MotoGP-Aleix Espargaro: Επιστροφή στη δράση με HRC ως Wildcard συμμετοχή

Πρώτη φορά αγωνίζεται με Honda ο Ισπανός στην κορυφαία κατηγορία
Aleix Espargaro - MotoGP Jerez 2025
Από το

motomag

22/4/2025

Οι φίλαθλοι που θα γεμίσουν τις πλαγιές της Χερέθ θα έχουν έναν ακόμη ήρωα να αποθεώσουν στο Gran Premio Estrella Galicia  de Espana, καθώς ο δοκιμαστής της Honda HRC, Aleix Espargaro, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση με μία συμμετοχή wildcard για την Honda.

Όπως είχαμε αναφέρει μετά την απόσυρσή του από τη μόνιμη αγωνιστική δράση πέρσι, στο τέλος της σεζόν 2024, ο Espargaro ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ως ένας από τους βασικούς δοκιμαστές εξέλιξης της Honda παράλληλα με την ποδηλατική αγωνιστική πορεία του. Έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές ιδιωτικές δοκιμές, καθώς και στο επίσημα δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο, ο τρεις φορές νικητής αγώνα MotoGP παρέμεινε ιδιαίτερα δραστήριος τους τελευταίους μήνες – με την πιο πρόσφατη δοκιμή να γίνεται στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια, μαζί με τη Yamaha.

Aleix Espargaro - MotoGP Jerez 2025

Τώρα όμως, ο αναβάτης με το νούμερο #41 ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της Honda HRC. Ο Espargaró θα παραταχθεί δίπλα στους Joan Mir και Luca Marini της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol, καθώς και στους Johann Zarco (LCR Honda Castrol) και Somkiat Chantra (LCR Honda Idemitsu), δημιουργώντας ένα δυναμικό πενταμελές σχήμα για την Honda στην Jerez – λίγο πριν το σημαντικό μονοήμερο Επίσημο Test που θα διεξαχθεί στην Ανδαλουσία τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Aleix Espargaro - MotoGP Jerez 2025

 

Ετικέτες

MotoGP: Jorge Martin - Με πόνους μετά τη Βραζιλία - “Είμαι καλύτερος αναβάτης από το 2024”

Ο Ισπανός της Aprilia εμφανίζεται αισιόδοξος παρά τη σωματική καταπόνηση
Jorge-Martin
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/3/2026

Παρά την κούραση και τους πόνους από το απαιτητικό GP Βραζιλίας, ο Jorge Martin δηλώνει δυνατός από ποτέ, τονίζοντας πως έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με τη χρονιά τίτλου του 2024.

Ο Jorge Martin φτάνει στο Grand Prix των ΗΠΑ στο Austin με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά και με εμφανή σωματική καταπόνηση μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγωνιστικό σερί. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia προέρχεται από το καλύτερο μέχρι στιγμής Σαββατοκύριακο με τη νέα του ομάδα στη Goiania της Βραζιλίας, όπου κατέκτησε δύο βάθρα και συνέβαλε σε ένα εντυπωσιακό 1-2 για την ιταλική εταιρεία, πίσω από τον ομόσταυλο Marco Bezzecchi.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή είχε το τίμημά της. Ο Martin παραδέχθηκε πως αισθάνεται πόνους μετά τον αγώνα στη Βραζιλία, επισημαίνοντας ότι τα συνεχόμενα αγωνιστικά τριήμερα δεν είναι ιδανικά για τη φυσική του κατάσταση. “Ειλικρινά, νιώθω λίγο πόνο μετά τη Βραζιλία. Οι συνεχόμενοι αγώνες δεν είναι ό,τι το καλύτερο για μένα. Θα δούμε πώς θα αντιδράσει το σώμα μου στους πρώτους γύρους εδώ στο Austin, που είναι μια πολύ απαιτητική πίστα.”

Jorge-Martin

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Martin είχε χάσει σημαντικό χρόνο πέρυσι λόγω τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στο Circuit of the Americas, ενώ χειρουργικές επεμβάσεις τον κράτησαν εκτός και από τις δοκιμές προετοιμασίας.

Παρά τα προβλήματα, το ξεκίνημα της σεζόν είναι ιδιαίτερα θετικό. Μετά από δύο τερματισμούς μέσα στην πεντάδα στην Ταϊλάνδη και τα διπλά βάθρα στη Βραζιλία, ο Martin δείχνει να βρίσκει ρυθμό με την Aprilia και να επιβεβαιώνει ότι αποτελεί βασικό διεκδικητή του τίτλου. Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί πως έχει ήδη κάνει βήμα προόδου σε σχέση με το 2024, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ducati και την ομάδα Pramac.

“Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και πιστεύω ότι τώρα είμαι καλύτερος αναβάτης από ό,τι ήμουν το 2024. Το επίπεδο όμως ανεβαίνει συνεχώς και οι μοτοσυκλέτες εξελίσσονται,” δήλωσε.

Παρά τη φιλοδοξία του, ο Martin κρατά χαμηλούς τόνους όσον αφορά τους στόχους του για το Texas: “Οι προσδοκίες είναι ίδιες με τους πρώτους αγώνες. Το να τερματίσω είναι ήδη ένας καλός στόχος και να πάρω βαθμούς. Αυτό θα είναι σημαντικό στο τέλος της χρονιάς. Πρέπει να αποφύγω τα λάθη και απλώς να φέρω τη μοτοσυκλέτα στον τερματισμό.”

Ο Ισπανός ξεκινά το αγωνιστικό τριήμερο στις ΗΠΑ δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, έντεκα βαθμούς πίσω από τον Bezzecchi, σε μια σεζόν που προμηνύεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Jorge-Martin