MotoGP: O Pedro Acosta επιστρέφει στο Γαλλικό GP

Ο Pedro Acosta ξεπερνά το πρόβλημα στο δεξί του χέρι - Oδεύει προς συμμετοχή στο Γαλλικό GP του Le Mans
MotoGP Pedro Acosta επιστροφή στο γαλλικό Grand Prix
Από το

motomag

7/5/2025

Ο Ισπανός θα ταξιδέψει στο Le Mans, οπού αναμένεται την Πέμπτη να λάβει το τελικό πράσινο φως για την συμμετοχή του στον 6ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Pedro Acosta, υποβλήθηκε πρόσφατα σε επιτυχημένο ιατρικό έλεγχο στη Βαρκελώνη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο δεξί του αντιβράχιο για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος arm pump. Η επέμβαση, η οποία είναι συνηθισμένη στους αναβάτες του MotoGP, κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο Acosta ένιωθε έντονη δυσφορία στους τελευταίους αγώνες.

Ο ταλαντούχος 20χρονος βρίσκεται πλέον σε φάση αποκατάστασης και έχει λάβει την απαραίτητη ιατρική άδεια για να ταξιδέψει στο Le Mans για το Γαλλικό Grand Prix του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η τελική του συμμετοχή εξαρτάται από την ιατρική αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα από το ιατρικό επιτελείο του MotoGP την Πέμπτη.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ανακοίνωσε την πρόοδο της αποκατάστασης του μέσω των επίσημων κοινωνικών δικτύων:

“O Pedro Acosta υποβλήθηκε σε θετικό ιατρικό έλεγχο σήμερα το απόγευμα στη Βαρκελώνη και έλαβε άδεια για να ταξιδέψει στο Le Mans. Η τελική ιατρική αξιολόγηση από το ιατρικό επιτελείο του MotoGP θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για να καθοριστεί η συμμετοχή του στο Γαλλικό Grand Prix.”

MotoGP: Ο Pecco Bagnaia αναλαμβάνει την ευθύνη για την απογοήτευση της Παρασκευής στην Ταϊλάνδη

Ο Ιταλός εξηγεί γιατί έμεινε εκτός Q2 στην πρεμιέρα του 2026 στην Ταϊλάνδη
Pecco Bagnaia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/2/2026

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ducati παραδέχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις συνθήκες της Παρασκευής στο Buriram, τονίζοντας πως "δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό timing".

Ο Francesco Bagnaia βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης μεγάλης έκπληξης της σεζόν 2026 του MotoGP, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στο Q2 στο Grand Prix της Ταϊλάνδης.

Ο αναβάτης της Ducati Corse ολοκλήρωσε την Παρασκευή μόλις στη 15η θέση, όντας ο μοναδικός αναβάτης με GP26 που δεν πέρασε απευθείας στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων. Κι όμως, είχε φτάσει στην πρεμιέρα με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από θετικά τεστ προετοιμασίας.

"Δεν δούλεψα καλά - Ήταν δικό μου λάθος"

Ο Bagnaia δεν αναζήτησε δικαιολογίες, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα, σε μια ημέρα που επηρεάστηκε από βροχή και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

"Δεν δούλεψα καλά εκείνη τη στιγμή. Το απόγευμα ήταν σίγουρα περίπλοκο και δεν κατάφερα να είμαι ανταγωνιστικός. Είχαμε κάποια πράγματα να δοκιμάσουμε, αλλά με αυτές τις συνθήκες ίσως θα ήταν καλύτερο να μείνουμε σταθεροί. Νομίζω ότι δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό timing. Αλλά είναι μόνο η πρώτη μέρα. Έχουμε αύριο για να επιστρέψουμε στο Q2 και να δώσουμε το 100%."

Σε δηλώσεις του και στο επίσημο site του MotoGP πρόσθεσε: "Απλώς δούλεψα άσχημα. Δεν μπήκα σωστά στις συνθήκες, που ήταν διαφορετικές, και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ."

Bezzecchi σε άλλο επίπεδο

Την ίδια στιγμή, ο Marco Bezzecchi με την Aprilia κυριάρχησε την Παρασκευή στο Buriram, επιβεβαιώνοντας την καλή εικόνα της ιταλικής ομάδας από τα χειμερινά τεστ.

Ο Bagnaia παραδέχθηκε ότι ο Bezzecchi δείχνει να έχει πλεονέκτημα: "Το πρωί ήταν αρκετά καλό, αλλά βλέπουμε μια εξαιρετικά γρήγορη Aprilia με τον Bezzecchi. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχει μια καλή διαφορά από όλους τους υπόλοιπους."

Το απόγευμα, μια μικρή αλλαγή στο set-up αποδείχθηκε καθοριστική:

"Δοκιμάσαμε κάτι ελαφρώς διαφορετικό και είχε σημαντικό αντίκτυπο. Δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Βλέποντας τη βροχή και τον αέρα να έρχονται, προσπαθήσαμε να γράψουμε χρόνο αμέσως, αλλά δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς ρυθμίσεων. Ήταν δικό μου λάθος που δεν εκμεταλλεύτηκα πλήρως την κατάσταση."

Η Aprilia κατάφερε να τοποθετήσει τρεις μοτοσυκλέτες απευθείας στο Q2, ενώ για τη Ducati προκρίθηκαν οι Marc Marquez, Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio.

Honda και KTM έχουν από δύο μοτοσυκλέτες στην πρώτη μάχη για την pole της χρονιάς, με τον Bagnaia να καλείται πλέον να περάσει από το Q1 αν θέλει να περιορίσει τη ζημιά στο ξεκίνημα της σεζόν.