 13 Ιουλίου. Την τιμητική τους φυσικά είχαν και οι μοτοσυκλέτες και ειδικότερα αυτές του MotoGP οι οποίες έκλεψαν όπως αναμενόταν την παράσταση. Ανάμεσα στους αναβάτες που διέσχισαν την διαδρομή την πρώτη ημέρα ήταν και ο Pol Espargaro ο οποίος βρέθηκε στη σέλα της GASGAS RC16 μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στα δοκιμαστικά στο Portimao στις 24 Μαρτίου. Εκτός του Espargaro, οι Michele Pirro (Ducati Lenovo Team), Mika Kallio (Red Bull KTM Factory Racing), και Lorenzo Savadori (Aprilia Racing RS-GP), έδωσαν το παρών την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες. Όσον αφορά στους θρύλους, οι Kenny Roberts Jr και Randy Mamola ήταν αυτοί που βρέθηκαν στη διαδρομή, ενώ ο γιος του Mamola, Dakota, έκανε και αυτός την εμφάνιση του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας πάνω στη σέλα της RC213V της LCR Honda Castrol.

FOS 2023

Τις επόμενες τρεις ημέρες, θα δούμε τους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Enea Bastianini, Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3), Miguel Oliveira & Raul Fernandez (CryptoDATA RNF MotoGP Team), να κάνουν την δική τους εμφάνιση στην διάσημη διαδρομή, ενώ οι θρύλοι Giacomo Agostini, Mick Doohan, Freddie Spencer, Casey Stoner, Kevin Schwantz, Wayne Gardner και Alex Crivillé θα πάρουν και αυτή μια γεύση από το FOS.

FOS 2023

O Pol Espargaro δήλωσε: "Η διαδρομή είναι σύντομη, αλλά είναι τόσο ευχάριστο να οδηγείς τη μοτοσυκλέτα, και να βλέπεις την τεχνολογία του σήμερα σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα του παρελθόντος. Είναι υπέροχο που μπορώ να μιλήσω με τους οπαδούς μετά από αυτούς τους μήνες που ήμουν σπίτι, αναρρώνοντας από τον τραυματισμό αλλά θέλω να επιστρέψω και πάλι στην κανονικότητα! Θέλω να αρχίσω να δουλεύω με την ομάδα, να αποκτήσω ξανά την ταχύτητα και να αγωνιστώ με τους υπόλοιπους. Θέλω να ακούσω τον κινητήρα, να ανοίξω το γκάζι και να νιώσω... πόσο δυνατός είναι αυτός ο κινητήρας! Είναι ένα συναίσθημα που χάνεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου για τόσο πολύ καιρό. Προπονούμαι με μοτοσυκλέτες 1.000 κ. εκ. που μπορεί να αγοράσει ο καθένας και η διαφορά είναι τεράστια. Τεράστια!".

FOS 2023

Ο KENNY ROBERTS Jr ανέφερε: "Εγώ και η οικογένειά μου φτάσαμε χθες στην Αγγλία και οδήγησα την ίδια ημέρα. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ, δεν κοίταξα κανένα βίντεο και δεν έκανα καμία αναζήτηση στο google… έτσι φτάσαμε εδώ και είναι καταπληκτικά! Αύριο θα οδηγήσω και πάλι οπότε θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα καθώς δεν μπορούσα να βρω τη νεκρά, την πρώτη και τη δευτέρα. Θα είναι πιο διασκεδαστικό! Ελπίζω μόνο ο καιρός να είναι καλός. Όσον αναφορά στις μοτοσυκλέτες MotoGP, είναι η ίδια γλώσσα. Η τεχνολογία που έχουν τώρα, σε σύγκριση με εμάς, τους περιορίζει με τρόπους που εμείς περιοριζόμασταν από τα ελαστικά, το πλαίσιο, την αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Δεν ήμασταν τόσο ακριβείς με τους υπολογιστές και την κατανόηση, αλλά ξέραμε ότι υπήρχαν περιορισμοί από τον αναβάτη. Τώρα μπορούν να αναγνωρίσουν τους περιορισμούς και να βελτιωθούν σε έναν τομέα. Δεν γνωρίζαμε πολλά από αυτά.  Έπρεπε να βασιστούμε μόνο στον αναβάτη. Οπότε εμείς ήμασταν ο υπολογιστής εκείνη την εποχή! Αν μας έδιναν πληροφορίες που δεν καταλαβαίναμε ακριβώς, ήταν δύσκολο να βρούμε τι συνέβαινε."

Την δράση του Goodwood Festival of Speed 2023, μπορούν να απολαύσουν δωρεάν οι φίλοι της μοτοσυκλέτας και όχι μόνο, από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Ετικέτες

MotoGP - Οι υπεύθυνοι του GP της Ινδίας διαψεύδουν τα περί ακύρωσης του γύρου

"Δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna"
motomagMotoGP – Στον αέρα το GP της Ινδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Αν και αρχικά οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήθελαν να έχει ήδη αποφασιστεί η ακύρωση του γύρου της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της Buddh International Circuit δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο, με τις πληρωμές να αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Σε επεισόδιο για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση “Ινδικό GP”, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει φήμες θέλουν την 20η Μαΐου ως την ημέρα που η Dorna θα ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση του γύρου στην πίστα Buddh. Τώρα, όμως, οι Ινδοί υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του GP βγαίνουν στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fairstreet Sports, της διοργανώτριας εταιρείας, υπάρχει λόγος για τις οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου -ημέρα εθνικών εκλογών για την χώρα- υπάρχει ο “Πρότυπος Κώδικας Δεοντολογίας” που αφορά περιορισμών δαπανών του δημόσιου χρήματος, με στόχο την διασφάλιση ενός καθαρού εκλογικού αποτελέσματος. Άπαξ και αρθεί το εν λόγω περιοριστικό πλαίσιο, όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, με την Dorna να έχει λάβει έγγραφη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ο γύρος της Ινδίας για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, επομένως υπάρχει χρόνος ακόμα. Από την άλλη το ντεμπούτο του Καζακστάν μεταφέρθηκε στις 14-16 Ιουνίου, λόγω καιρικών συνθηκών, προτού τελικά αναβληθεί για “αργότερα μέσα στην σεζόν”. Για την ώρα η Dorna δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, επομένως μέχρι να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς σταματά η αλήθεια και πού ξεκινάει η παραφιλολογία.

Ετικέτες