MotoGP-Aleix Espargaro: Επιστροφή στη δράση με HRC ως Wildcard συμμετοχή

Πρώτη φορά αγωνίζεται με Honda ο Ισπανός στην κορυφαία κατηγορία
Aleix Espargaro - MotoGP Jerez 2025
Από το

motomag

22/4/2025

Οι φίλαθλοι που θα γεμίσουν τις πλαγιές της Χερέθ θα έχουν έναν ακόμη ήρωα να αποθεώσουν στο Gran Premio Estrella Galicia  de Espana, καθώς ο δοκιμαστής της Honda HRC, Aleix Espargaro, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση με μία συμμετοχή wildcard για την Honda.

Όπως είχαμε αναφέρει μετά την απόσυρσή του από τη μόνιμη αγωνιστική δράση πέρσι, στο τέλος της σεζόν 2024, ο Espargaro ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ως ένας από τους βασικούς δοκιμαστές εξέλιξης της Honda παράλληλα με την ποδηλατική αγωνιστική πορεία του. Έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές ιδιωτικές δοκιμές, καθώς και στο επίσημα δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο, ο τρεις φορές νικητής αγώνα MotoGP παρέμεινε ιδιαίτερα δραστήριος τους τελευταίους μήνες – με την πιο πρόσφατη δοκιμή να γίνεται στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια, μαζί με τη Yamaha.

Aleix Espargaro - MotoGP Jerez 2025

Τώρα όμως, ο αναβάτης με το νούμερο #41 ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της Honda HRC. Ο Espargaró θα παραταχθεί δίπλα στους Joan Mir και Luca Marini της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol, καθώς και στους Johann Zarco (LCR Honda Castrol) και Somkiat Chantra (LCR Honda Idemitsu), δημιουργώντας ένα δυναμικό πενταμελές σχήμα για την Honda στην Jerez – λίγο πριν το σημαντικό μονοήμερο Επίσημο Test που θα διεξαχθεί στην Ανδαλουσία τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Aleix Espargaro - MotoGP Jerez 2025

 

Ετικέτες

MotoGP - Αδελαΐδα: Έτσι θα είναι η τελική μορφή της νέας πίστας - Δείτε τη σε video

Εικονικός γύρος μας "ξεναγεί" στην πίστα - Με 4,13 χλμ. μήκος και 15 στροφές
adelaide
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/8/2026

Η πίστα της Αδελαΐδας θα βρίσκεται στο καλεντάρι του MotoGP από το 2027 – στη θέση του Phillip Island και η διοργάνωση παρουσίασε ένα video εικονικού γύρου, δείχνοντάς μας μ’ αυτόν τρόπο, τη νέα πίστα.

Η επίσημη πίστα της Αδελαΐδας, η οποία θα φιλοξενήσει το GP της Αυστραλίας από το 2027, παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την υλοποίηση του πρώτου αγώνα MotoGP στον κόσμο που θα διεξαχθεί στο κέντρο μιας πόλης.

Η νέα πίστα θα εκτείνεται μέσα στο μεγάλο Victoria Park στο κέντρο της πόλης, κάτι που έχει προκαλέσει εντονότατες διαμαρτυρίες, αφού πολλά δέντρα θα κοπούν για να στρωθεί η διαδρομή της πίστας.

Το συνολικό κόστος της πίστας υπολογίζεται στα 96 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι η μοναδική πίστα που πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους στο καλεντάρι του MotoGP. Αγώνες πάντως γίνονται και έχουν γίνει στην Αδελαΐδα, που την δεκαετία του '80 και του '90 φιλοξενούσε ακόμη και αγώνες Formula 1.

Η νέα της σχεδίαση έχει 15 στροφές, με συνολικό μήκος 4,13 χιλιόμετρα και παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video εικονικού γύρου.

 

 

O Carlos Ezpeleta, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Περάσαμε πολλούς μήνες συνεργαζόμενοι στενά με τη FIM και τους συναδέλφους μας στην Αδελαΐδα για να σχεδιάσουμε μια πίστα MotoGP που να είναι τόσο συναρπαστική όσο και, το πιο σημαντικό, ασφαλής.

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό που έχει επιτευχθεί και είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει μια εντελώς νέα και συναρπαστική εμπειρία στους αναβάτες, τις ομάδες και τους οπαδούς μας.

Από την πρώτη μέρα, συνεργαστήκαμε στενά με τους τοπικούς φορείς για να διασφαλίσουμε ότι η πίστα θα προσφέρει θετικά αποτελέσματα για την κοινότητα και το περιβάλλον, καθώς και αγώνες παγκόσμιας κλάσης. Κατανοούμε ότι ένα έργο αυτής της κλίμακας θα προκαλέσει κάποιες αναταράξεις, αλλά στόχος μας είναι οι κάτοικοι της Αδελαΐδας να αισθάνονται υπερήφανοι που φιλοξενούν το MotoGP και να νιώθουν πραγματική σύνδεση με την εκδήλωση”.

adelaide

Ο ηγέτης της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, δήλωσε: Για περισσότερα από 40 χρόνια, η πίστα δρόμου της Αδελαΐδας έχει προσφέρει μερικές από τις πιο διάσημες εικόνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ελαστικό του Mansell που έσκασε. Ο Senna  και ο Prost  στο βάθρο μετά την τελευταία νίκη του Senna  στη F1. Ο Craig Lowndes που κέρδισε ξεκινώντας από την τελευταία θέση της εκκίνησης. Η θεαματική ανατροπή του Jason Bright στη πρώτη στροφή.

Στη νέα του εποχή, θα προσφέρουμε κάτι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης – συνδυάζοντας ταχύτητα, ασφάλεια και θεαματικούς αγώνες τόσο για το MotoGP όσο και για τα Supercars, που θα προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη και την πολιτεία μας και θα προβάλλουν τη Νότια Αυστραλία σε ένα παγκόσμιο κοινό άνω των 630 εκατομμυρίων ανθρώπων.”