Jorge Martin - Στο χειρουργείο για κατάγματα σε χέρι και πόδι ο Πρωταθλητής MotoGP 2024!

Γλίτωσε τα χειρότερα όσον αφορά στο highside, αφού χτύπησε με δύναμη και το κεφάλι του στην άσφαλτο
Jorge Martin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/2/2025

Με ένα σύντομο ανακοινωθέν, η Dorna παρέχει ενημέρωση για τους τραυματισμούς του Jorge Martin, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2024 να ξεκινά τη σεζόν του 2025 με τον χειρότερο τρόπο, μετά από το καταστροφικό highside που υπέστη στην πρώτη κιόλας μέρα του τεστ της Sepang, στη Μαλαισία. 

Στο ανακοινωθέν μαθαίνουμε πως ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia με το νούμερο #1 υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι και κατάγματα στο αριστερό του πόδι. Ευτυχώς τα αποτελέσματα από την αξονική και τη μαγνητική τομογραφία στο κεφάλι του ήταν αρνητικά -για αιμάτωμα και εγκεφαλική αιμμοραγία, αν και το πιθανότερο είναι πως με το χτύπημα στο κεφάλι από την πτώση, ο Martin έχει υποστεί και διάσειση.

Ο αναβάτης του Noale θα παραμείνει στο νοσοκομείο απόψε και αύριο θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ευρώπη, όπου θα χειρουργηθεί τόσο στο δεξί του χέρι (νευραλγικό σημείο αφού ελέγχει το γκάζι με αυτό), και το αριστερό του πόδι.

Περαστικά Jorge!

Ετικέτες

Jorge Martin - Χάνει και τα δυο τεστ της Sepang αναρρώνοντας από χειρουργεία

Τη θέση του θα πάρει στις δοκιμές ο αναβάτης εξέλιξης Lorenzo Savadori - Δεν ξεκινά καλά η σεζόν για τον Ισπανό
Jorge Martin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/1/2026

Η Aprilia Racing επιβεβαίωσε ότι ο Jorge Martin δεν θα συμμετάσχει στις δοκιμές της Sepang, με τον δοκιμαστή Lorenzo Savadori να αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024 συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης μετά από δύο επιπλέον επεμβάσεις στα μέσα Δεκεμβρίου: μία στο αριστερό σκαφοειδές και μία στη δεξιά κλείδα.

Η ομάδα τονίζει ότι η απόφαση στοχεύει στη διασφάλιση της πλήρους ανάρρωσης και της μέγιστης φυσικής ετοιμότητας του Martin ενόψει της έναρξης της σεζόν. Παρά την απουσία του από την πίστα, ο αναβάτης με το #89 θα βρίσκεται κανονικά στη Μαλαισία, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της RS-GP26 και την προετοιμασία της ομάδας.

Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της Aprilia είναι το Shakedown Test, όπου θα συμμετάσχει ο επίσημος δοκιμαστής Lorenzo Savadori. Στη συνέχεια, από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο Sepang Test, με τον Marco Bezzecchi να βρίσκεται στην πίστα μαζί με τον Savadori, ο οποίος θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Martin. Δυστυχώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει στη δράση ο Ισπανός, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί ανεπιτυχώς να κάνει εκείνο το "καταραμένο" restart με την Aprilia, μετά τον τίτλο του με την Ducati το 2024.

Ετικέτες