MotoGP - Η γιορτή στη Μπανγκόκ πριν την έναρξη της σεζόν στην Ταϊλάνδη

Τεράστια η εμπορική σημασία των αγορών της Ασίας - Η συνέχεια στην πίστα Chang στο τεστ 12-13/2 και στον αγώνα 28/2-2/3
MotoGP - H γιορτή της Μπανγκόκ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του MotoGP 2025, με τον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στην πίστα Chang της Ταϊλάνδης, το σημαντικότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στους δρόμους της Μπανγκόκ, με τη συμμετοχή όλων των αναβατών και ομάδων της διοργάνωσης.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης είχαμε παρέλαση των αγωνιζομένων του MotoGP με… tuktuk που κουβαλούσαν πίσω τις μοτοσυκλέτες τους, παρέλαση με μοτοσυκλέτες παραγωγής -οι της Honda με CBR1000RR, οι της Ducati με Panigale V4, κλπ- ομαδικές φωτογραφήσεις μπροστά σε διάσημο ναό της πόλης, επιτυχημένα και αποτυχημένα burnout, συνεντεύξεις, και επίδειξη των αγωνιστικών μοτοσυκλετών σε εξέδρα κομπλέ με ήχο από τις εξατμίσεις τους. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του πλήθους, ενώ παράπονα ακούστηκαν για τους τοπικούς παρουσιαστές που είχαν ελλείψεις στις γνώσεις τους περί του MotoGP, και κάποιες φορές δεν γνώριζαν καν τα ονόματα των αγωνιζομένων.

Ο στόχος πάντως επετεύχθη, οι φαν του MotoGP ήρθαν σε επαφή με τα αστέρια της διοργάνωσης, και χόρτασαν θέαμα και ήχο, πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου στην πίστα Chang International Circuit.

MotoGP

Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται το CBR1000RR του Joan Mir που… αρνήθηκε να πάρει μπροστά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να ανέβει στη σέλα συνεπιβάτη του CBR του ομόσταυλού του Marini, η αποτυχημένη απόπειρα για burnout από τον Bezzecchi στη σέλα ενός Aprilia RS660, το donut του Pecco και το full-lock rolling burnout του Marc Marquez, οι σούζες που έκανε με KTM Duke o Brad Binder, η παράσταση που έδωσε σε ένα drum-set o Miller, και η περίεργη αίσθηση του Bezzecchi όσον αφορά στο επίσημο ένδυμα.

Μπανγκόκ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το MotoGP εκκινεί τη σεζόν του από την Ταϊλάνδη, ενώ στη σχάρα εκκίνησης φέτος θα έχουμε και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της LCR Honda.

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”