Alpinestars Supertech R10 - Το πρώτο ασφάλτινο κράνος της εταιρείας

Θα φορεθεί στο MotoGP 2023 από τους Jorge Martin και Jack Miller
Alpinestars Supertech R10
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Μετά από το λανσάρισμα του Off-road κράνους Supertech M10 το 2018, η ιταλική Alpinestars -πιο γνωστή για τον τεχνικό ρουχισμό αναβατών- παρουσίασε το νέο της On-road κράνος Supertech R10, με το οποίο θα αγωνιστούν στο MotoGP 2023 οι Jorge Martin & Jack Miller.

Το Supertech R10 είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο MotoGP τεστ του Misano τον Σεπτέμβριο του 2022, στο κεφάλι του Andrea Dovizioso, με τον τελευταίο να συνεργάζεται στενά με την Alpinestars ως αναβάτης εξέλιξης του R10.

Για τη σεζόν του 2023 στο MotoGP, ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing και ο Jack Miller της εργοστασιακής ομάδας της KTM θα φορέσουν αμφότεροι το νέο Supertech R10, ενώ για την ώρα το κράνος δεν διατίθεται στην αγορά, ούτε και θα το βρείτε στο site της Alpinestars -παρά μόνο ως νεάκι για την παρουσίαση του. Η Alpinestars ελπίζει να βγάλει το Supertech R10 στην παραγωγή στα τέλη του 2023.

Κάπως έτσι, για πρώτη φορά δυο αναβάτες του MotoGP θα ντυθούν Alpinestars από την κορυφή έως τα νύχια, με φόρμα, μπότες, γάντια και κράνος της εταιρείας από το Asolo

Ετικέτες

RNF Aprilia - Θέλει αυστηρότερες ποινές σε απερίσκεπτους αναβάτες (βλ. Marc Marquez)

Διαμαρτυρία για την ποινή "χάδι" των αγωνοδικών στον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για το χάος που προκάλεσε στο Portimao
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Η CryptoDATA RNF MotoGP Team εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν της Κυριακής στον πρώτο αγώνα MotoGP για το 2023, όπου ο Marc Marquez έπεσε πάνω στον Miguel Oliveira, αποφεύγοντας για λίγο τη σύγκρουση και με τον Jorge Martin.

Μετά από την ποινή που επεβλήθη στον Marc Marquez (διπλό Long Lap, που θα ισχύσει στον επόμενο αγώνα που θα λάβει μέρος ο αναβάτης της Repsol Honda), η περιφερειακή ομάδα της Aprilia διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση, πιέζοντας για αυστηρότερεςποινές από τους αγωνοδίκες της FIM.

"Οι αγώνες MotoGP, είτε πρόκειται για Sprint είτε για κύριο αγώνα, είναι υψηλής ταχύτητας και υψηλής έντασης, όπου κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ωστόσο, μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά και για τους συναθλητές τους.

Το περιστατικό στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Marc Marquez και του Miguel Oliveira θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους αναβάτες των MotoGP, Moto2 και Moto3. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να τους υπενθυμιστεί η αυστηρότητα της τιμωρίας για κάθε είδους απερίσκεπτους και ανεύθυνους αγώνες.

Η ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP Team καταδικάζει μια τέτοια συμπεριφορά και υποστηρίζει σθεναρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών για την αποτροπή μελλοντικών παραβατών, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών της ίδιας της της ομάδας. Καλούμε τους αγωνοδίκες της FIM να λάβουν γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα κατά τέτοιων απερίσκεπτων οδηγιών, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους και επερχόμενους αναβάτες των Moto3 και Moto2.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε άθλημα και το MotoGP πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αναβατών του. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τους αγωνοδίκες της FIM στις συνεχείς προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο αγωνιστικό περιβάλλον."

Ετικέτες