Το MotoGP κάνει απόβαση στο Goodwood Festival of Speed

Η λίστα των αγωνιζομένων που θα δώσουν το παρών συνεχώς μεγαλώνει
Bagnaia Goodwood Festival of Speed
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/6/2023

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed θα παρευρεθούν θρύλοι του MotoGP του παρελθόντος ενώ τη δική τους παράσταση θέλουν να δώσουν οι τωρινοί αστέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών.

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο ιστορικές διοργανώσεις, που από απλή συγκέντρωση φίλων του Λόρδου March, έχει εξελιχτεί σε ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο μηχανοκίνητο event. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες βιομηχανίες μοτοσυκλετών αλλά και αυτοκινήτων το επιλέγουν για να κάνουν τις επίσημες πρώτες παρουσιάσεις νέων μοντέλων τους, ενώ πολλοί αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνουν το παρών με τις αγωνιστικές τους κατασκευές οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες θεατές που έρχονται από όλο τον κόσμο με τελικό προορισμό την Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα το ιδιόκτητο κτήμα του Λόρδου March.

Οι μοτοσυκλέτες αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο μέρος του Goodwood Festival of Speed με τον John Surtees -ο μοναδικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους δύο και τέσσερις τροχούς- να είναι αυτός που στο πρώτο FOS αποτέλεσε τη “γέφυρα” μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων. Στη φετινή διοργάνωση η οποία θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου αναμένεται να βρεθούν παλιοί θρύλοι του MotoGP καθώς και αρκετοί αναβάτες των τωρινών ομάδων που απαρτίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα το Goodwood Festival of Speed 2023 θα φιλοξενήσει τις ομάδες: Aprilia Racing με αναβάτη τον Lorenzo Savadori, CryptoDATA RNF MotoGPTM Team με αναβάτες τους Raul Fernandez και Miguel Oliveira, Ducati Lenovo Team με αναβάτες τους Francesco Bagnaia, Enea Bastianini, και Michele Pirrο, GASGAS Factory Racing Tech3 με αναβάτες τους Augusto Fernandez και Pol Espargaro, Red Bull ΚΤΜ Factory Racing με αναβάτες τους Brad Binder και Mika Kallio, LCR Honda (δεν έχει κάνει γνωστό ποιος θα παρευρεθεί), και GasGas Aspar Moto2 με αναβάτη τον Jake Dixon.

Εκτός όμως από τα αστέρια του σήμερα, στο φετινό FOS θα δώσουν το παρόν και θρύλοι του MotoGP όπως οι Àlex Crivillé, Casey Stoner, Freddie Spencer, Giacomo Agostini, Jorge Lorenzo, Kenny Roberts Jnr, Kevin Schwantz, Mick Doohan, Randy Mamola και Wayne Gardner, οι οποίοι θα βρεθούν στη σέλα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών με τις οποίες έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Όλοι οι συμμετέχοντες που προαναφέραμε θα βρίσκονται στο Paddock της αίθουσας Ballroom, σε απόσταση αναπνοής από το Drivers' Club, με τους χιλιάδες επισκέπτες να μπορούν να τους θαυμάσουν από κοντά. Η λίστα των επίσημων συμμετοχών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί οπότε μπορεί να δούμε και άλλους αναβάτες να προστίθενται στο φετινό Goodwood Festival of Speed.

Ετικέτες

WSBK - Danilo Petrucci: Και επίσημα στην BMW το 2026

Θα αντικαταστήσει τον Toprak Razgatlioglu που πάει MotoGP
Petrucci
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/8/2025

Όπως είχατε διαβάσει και εδώ, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έδειχναν ότι ο Danilo Petrucci υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK για τη σεζόν 2026. Έτσι οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2026.

Μετά από τρία χρόνια με την Barni Spark Racing, ο Ιταλός μετακομίζει στη Βαυαρική εταιρεία για να αγωνιστεί για μία εργοστασιακή ομάδα. Μάλιστα ο Ιταλός θα έχει από την αρχή υψηλές προσδοκίες, καθώς αντικαθιστά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2024 Toprak Razgatlioglu, που είναι και φέτος πρώτος στην γενική κατάταξη και θα είναι μέλος του grid του MotoGP από την επόμενη σεζόν.

Ο Petrucci δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην BMW Motorrad Motorsport για την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και περήφανος που θα οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα που φέρει σήμερα τον αριθμό ένα. Ήταν στόχος μου να οδηγήσω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, γιατί θέλω πραγματικά να αγωνιστώ για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό είναι το βήμα που χρειαζόμουν για να φτάσω στη θέση που θα μου επιτρέψει να πετύχω αυτόν τον στόχο. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην BMW και όλους όσους με υποστηρίζουν από την πατρίδα μου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Barni Spark Racing Team για αυτά τα τρία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και για το ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να ενταχθώ σε μια εργοστασιακή ομάδα, που ήταν ο στόχος μου”

Από την πλευρά της εταιρείας ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Danilo Petrucci στην οικογένεια της BMW Motorrad Motorsport το 2026. Είμαστε σίγουροι ότι με τον Danilo θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας στο WorldSBK. Η μεταγραφή του στη BMW Motorrad Motorsport είναι κάτι περισσότερο από ένα νέο συμβόλαιο – είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Danilo έχει κερδίσει με το παραπάνω τη θέση του ως εργοστασιακός αναβάτης και είμαστε πεπεισμένοι ότι το πάθος και το ταλέντο του θα βοηθήσουν την ομάδα μας να προχωρήσει μπροστά”.