MotoGP: Ο Somkiat Chantra δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα του Le Mans

Χειρουργήθηκε για arm pump και δεν έχει αναρρώσει πλήρως
Chantra
Από το

motomag

8/5/2025

Ο Somkiat Chantra, αναβάτης της ομάδας Honda LCR, δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Γαλλίας, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του μετά την επέμβαση του σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου (γνωστό και ως arm pump) που έγινε στις 30 Απριλίου. Έτσι η Honda θα στερηθεί έναν από τους αναβάτες της για το γαλλικό MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ταϊλανδός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά τον πιο πρόσφατο γύρο του MotoGP στη Jerez.

Η ανακοίνωση της LCR Honda αναφέρει: “Ο Chantra δεν θα λάβει μέρος στο Grand Prix της Γαλλίας, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του μετά την επέμβαση διαμερίσματος αντιβραχίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου. Έπειτα από έναν έλεγχο μετά την επέμβαση, ο Dr. Xavier Mir, ο οποίος πραγματοποίησε το χειρουργείο, συνέστησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Somkiat για να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του πριν επιστρέψει στους αγώνες. Ενώ η αποκατάστασή του εξελίσσεται καλά, δεν είναι ακόμη σε κατάλληλη κατάσταση για να αγωνιστεί. Η ομάδα υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία αποκατάστασης του Somkiat και ανυπομονεί να τον καλωσορίσει σύντομα πίσω στην πίστα”.

Ο Chantra αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία λόγω του πόνου μετά από 14 γύρους και λίγο αργότερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει ένα δύσκολο ξεκίνημα σαν rookie, καθώς δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο βαθμό μέχρι στιγμής.

MotoGP – O Alex Marquez επιστρέφει στη δράση στο Brno!

Ο Ισπανός αναβάτης θα είναι στην Τσεχία και η συμμετοχή του θα κριθεί την Πέμπτη 18/6
alex marquez
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/6/2026

Η ομάδα BK8 Gresini Racing MotoGP μόλις επιβεβαίωσε πως ο Alex Marquez θα μεταβεί στην πίστα Brno για τον αγώνα που έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο (19-21/6), το Monster Energy Grand Prix of Czechia.

Εκεί ο Ισπανός αναβάτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη 18/6, από τις οποίες θα εξαρτηθεί αν θα λάβει το πράσινο φως για να αγωνιστεί στο Grand Prix.

Ο μικρότερος αδελφός του Marc Marquez είχε τραυματιστεί την Κυριακή 17 Μαΐου στο Grand Prix της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, μετά από ένα τρομακτικό συμβάν όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας της ΚΤΜ του Pedro Acosta, με τον Alex να βρίσκεται μια ανάσα πίσω του με το γκάζι τέρμα ανοικτό και χωρίς το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης.

Από το ατύχημά του ο Alex είχε αποκομίσει ένα μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7, μια σπασμένη κλείδα και κάμποσα άλλα μικρότερης σημασίας τραύματα, ενώ αρχικά η ομάδα είχε ξεκαθαρίσει πως οι επόμενοι δύο αγώνες σε Mugello και Balaton Park ήταν αναπόφευκτα χαμένοι για τον αναβάτη τους. Ωστόσο άφηναν ένα παράθυρο ελπίδας πως ίσως επέστρεφε στο Brno, σενάριο που τώρα επιβεβαιώνεται.

Πλέον αναμένουμε το ιατρικό πόρισμα της Πέμπτης 18/6 που θα κρίνει αν ο αναβάτης της Gresini θα δώσει το παρών κανονικά από το πρωί της Παρασκευής στη δράση του Brno.