Dani Pedrosa και KTM - Μαζί και το 2025 

Για 7η χρονιά αναβάτης εξέλιξης του KTM RC16 
Dani Pedrosa - KTM 2025
Από το

motomag

12/11/2024

Ο Ισπανός πρώην αγωνιζόμενος του MotoGP, έχοντας “κρεμάσει τα γάντια του” εδώ και 7 χρόνια, θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη αναβάτη εξέλιξης για την KTM  και το 2025, καθήκον που είχε αναλάβει από την πρώτη κιόλας στιγμή αποχώρησης του από τους αγώνες. 

Η Red Bull KTM Factory Racing MotoGP είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τη συνεργασία που έχει με τον θρυλικό Ισπανό πρώην αγωνιζόμενο, αποφασίζοντας να τον διατηρήσει στη θέση του αναβάτη εξέλιξης και για την αγωνιστική σεζόν 2025 – 2026. Ο Ισπανός έχει βάλει στόχο να κάνει το RC16 της KTM ακόμα πιο ανταγωνιστικό φέτος, ώστε οι αγωνιζόμενοι του Pierer Group στο MotoGP με αιχμή του δόρατος τους Pedro Acosta  και Brad Binder να έχουν επιτέλους μια μοτοσυκλέτα με την οποία να μπορούν να απειλήσουν για τον τίτλο.

Αυτή η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Pedrosa και KTM ξεκινά από το 2019, με τον Dani να έχει κάνει τέσσερις εμφανίσεις ως wildcard σε αντίστοιχους αγώνες.

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”