Jorge Lorenzo “Αμφιβάλλω αν ο Marquez είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην Ducati”

Σίγουρα ο Jorge Lorenzo δεν έσταξε μέλι για τον πρώην teammate του Marc Marquez
motomag Jorge Lorenzo “Αμφιβάλλω αν ο Marquez είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην Ducati”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/3/2024

O πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo σε δηλώσεις του στο MotoGP, ανέφερε πως έχει αμφιβολίες για τον πρώην teammate του στην Honda Marc Marquez, καθώς δεν ξέρει αν ο νέος αναβάτης της Gresini Racing Team καταφέρει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της καριέρας του.

Ο Lorenzo τις χρονιές 2019 – 2020 είχε βρεθεί στην ομάδα του HRC δίπλα στον Marc Marquez με τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μην μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να είναι ανταγωνιστικός με την RC213V.

Jorge Lorenzo “Αμφιβάλλω αν ο Marquez είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην Ducati”

Ο Jorge Lorenzo μετά την απόσυρση του από την αγωνιστική σκηνή βρίσκεται στα paddock ως σχολιαστής της ισπανικής τηλεόρασης, ενώ κατά καιρούς τον βλέπουμε να κάνει εμφανίσεις και στο επίσημο κανάλι του MotoGP σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν τόσο εντός όσο και εκτός paddock. Κάτι ανάλογο συνέβη πριν από λίγες ημέρες με τον Lorenzo να κάνει δηλώσεις στο κανάλι του MotoGP για τους Marc Marquez, Jorge Martin και τον Fermin Aldeguer ο οποίος από το 2025 θα βρίσκεται στο MotoGP στην ομάδα της Prima Pramac Racing.

Ο πρώην αναβάτης της Yamaha, της Honda και της Ducati αναφέρθηκε αρχικά στον Marc Marquez λέγοντας: Το ντεμπούτο του Marc με τη Ducati στη Βαλένθια ήταν εντυπωσιακό. Όλοι πίστευαν μετά από αυτό ότι θα κέρδιζε όλους τους αγώνες φέτος, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι, όπως είδαμε στη Sepang, όπου είχε δυσκολίες.

Jorge Lorenzo “Αμφιβάλλω αν ο Marquez είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην Ducati”

Θα χρειαστεί χρόνο για να κατανοήσει την Ducati και όπως βλέπετε οδηγεί την μοτοσυκλέτα σαν να οδηγεί την Honda. Πρέπει να μάθουμε πόσο διαφορά έχει στην εξέλιξή της η GP24 σε σχέση με την GP23 που θα χρησιμοποιεί ο Marquez. Αν οι Jorge Martin και Pecco Bagnaia έχουν μία καλύτερη μοτοσυκλέτα και είναι ταχύτεροι αυτό μπορεί να είναι ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά φέτος. Επιπρόσθετα μην ξεχνάμε και την φυσική κατάσταση του Marquez καθώς μόνο ο ίδιος και το περιβάλλον του γνωρίζει αν έχει καταφέρει να επανέλθει στο 100% μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο χέρι του."

Jorge Lorenzo “Αμφιβάλλω αν ο Marquez είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην Ducati”

Ο Lorenzo μίλησε και για το σίριαλ Jorge Martin - Fermin Aldeguer και Prima Pramac Racing η οποία μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα όσον αφορά τα μεταγραφικά σενάρια του 2025. "Η Ducati είναι αυτή που έχει την δυναμική γιατί έχει οκτώ ανταγωνιστικούς οδηγούς και έχει ήδη υπογράψει με τον Aldeguer το 2025. Ο Aldeguer θα πάει  πρώτα στην Pramac, μετά θα ενταχθεί στην Ducati Lenovo Team.

Jorge Lorenzo “Αμφιβάλλω αν ο Marquez είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην Ducati”

O Jorge Martin θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κυριαρχήσει στους αγώνες για να πείσει την Ducati ότι είναι ο άνθρωπος που θέλουν. Αν η Ducati δεν είναι πολύ ξεκάθαρη ο Jorge και ο μάνατζέρ του θα μπορούσαν να στείλουν ένα τελεσίγραφο... ωστόσο θα πρέπει να αποδείξει στην πίστα πως είναι ο ταχύτερος όλων ώστε η Ducati να μην έχει αμφιβολίες”.

Ο Lorenzo όπως φαίνεται δεν στηρίζει και πολύ τον παλιό του ομόσταυλο Marc Marquez ενώ παράλληλα δεν θεωρεί πως ο Jorge Martin θα είναι ο εκλεκτός της Ducati για την δεύτερη θέση δίπλα στον Pecco Bagnaia ο οποίος μόλις σήμερα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα έως το 2026.

