MotoGP: O Pedro Acosta επιστρέφει στο Γαλλικό GP

Ο Pedro Acosta ξεπερνά το πρόβλημα στο δεξί του χέρι - Oδεύει προς συμμετοχή στο Γαλλικό GP του Le Mans
MotoGP Pedro Acosta επιστροφή στο γαλλικό Grand Prix
Από το

motomag

7/5/2025

Ο Ισπανός θα ταξιδέψει στο Le Mans, οπού αναμένεται την Πέμπτη να λάβει το τελικό πράσινο φως για την συμμετοχή του στον 6ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Pedro Acosta, υποβλήθηκε πρόσφατα σε επιτυχημένο ιατρικό έλεγχο στη Βαρκελώνη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο δεξί του αντιβράχιο για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος arm pump. Η επέμβαση, η οποία είναι συνηθισμένη στους αναβάτες του MotoGP, κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο Acosta ένιωθε έντονη δυσφορία στους τελευταίους αγώνες.

Ο ταλαντούχος 20χρονος βρίσκεται πλέον σε φάση αποκατάστασης και έχει λάβει την απαραίτητη ιατρική άδεια για να ταξιδέψει στο Le Mans για το Γαλλικό Grand Prix του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η τελική του συμμετοχή εξαρτάται από την ιατρική αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα από το ιατρικό επιτελείο του MotoGP την Πέμπτη.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ανακοίνωσε την πρόοδο της αποκατάστασης του μέσω των επίσημων κοινωνικών δικτύων:

“O Pedro Acosta υποβλήθηκε σε θετικό ιατρικό έλεγχο σήμερα το απόγευμα στη Βαρκελώνη και έλαβε άδεια για να ταξιδέψει στο Le Mans. Η τελική ιατρική αξιολόγηση από το ιατρικό επιτελείο του MotoGP θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για να καθοριστεί η συμμετοχή του στο Γαλλικό Grand Prix.”

MotoGP: Aνανέωση συνεργασίας με Tech3, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα

Νέο συμβόλαιο συνεργασίας πολυετούς διάρκειας ανακοινώθηκε στο GP της Καταλονίας
ktm tech3 motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ βρέθηκε προ οικονομικών δυσχερειών ξεκίνησαν οι φήμες περί περιστολής αγωνιστικών δραστηριοτήτων και αποχώρηση από το πανάκριβο MotoGP.

Ωστόσο ενδιάμεσα η ΚΤΜ συνέχισε να δηλώνει παρούσα και δίχως πρόθεση να φύγει, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις της με έργα, καθώς εμφανώς συνεχίζει την εξέλιξη της νέας αγωνιστικής 850 κυβικών. Αν ήταν να φύγει από το MotoGP, γιατί να ήταν ξανά σε ιδιωτική δοκιμή του 850 στο Mugello με Dani Pedrosa και Jonas Folger μόλις στις αρχές Μαΐου;

Αν υπάρχουν ακόμη αμφισβητίες που θεωρούν πως η ΚΤΜ μπορεί να φύγει από τα Grand Prix στο άμεσο μέλλον πάντως, η νέα είδηση που ήρθε από το Καταλανικό GP μάλλον θα τους απογοητεύσει.

ktm tech3 motogp

Οι ΚΤΜ και Tech3 έδωσαν μια κοινή συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του αγώνα στη Βαρκελώνη, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Gottfried Neumeister, και ο ιδιοκτήτης της δεύτερης, Guenther Steiner, ανακοίνωσαν από κοινού μια νέα πολυετή συμφωνία συνεργασίας στο MotoGP. Αν και η ακριβής της διάρκεια δεν αποκαλύφθηκε, αμφότερες πλευρές τονίζουν στα ανακοινωθέντα τους τη λέξη "πολυετής", επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται απλώς για μικρή παράταση, αλλά για μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Αυτή η ανακοίνωση βάζει έτσι τέλος σε σενάρια που ήθελαν την Tech3 να ψάχνει νέα συνεργασία, ενώ τον τελευταίο καιρό η ομάδα είχε συνδεθεί και με τη Honda, η οποία φέρεται να αναζητά μια ακόμη ομάδα για να κάνει τις μοτοσυκλέτες της έξι στη μεγάλη κατηγορία, όπως και η Ducati.

Ετικέτες