MotoGP Aragon 2019: Q1 & Q2 με υπογραφή Marquez

Σε άλλο πλανήτη ο Ισπανός
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/9/2019

Η πρόβλεψη για βροχή για το πρωινό του Σαββάτου, έκανε όλους τους αναβάτες των MotoGP να κορυφώσουν τις προσπάθειές τους στα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, μιας και από εκεί θα έπαιρναν το εισιτήριο για τα Q1 και τα Q2 αντίστοιχα. Πράγματι, οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και τα FP3 σήμερα το πρωί έγιναν σε ιδιαίτερες συνθήκες, με την πίστα μισοβρεγμένη, τον ήλιο να βγαίνει και ταυτόχρονα να πέφτουν ψιχάλες σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Λογικό ήταν οι χρόνοι να είναι πολύ πάνω από τους χθεσινούς, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι αναβάτες –όπως ο Marc Marquez- που δεν βγήκαν καθόλου στην πίστα, πέρα από το να δοκιμάσουν εκκινήσεις.

Από την διαδικασία των Q1 οι δύο αναβάτες που πήραν την πρόκριση για τα Q2 ήταν οι Morbidelli και Iannone, καθώς ένα από τα φαβορί, ο Alex Rins με τη Suzuki, πλήρωσε την επιλογή του σκληρού πίσω ελαστικού στην τελευταία του έξοδο. Έτσι η Aprilia είχε και τις δύο της μοτοσυκλέτες στα Q2 (αφού ο Aleix Espargaro είχε ήδη πάρει το εισιτήριο από χθες), ενώ ήταν και η πρώτη φορά που ο Iannone μπήκε στην διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών για την πρώτη δωδεκάδα τη φετινή χρονιά.

Με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος και την πίστα σε εξαιρετική κατάσταση, οι Q2 ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τον Marquez να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, μιας και την προηγούμενη μέρα ο ρυθμός του ήταν σε διαφορετικό… αστρικό χρόνο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους αναβάτες.

Μοναδικός απών ο Pol Espargaro, ο οποίος είχε μια πτώση στις τέταρτες ελεύθερες δοκιμές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό και να μείνει και εκτός του αγώνα.Οι χρόνοι έπεσαν κάτω από το 1:48 πολύ γρήγορα με τον Marquez να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις, καθώς στα μισά της διαδικασίας είχε ήδη εφτά δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Fabio Quartararo και με μόλις άλλους τρεις αναβάτες να είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον ταχύτατο Ισπανό. Από εκεί και πίσω οι διαφορετικές ήταν χαοτικές… Αξίζει πάντως να σημειωθεί η απόδοση του Aleix Espargaro που βρέθηκε την δεδομένη στιγμή στην πέμπτη θέση, όπως και του Miller που έδειχνε πως θα είναι το ταχύτερο Ducati μέσα στην πίστα.

Στη δεύτερη έξοδο των αναβατών από τα πιτς, τα δεδομένα δεν έδειχναν να αλλάζουν ιδιαίτερα, με φωτεινές εξαιρέσεις τον Quartararo που ανέβηκε στην δεύτερη θέση και που θα μπορούσε να πάρει τον pole position αν δεν τον πρόδιδε η κατά πολύ χαμηλότερη τελική της μοτοσυκλέτας του, αλλά και τον Espargαρο που κατάφερε βνα διατηρηθεί πέμπτος, μια από τις καλύτερες επιδόσεις για την Aprilia.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

1      Marc Marquez     Repsol Honda (RC213V)        1'47.009s
2      Fabio Quartararo Petronas Yamaha (YZR-M1)  +0.327s
3      Maverick Viñales Monster Yamaha (YZR-M1)   +0.463s
4      Jack Miller  Pramac Ducati (GP19)  +0.649s
5      Aleix Espargaro   Factory Aprilia Gresini (RS-GP)       +0.724s
6      Valentino Rossi    Monster Yamaha (YZR-M1)   +1.006s
7      Cal Crutchlow      LCR Honda (RC213V)   +1.313s
8      Franco Morbidelli Petronas Yamaha (YZR-M1)  +1.363s
9      Joan Mir     Suzuki Ecstar (GSX-RR)*      +1.449s
10     Andrea Dovizioso Ducati Team (GP19)     +1.599s
11     Andrea Iannone  Factory Aprilia Gresini (RS-GP)       +2.231s
12     Alex Rins    Suzuki Ecstar (GSX-RR)        1'48.449s
13     Takaaki Nakagami       LCR Honda (RC213V)   1'48.477s
14     Danilo Petrucci    Ducati Team (GP19)     1'48.682s
15     Francesco Bagnaia       Pramac Ducati (GP18)  1'48.748s
16     Miguel Oliveira    Red Bull KTM Tech3 (RC16)   1'48.827s
17     Tito Rabat  Reale Avintia Ducati (GP18)   1'48.916s
18     Mika Kallio  Red Bull KTM Factory (RC16) 1'49.085s
19     Jorge Lorenzo     Repsol Honda (RC213V)        1'49.282s
20     Hafizh Syahrin    Red Bull KTM Tech3 (RC16)   1'49.315s
21     Karel Abraham    Reale Avintia Ducati (GP18)   1'49.517s
22     Bradley Smith     Factory Aprilia Gresini (RS-GP)       1'49.756s

MotoGP: Στην Aprilia ο Bagnaia για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Θα αγωνίζεται από του χρόνου δίπλα στον Marco Bezzecchi
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2026

Ο Francesco Bagnaia υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Aprilia Racing με έναρξη το 2027. Ο Ιταλός αναβάτης θα αγωνιστεί με την RS-GP στο πλευρό του Marco Bezzecchi, συμπληρώνοντας την εξ ολοκλήρου ιταλική σύνθεση της Aprilia στο MotoGP.

Η υπογραφή του Bagnaia αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη για την Aprilia Racing, καθώς η άφιξη του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ομάδας στο MotoGP. Μαζί με τον Bezzecchi θα ηγηθούν της προσπάθειας της Aprilia στη νέα εποχή των 850 κυβικών.

Pecco

Τα στατιστικά του Francesco Bagnaia είναι εξαιρετικά, καθώς έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Moto2 το 2018 και δύο διαδοχικούς τίτλους στο MotoGP το 2022 και το 2023, έχει επίσης κατακτήσει συνολικά 41 νίκες, 86 θέσεις στο βάθρο και 35 pole positions.

Massimo Rivola: “Ο Michele Colaninno και εγώ μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τη στήριξη της Ιταλίας, και γι’ αυτό σκεφτήκαμε και οι δύο μαζί τον Marco και τον Pecco για το επόμενο κεφάλαιο της Aprilia Racing. Η άφιξη του Bagnaia αποτελεί επιβεβαίωση της αξίας του ιταλικού αθλητισμού, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει διακριθεί στη διεθνή σκηνή χάρη στις επιτυχίες του Kimi Antonelli στη Φόρμουλα 1, του Jannik Sinner στο τένις και της Federica Brignone στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου-Κορτίνα 2026. Γι’ αυτό το λόγο, το να καλωσορίσουμε τον Pecco μας γεμίζει με υπερηφάνεια και δίνει μια επιπλέον ώθηση στον ιταλικό αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο. Θα του προσφέρουμε, καθώς και στην οικογένειά του, ένα θερμό καλωσόρισμα, αλλά πρώτα θα προσπαθήσουμε να τον νικήσουμε! Το να έχουμε έναν Παγκόσμιο πολυπρωταθλητή του κόσμου είναι μια ευθύνη που ανυπομονούμε να αναλάβουμε”.