Aspar Circuit - Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και ώρες λειτουργίας
motomagAspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, οι εργασίες αναβάθμισης στην ιδιωτική πίστα Aspar ολοκληρώθηκαν, με το “Aspar Universe”, όπως αποκαλείται το τεράστιο σύμπλεγμα, να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή, έχοντας ως στόχο να γίνει μήτρα νέων πρωταθλητών αλλά και ένας χώρος που θα μπορούν όλοι να διασκεδάσουν με ασφάλεια.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το μεγαλεπήβολο όραμα του θρυλικού τέως αναβάτη των GP και νυν ιδιοκτήτη ομάδας σε Moto2 και Moto3, Jorge Martinez “Aspar”. Με έδρα την Guadassuar της Valencia, το τεράστιο σύμπλεγμα της πίστας Aspar απλώνεται σε συνολική έκταση 370.000 τ.μ. και διαχωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Η κύρια ασφάλτινη πίστα έχει συνολικό μήκος 2,2 χιλιομέτρων, ενώ η χωμάτινη φτάνει τα 1,1 χιλιόμετρα. Όπως είναι φυσικό τα καρτ δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, έχοντας μία δική τους πίστα 850 μέτρων.

Στον αχανή χώρο βρίσκουμε επίσης την ακαδημία Aspar KSB Sport, η οποία μαζί με τις δύο εκπαιδευτικές της πίστες καταλαμβάνει συνολικά 18.000 τ.μ. Ακόμη, υπάρχει το Μουσείο Aspar, τα paddock που απλώνονται σε έναν χώρο 10.000 τ.μ., χώρος στάθμευσης, αίθουσα ενημέρωσης, εστιατόριο, χώρος εκδηλώσεων και αναρρωτήριο. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μηχανοκίνητο θεματικό πάρκο.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Οι εγκαταστάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στην Aspar Circuit να εξελιχθεί σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε στις 15 Μαΐου 2024, ημερομηνία-σταθμός, όπου η πίστα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν καρτ (παιδικά, ενηλίκων και διθέσια), με τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στην πίστα και να αγωνίζονται. Εννοείται ότι υπάρχει πρόβλεψη και για όσους έχουν δικό τους καρτ, οι οποίοι θα μπορούν βάσει προγραμματισμού να οδηγήσουν στην πίστα. Για τους μοτοσυκλετιστές τώρα, η Aspar Circuit δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να τρέξουν με την δική τους μοτοσυκλέτα στην μεγάλη πίστα.

Οι διαδρομές μπορούν να δεχτούν αλλαγές, με στόχο προπονήσεις και ιδιωτικές δοκιμές, ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ομάδες και αναβάτες, καθώς με αυτόν τον τρόπο έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα όριά τους σε διαφορετικές περιπτώσεις, που απεικονίζουν διαφορετικές πίστες. Η αχανής έκταση παρέχει ακόμη υπηρεσίες για την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συνέδριων και ό,τι άλλο επιθυμεί κάποια εταιρεία.

Η πίστα θα είναι ανοιχτή τέσσερις ημέρες της  εβδομάδας, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Για την κύρια ασφάλτινη πίστα των 2,2 χιλιομέτρων, οι ώρες λειτουργίας έχουν οριστεί από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ για αυτή των καρτ το ωράριο διευρύνεται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα. Το εστιατόριο, το οποίο αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος Aspar θα ανοίγει τις πύλες του την ίδια ώρα με τις πίστες και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις 7:00 μ.μ.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς η πίστα του Jorge Martinez θέλει να αποτελέσει ταυτόχρονα και φυτώριο νέων αναβατών, περικλείοντας στους κόλπους της, τη σχολή Aspar KSB Sport, με τα γραφεία της να βρίσκονται εντός του χώρου. Στόχος της ακαδημίας είναι η εύρεση, ανάπτυξη και εξέλιξη νέων ταλέντων, τόσο για μέσα στις πίστες, όσο και έξω από αυτές, στα box. Επιπροσθέτως, θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης οδήγησης μοτοσυκλέτας για όλα τα επίπεδα και ηλικίες. Από την άλλη, οι μηχανολόγοι του Τεχνικού τμήματος της Aspar KSB θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις γνώσεις τους, εντός επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η τεράστια έκταση της πίστας προβλέπεται να αποτελέσει ταυτόχρονα και τα κεντρικά της αγωνιστικής ομάδας Aspar, από το Ισπανικό Πρωτάθλημα μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Έτσι, γίνεται πιο εύκολο για τις εταιρείες και τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την ισπανική ομάδα.

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί το απαύγασμα μίας γενικότερης φιλοσοφίας γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που διατρέχει ολόκληρη την Ισπανία. Για να φτάσει όμως εκεί, δημιουργώντας τεράστιας έκταση συμπλέγματα, που μεταξύ άλλων αποτελούν και φυτώρια νέων πρωταθλητών, πέρασε από πολλά στάδια. Όπως έχουμε ξαναπεί, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή κι εμείς να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πιο χαμηλά, φτιάχνοντας πίστες για τον κόσμο και τα εθνικά πρωταθλήματα. Αντί λοιπόν να συζητάμε για πίστες MotoGP και F1 που απαιτούν τεράστια οικονομικά ποσά για να στηθούν και να καλύψουν τις προδιαγραφές, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε την κουβέντα από πιο γερές βάσεις, φτιάχνοντας πίστες που θα έχουν έσοδα από τους αναβάτες, αλλά και από εταιρείες. Η Ελλάδα έχει πολλούς χώρους, όπου μπορούμε να φτιάξουμε πίστες και χάρη στο ορεινό της ανάγλυφο να είναι και αρκούντως τεχνικές. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από χαμηλά, χτίζοντας το επίπεδο και την φιλοσοφία γύρω από τους αγώνες, για να φτάσουμε κάποια στιγμή να συζητάμε για Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ετικέτες