MotoGP: O Pedro Acosta επιστρέφει στο Γαλλικό GP

Ο Pedro Acosta ξεπερνά το πρόβλημα στο δεξί του χέρι - Oδεύει προς συμμετοχή στο Γαλλικό GP του Le Mans
MotoGP Pedro Acosta επιστροφή στο γαλλικό Grand Prix
Από το

motomag

7/5/2025

Ο Ισπανός θα ταξιδέψει στο Le Mans, οπού αναμένεται την Πέμπτη να λάβει το τελικό πράσινο φως για την συμμετοχή του στον 6ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Pedro Acosta, υποβλήθηκε πρόσφατα σε επιτυχημένο ιατρικό έλεγχο στη Βαρκελώνη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο δεξί του αντιβράχιο για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος arm pump. Η επέμβαση, η οποία είναι συνηθισμένη στους αναβάτες του MotoGP, κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο Acosta ένιωθε έντονη δυσφορία στους τελευταίους αγώνες.

Ο ταλαντούχος 20χρονος βρίσκεται πλέον σε φάση αποκατάστασης και έχει λάβει την απαραίτητη ιατρική άδεια για να ταξιδέψει στο Le Mans για το Γαλλικό Grand Prix του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η τελική του συμμετοχή εξαρτάται από την ιατρική αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα από το ιατρικό επιτελείο του MotoGP την Πέμπτη.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ανακοίνωσε την πρόοδο της αποκατάστασης του μέσω των επίσημων κοινωνικών δικτύων:

“O Pedro Acosta υποβλήθηκε σε θετικό ιατρικό έλεγχο σήμερα το απόγευμα στη Βαρκελώνη και έλαβε άδεια για να ταξιδέψει στο Le Mans. Η τελική ιατρική αξιολόγηση από το ιατρικό επιτελείο του MotoGP θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για να καθοριστεί η συμμετοχή του στο Γαλλικό Grand Prix.”

MotoGP: Ο Carlos Ezpeleta διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Όλο και πιο οικογενειακή υπόθεση γίνεται το MotoGP
Carlos
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο Όμιλος MotoGP διορίζει τον Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, παράλληλα με τον πατέρα του και Διευθύνοντα Σύμβουλο Carmelo Ezpeleta, κάνοντας το MotoGP μάλλον οικογενειακή υπόθεση.

Ο Όμιλος MotoGP ανακοίνωσε τον διορισμό του Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, ενώ ήταν μέχρι πρότινος Αθλητικός Διευθυντής. Ο Carlos δουλεύει στο MotoGP για περισσότερο από μια δεκαετία – γιος του αφεντικού λέμε - και έχει εργαστεί σε διαφορετικά πόστα ανά τα χρόνια.

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Ο Carlos έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια. Η εμπειρία του καλύπτει κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας, ενώ η ηγετική του ικανότητα, το όραμά του και το πάθος του για το άθλημα τον καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει το MotoGP στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.”

Ο Derek Chang, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε: “Το MotoGP έχει χτίσει μια ισχυρή παγκόσμια βάση και διαβλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να οδηγήσουμε το άθλημα στο επόμενο επίπεδο. Ο Carlos διαθέτει την εμπειρία, το όραμα και τη βαθιά κατανόηση του MotoGP για να ηγηθεί αυτής της μεταμόρφωσης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον υποστηρίξουμε καθώς αναλαμβάνει αυτή τη νέα θέση”.

Ο Carlos Ezpeleta, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή για το MotoGP. Με απίστευτους οπαδούς και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Liberty Media και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP για να προσεγγίσουμε νέο κοινό, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό του αθλήματος”.