MotoGP - Πρώτη γεύση στο Goodwood Festival of Speed 2023

Επιστροφή Pol Espargaro στη σέλα της GASGAS RC16 έστω και για λίγο
FOS 2023
Από το

motomag

14/7/2023

Η πρώτη ημέρα του Goodwood Festival of Speed 2023 είχε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ενώ τις εντυπώσεις για τους φαν των δυο τροχών έκλεψαν παλιοί και νέοι αναβάτες με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του MotoGP.

Όπως σας είχαμε γράψει, στο φετινό Goodwood Festival of Speed 2023 θα βρεθούν αρκετοί εν ενεργεία αναβάτες αλλά και παλιοί θρύλοι του MotoGP ώστε να χαρίσουν πλούσιο θέαμα με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες. Με το διάσημο μηχανοκίνητο φεστιβάλ να έχει τετραήμερη διάρκεια λόγω του πλήθους των οχημάτων που θα λάβουν μέρος σε αυτό, η αρχή έγινε χθες Πέμπτη 13 Ιουλίου. Την τιμητική τους φυσικά είχαν και οι μοτοσυκλέτες και ειδικότερα αυτές του MotoGP οι οποίες έκλεψαν όπως αναμενόταν την παράσταση. Ανάμεσα στους αναβάτες που διέσχισαν την διαδρομή την πρώτη ημέρα ήταν και ο Pol Espargaro ο οποίος βρέθηκε στη σέλα της GASGAS RC16 μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στα δοκιμαστικά στο Portimao στις 24 Μαρτίου. Εκτός του Espargaro, οι Michele Pirro (Ducati Lenovo Team), Mika Kallio (Red Bull KTM Factory Racing), και Lorenzo Savadori (Aprilia Racing RS-GP), έδωσαν το παρών την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες. Όσον αφορά στους θρύλους, οι Kenny Roberts Jr και Randy Mamola ήταν αυτοί που βρέθηκαν στη διαδρομή, ενώ ο γιος του Mamola, Dakota, έκανε και αυτός την εμφάνιση του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας πάνω στη σέλα της RC213V της LCR Honda Castrol.

FOS 2023

Τις επόμενες τρεις ημέρες, θα δούμε τους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Enea Bastianini, Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3), Miguel Oliveira & Raul Fernandez (CryptoDATA RNF MotoGP Team), να κάνουν την δική τους εμφάνιση στην διάσημη διαδρομή, ενώ οι θρύλοι Giacomo Agostini, Mick Doohan, Freddie Spencer, Casey Stoner, Kevin Schwantz, Wayne Gardner και Alex Crivillé θα πάρουν και αυτή μια γεύση από το FOS.

FOS 2023

O Pol Espargaro δήλωσε: "Η διαδρομή είναι σύντομη, αλλά είναι τόσο ευχάριστο να οδηγείς τη μοτοσυκλέτα, και να βλέπεις την τεχνολογία του σήμερα σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα του παρελθόντος. Είναι υπέροχο που μπορώ να μιλήσω με τους οπαδούς μετά από αυτούς τους μήνες που ήμουν σπίτι, αναρρώνοντας από τον τραυματισμό αλλά θέλω να επιστρέψω και πάλι στην κανονικότητα! Θέλω να αρχίσω να δουλεύω με την ομάδα, να αποκτήσω ξανά την ταχύτητα και να αγωνιστώ με τους υπόλοιπους. Θέλω να ακούσω τον κινητήρα, να ανοίξω το γκάζι και να νιώσω... πόσο δυνατός είναι αυτός ο κινητήρας! Είναι ένα συναίσθημα που χάνεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου για τόσο πολύ καιρό. Προπονούμαι με μοτοσυκλέτες 1.000 κ. εκ. που μπορεί να αγοράσει ο καθένας και η διαφορά είναι τεράστια. Τεράστια!".

FOS 2023

Ο KENNY ROBERTS Jr ανέφερε: "Εγώ και η οικογένειά μου φτάσαμε χθες στην Αγγλία και οδήγησα την ίδια ημέρα. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ, δεν κοίταξα κανένα βίντεο και δεν έκανα καμία αναζήτηση στο google… έτσι φτάσαμε εδώ και είναι καταπληκτικά! Αύριο θα οδηγήσω και πάλι οπότε θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα καθώς δεν μπορούσα να βρω τη νεκρά, την πρώτη και τη δευτέρα. Θα είναι πιο διασκεδαστικό! Ελπίζω μόνο ο καιρός να είναι καλός. Όσον αναφορά στις μοτοσυκλέτες MotoGP, είναι η ίδια γλώσσα. Η τεχνολογία που έχουν τώρα, σε σύγκριση με εμάς, τους περιορίζει με τρόπους που εμείς περιοριζόμασταν από τα ελαστικά, το πλαίσιο, την αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Δεν ήμασταν τόσο ακριβείς με τους υπολογιστές και την κατανόηση, αλλά ξέραμε ότι υπήρχαν περιορισμοί από τον αναβάτη. Τώρα μπορούν να αναγνωρίσουν τους περιορισμούς και να βελτιωθούν σε έναν τομέα. Δεν γνωρίζαμε πολλά από αυτά.  Έπρεπε να βασιστούμε μόνο στον αναβάτη. Οπότε εμείς ήμασταν ο υπολογιστής εκείνη την εποχή! Αν μας έδιναν πληροφορίες που δεν καταλαβαίναμε ακριβώς, ήταν δύσκολο να βρούμε τι συνέβαινε."

Την δράση του Goodwood Festival of Speed 2023, μπορούν να απολαύσουν δωρεάν οι φίλοι της μοτοσυκλέτας και όχι μόνο, από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες