MotoGP-Jorge Martin: Αργή αλλά σταθερή η βελτίωση της κατάστασής του

Παραμένει στο Κατάρ - O Savadori στη θέση του για τον γύρο στη Jerez
Jorge Martin κατάσταση υγείας 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/4/2025

Αργά αλλά σταθερά η κατάσταση του Jorge Martin που βρίσκεται ακόμη σε νοσοκομείο του Κατάρ βελτιώνεται και η Aprilia Racing εμφανίζεται ελαφρώς αισιόδοξη.

Ο άτυχος παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στο γενικό νοσοκομείο Hamad στην πρωτεύουσα του Κατάρ και η κατάστασή του παρακολουθείται στενά.

Τα κατάγματα στα πλευρά του Martin δεν είναι εκείνα που χρήζουν στενής παρακολούθησης αλλά το τραύμα που έχει στον πνεύμονα ο Ισπανός, η αναπνοή του οποίου εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά. Ο Martin αναφέρει ότι πονάει αλλά πλέον είναι σε θέση να κινείται λίγο περισσότερο και να νιώθει λίγο καλύτερα και ευχαριστεί όλους εκείνους που τον υποστηρίζουν και του προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing οι εξετάσεις δείχνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται ωστόσο τα σπασμένα πλευρά προκαλούν ακόμη πόνο μεγάλης έντασης στον εργοστασιακό αναβάτη των Ιταλών και αυτό περιορίζει στο ελάχιστον δυνατό και την κινητικότητά του.

Τώρα έχει προτεραιότητα να διασταλεί πλήρως ο πνεύμονας που είχε καταρρεύσει εξαιτίας του τραύματος που είχε υποστεί ο Ισπανός και τότε το ιατρικό επιτελείο θα αφαιρέσει την αποστράγγιση που έχει τοποθετηθεί (όταν φτάσει στο 90%), ενώ θα σταματήσει και η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. 

Όταν με το καλό γίνει και αυτό τότε είναι που θα αρχίσει να σχεδιάζεται η επιστροφή του Martin στην Ευρώπη με το Noale να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το επιτελείο του νοσοκομείου που κουράρει τον Martin, τον ιατρικό διευθυντή του MotoGP, Angel Charte αλλά και τον Franco Perona της Lifenet Healthcare, με την οποία συνεργάζεται η ιταλική ομάδα.

O Lorenzo Savadori θα είναι ο αναβάτης που θα οδηγήσει τη δεύτερη εργοστασιακή Aprilia αντί του Jorge Martin στο Grand Prix της Jerez.

FIM Tout Terrain Rally Cup: Βάθρο πέτυχαν οι ADV Heroes στον πρώτο αγώνα

Η ομάδα αποτελείται από τους τους Ιωσήφ Μπουτσαξή και Μάκη Γκόγκα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Η ομάδα ADV Heroes αποτελείται από δύο αναβάτες, τους Ιωσήφ Μπουτσαξή και Μάκη Γκόγκα και έχει γίνει κυρίως γνωστή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο Μπουτσαξής αγωνίζεται με KTM 890 Adventure R Rally και o Γκόγκας με KTM 890 Adventure R.

Η ομάδα συμμετείχε πέρυσι στους ελληνικούς αγώνες Rally και φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει τον θεσμό Tout Terrain Rally Cup που αποτελείται από τέσσερις αγώνες και είναι ο ευρωπαϊκός θεσμός Rally της FIM. Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην Ισπανία (Adventure Galicia) ο Γκόγκας τερμάτισε 19ος γενικής και τρίτος στην κατηγορία M5, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών και ο Μπουτσαξής 37ος γενικής και πέμπτος στην κατηγορία M5 ανάμεσα σε συνολικά 71 αναβάτες που ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

advheroes

Μετά τα πολύ θετικά αποτελέσματα του πρώτου αγώνα, η ομάδα ετοιμάζεται για τους επόμενους αγώνες που είναι με την σειρά οι Hellas Rally (25-31/5), Ro Rally Marathon (10-18/7) και Sandallion Rally (13-17/10).

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο Έλληνες αναβάτες και θα σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματά τους στον ευρωπαϊκό θεσμό.

Ετικέτες