Το MotoGP κάνει απόβαση στο Goodwood Festival of Speed

Η λίστα των αγωνιζομένων που θα δώσουν το παρών συνεχώς μεγαλώνει
Bagnaia Goodwood Festival of Speed
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/6/2023

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed θα παρευρεθούν θρύλοι του MotoGP του παρελθόντος ενώ τη δική τους παράσταση θέλουν να δώσουν οι τωρινοί αστέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών.

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο ιστορικές διοργανώσεις, που από απλή συγκέντρωση φίλων του Λόρδου March, έχει εξελιχτεί σε ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο μηχανοκίνητο event. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες βιομηχανίες μοτοσυκλετών αλλά και αυτοκινήτων το επιλέγουν για να κάνουν τις επίσημες πρώτες παρουσιάσεις νέων μοντέλων τους, ενώ πολλοί αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνουν το παρών με τις αγωνιστικές τους κατασκευές οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες θεατές που έρχονται από όλο τον κόσμο με τελικό προορισμό την Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα το ιδιόκτητο κτήμα του Λόρδου March.

Οι μοτοσυκλέτες αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο μέρος του Goodwood Festival of Speed με τον John Surtees -ο μοναδικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους δύο και τέσσερις τροχούς- να είναι αυτός που στο πρώτο FOS αποτέλεσε τη “γέφυρα” μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων. Στη φετινή διοργάνωση η οποία θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου αναμένεται να βρεθούν παλιοί θρύλοι του MotoGP καθώς και αρκετοί αναβάτες των τωρινών ομάδων που απαρτίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα το Goodwood Festival of Speed 2023 θα φιλοξενήσει τις ομάδες: Aprilia Racing με αναβάτη τον Lorenzo Savadori, CryptoDATA RNF MotoGPTM Team με αναβάτες τους Raul Fernandez και Miguel Oliveira, Ducati Lenovo Team με αναβάτες τους Francesco Bagnaia, Enea Bastianini, και Michele Pirrο, GASGAS Factory Racing Tech3 με αναβάτες τους Augusto Fernandez και Pol Espargaro, Red Bull ΚΤΜ Factory Racing με αναβάτες τους Brad Binder και Mika Kallio, LCR Honda (δεν έχει κάνει γνωστό ποιος θα παρευρεθεί), και GasGas Aspar Moto2 με αναβάτη τον Jake Dixon.

Εκτός όμως από τα αστέρια του σήμερα, στο φετινό FOS θα δώσουν το παρόν και θρύλοι του MotoGP όπως οι Àlex Crivillé, Casey Stoner, Freddie Spencer, Giacomo Agostini, Jorge Lorenzo, Kenny Roberts Jnr, Kevin Schwantz, Mick Doohan, Randy Mamola και Wayne Gardner, οι οποίοι θα βρεθούν στη σέλα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών με τις οποίες έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Όλοι οι συμμετέχοντες που προαναφέραμε θα βρίσκονται στο Paddock της αίθουσας Ballroom, σε απόσταση αναπνοής από το Drivers' Club, με τους χιλιάδες επισκέπτες να μπορούν να τους θαυμάσουν από κοντά. Η λίστα των επίσημων συμμετοχών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί οπότε μπορεί να δούμε και άλλους αναβάτες να προστίθενται στο φετινό Goodwood Festival of Speed.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες