Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Αλλαγές στην πίστα της Sepang

Εν όψει του επικείμενου GP στη Μαλαισία (30 Οκτωβρίου), ανακοινώθηκαν οι αλλαγές που έγιναν στην πίστα της Spenang, οι οποίες δρομολογήθηκαν αμέσως μετά τις χειμερινές δοκιμές του Φεβρουαρίου.
Οι αλλαγές έχουν ως στόχο το να γίνει η πίστα πιο "γρήγορη", αλλά και να βελτιωθεί η αποστράγγιση που ανέκαθεν αποτελούσε μείζον ζήτημα λόγω του τροπικού κλίματος και των βροχοπτώσεων που επικρατούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Η πιο σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την κλίση του οδοστρώματος στην τελευταία στροφή προκειμένου να μην δημιουργούνται τα ρυάκια από το νερό της βροχής που διασχίζουν κάθετα την πίστα, αλλά και για να αλλάξει η αγωνιστική γραμμή ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσματα στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, έτσι μειώνεται η ταχύτητα μέσα στην στροφή και στην έξοδο έτσι ώστε να μειωθεί και η μέγιστη ταχύτητα που φτάνουν οι αναβάτες στο τέλος της μεγάλης ευθείας.
Πέρα απ' αυτό, έχουν εξομαλυνθεί τα σαμαράκια που δημιουργήθηκαν κυρίως από τα μονοθέσια της F1 σε διάφορα σημεία της πίστας, ενώ βελτιώθηκαν και οι δίοδοι διαφυγής σε τρεις στροφές, καθώς έγινε ασφαλτόστρωση εκεί που υπήρχαν αμμοπαγίδες, οι οποίες αποτελούν και θέμα προβληματισμού γενικότερα το τελευταίο διάστημα.