Alex Rins: Το δεύτερο χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία

O Stefan Bradl στην θέση του για το ολλανδικό GP
Alex Rins
Από το

motomag

23/6/2023

Μετά τον τραυματισμό του στο Mugello, ο Rins υπεβλήθη σε χειρουργείο όπου του τοποθετήθηκε εξωτερικός σταθεροποιητής στο δεξί του πόδι, ενώ τώρα ο Ισπανός αναβάτης υπεβλήθη σε δεύτερο χειρουργείο προκειμένου να τον αφαιρέσει και να ξεκινήσει την αποθεραπεία.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, μετά την πτώση και τον άσχημο τραυματισμό του στον αγώνα Sprint στο Mugello, ο Alex Rins υπεβλήθη σε χειρουργείο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας, προκειμένου να μειωθεί το πρήξιμο στο πόδι του, ενώ με την επιστροφή του στην Ισπανία θα γινόταν η δεύτερη και τελευταία επέμβαση για την αποκατάστασή του.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Rins μπήκε στο χειρουργείο σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, με την ομάδα του να επιβεβαιώνει, νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής, χωρίς ωστόσο να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Alex Rins

Ο επικεφαλής της ομάδας LCR Honda, Lucio Cecchinello, πριν λίγες μέρες είχε αναφέρει το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης του αναβάτη της ομάδας του. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Rins θα έμενε στο νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τη δεύτερη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια, μετά το πέρας των πρώτων 10 με 12 ημερών, θα μπορεί να πατήσει το πόδι του. Αυτό σημαίνει ότι, μετά την ακύρωση του GP της Φινλανδίας, ο Rins ίσως καταφέρει να βρίσκεται στην πίστα του Silverstone, μετά την καλοκαιρινή διακοπή της αγωνιστικής σεζόν.

Όσον αφορά τώρα στον γύρο του Assen, τον Alex Rins θα αντικαταστήσει ο Stefan Bradl, αναβάτης εξέλιξης του HRC.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η Honda βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη φάση, ενώ στο ολλανδικό GP, το τελευταίο του πρώτου μισού της σεζόν, αναμένεται να δώσουν το παρών οι Marc Marquez, Takaaki Nakagami, καθώς και ο Iker Lecuona από τα WSBK, που θα αντικαταστήσει τον τραυματία Joan Mir.

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες