MotoGP Phillip Island: Απίστευτη νίκη Marc Marquez! Από burnout στην εκκίνηση, πρώτος με διαφορά!

Του κρατούσαν το tear off στον τερματισμό…
MotoGP Phillip Island: Απίστευτη νίκη Marc Marquez! Από burnout στην εκκίνηση, πρώτος με διαφορά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2024

Μία πολύ κακή εκκίνηση από τον Marc Marquez με burnout πάνω στο προστατευτικό της ζελατίνας του κράνους του, που τον άφησε 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργό από τον Martin αλλά κατάφερε με μαεστρία μετά από δύο στροφές να είναι στην 6η θέση, αντί για τελευταίος στο grid, μαζί με τον αδερφό του που επίσης είχε προβλήματα στην εκκίνηση. Τελείως διαφορετικό εκείνο το πρόβλημα.

Ο Bezzecchi κατάφερε να μπει ανάμεσα στον Martin που είχε φύγει μπροστά, έτοιμος να κάνει διαφορά ασφαλείας αν τον άφηναν, και τον Bagnaia που ακριβώς αυτή την τακτική του Martin ήθελε να αποφύγει. Με τον Bezzecchi να χρωστά μία ποινή μακρύτερου γύρου, εκείνη την στιγμή απλά εμπόδιζε τον Bagnaia να φτάσει τον Martin.

Προφανώς στόχος του Bezzecchi ήταν να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να χάσει λιγότερο εκτελώντας την ποινή του, πράγμα μάταιο γιατί βγαίνοντας από τον μακρύτερο γύρο όπου άφησε τον Bagnaia στην δεύτερη θέση, έπεσε κιόλας.

MotoGP Phillip Island: Απίστευτη νίκη Marc Marquez! Από burnout στην εκκίνηση, πρώτος με διαφορά!
"Δεν βγάζω ποτέ το tear off στην εκκίνηση γιατί είναι επικίνδυνο σε αυτό το σημείο, αλλά κάτι μεγάλο είχε κολλήσει ακριβώς μπροστά στο μάτι"

Ο Binder παλεύει με τον Morbidelli πίσω από τον Bagnaia αλλά είναι επίσης μάταιο γιατί έρχεται ο Marc Marquez και με διαδοχικές προσπεράσεις ανεβαίνει στην τρίτη θέση πίσω από τον Bagnaia.

Αμέσως κάνει την διαφορά κατεβαίνοντας στο 1.27 και έχοντας τον ταχύτερο ρυθμό από όλους στην πίστα!

Όπως είχε πει και ο ίδιος εχθές στον Sprint, αν κάνει καλή εκκίνηση θα μπορεί να κυνηγήσει τον Martin και να χαρούμε αγώνα, και πράγματι εχθές ήταν ο μόνος που είχε τον ρυθμό του Martin. Ακριβώς αυτό μας στέρησε η ατυχία της εκκίνησης αλλά όσα θα ακολουθούσαν θα μας αποζημίωναν.

Όσο ο Marquez προσπαθεί να βρει τρόπο να περάσει τον Bagnaia που δεν αφήνει καμία πόρτα ανοικτή, και μόλις βγαίνει από το slipstreaming στην ευθεία η GP24 τον αφήνει λες και πάτησε φρένο, ο Martin αποφασίζει να κάνει ένα δώρο στο θέαμα.

Κάνει το λάθος και ανοίγοντας γραμμή χάνει την διαφορά ασφαλείας και οι τρεις τους οδηγούν μαζί!

Είναι μία καταπληκτική στιγμή, ο Bagnaia κάνει την κίνησή του να περάσει μπροστά ο Martin ανετεπιτήθεται και ο Marquez βρίσκει την ευκαιρία και μπαίνει ανάμεσα. Καταλήγουμε με τον Martin εμπρός και τον Marquez δεύτερο, με τον Bagnaia να δείχνει από τις επόμενες δύο στροφές κιόλας, ότι εκτός απροόπτου θα κρατήσει την τρίτη θέση, με τις δύο πρώτες να γράφει η κάθε μία δύο ονόματα, περιμένοντας να σβήσει το ένα από τα δύο.

Ο Bagnaia ελπίζει σίγουρα ο Marquez να καταφέρει να περάσει, κόβοντας του πολύτιμους πόντους. Η ομάδα του Martin τον προειδοποιεί με μήνυμα σε ποια στροφή θα πρέπει να περιμένει την προσπέραση βλέποντας τον Marquez να πλησιάζει, αλλά χωρίς να είναι κολλημένος πίσω από τον Martin.

Για πολλούς γύρους ο Martin κάνει φοβερή οδήγηση και δεν επιτρέπει τον Marquez να κολλήσει πίσω του, σε σημείο που φτάνουν να είναι δύο δευτερόλεπτα πιο μπροστά από τον Bagnaia, μαζί με ένα μικρό λάθος που έκανε και τον άφησε τόσο πίσω.

9 γύρους πριν το τέλος, το σκηνικό για την μάχη της πρώτης θέσης είχε ήδη στηθεί και κρατούσε τα μάτια καρφωμένα εμπρός, αντί για την μάχη της 6ης θέσης όπου Bastianini, Morbidelli και Di Gianantonio είχαν χαρίσει μπόλικο θέαμα.

Ο Martin κάνει ένα απίστευτο αγώνα, βλέπουμε μία φοβερή οδήγηση που δεν αφήνει τον Marquez να πλησιάζει, η προσήλωση είναι στο μέγιστο δυνατό με τους δυο τους να φτάνουν έτσι τα 4 δευτερόλεπτα από τον Bagnaia! Ταυτόχρονα ο Martin κλείνει την πόρτα στην 4η στροφή και 5 γύρους πριν το τέλος, όλα δείχνουν πως ο Marquez θα πρέπει να περιμένει τις τελευταίες στροφές και να τα παίξει όλα για όλα καθώς δεν θα του δώσει ευκαιρία ο Martin.

Κι όμως, 4 γύρους πριν το τέλος η προσπάθειά του Martin να κρατήσει πίσω τον Marquez τον κρατά εκτός γραμμής και αυτό το μικρό άνοιγμα της πόρτας ήταν αρκετό για να περάσει μπροστά η GP23. Μικρό το κακό, στην ευθεία ο Martin περνά μπροστά και ο αγώνας παίρνει φωτιά!

MotoGP Phillip Island: Απίστευτη νίκη Marc Marquez! Από burnout στην εκκίνηση, πρώτος με διαφορά!
Το μήνυμα να προσέχει την 4η στροφή δεν κατάφερε να αλλάξει το αποτέλεσμα, ακριβώς εκεί έγινε η προσπέραση

Ο Marquez αντεπιτίθεται με μία άγρια αλλά καθαρή κίνηση από την εσωτερική αναγκάζει σε άνοιγμα γραμμής και περνά μπροστά! Κάνει μία πολύ μικρή διαφορά, όση χρειάζεται για να μην ξανά περάσει ο Martin στην ευθεία και καταφέρνει να μείνει μπροστά!

Ο τελευταίος γύρος ξεκινά με τον Martin να έχει παραδώσει τα όπλα, ο Marquez είναι καθοδόν για μία φοβερή νίκη μετά από μία καταστροφική εκκίνηση και περνά την καρό σημαία με διαφορά μάλιστα από τον Martin!

 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος / Διαφ.

1

25

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

39:47.702

2

20

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+0.997

3

16

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+10.100

4

13

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+12.997

5

11

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+13.310

6

10

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+15.434

7

9

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+15.450

8

8

12M. Viñales

Aprilia Racing

+16.636

9

7

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+18.757

10

6

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+19.345

11

5

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+19.932

12

4

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+20.295

13

3

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+22.210

14

2

10L. Marini

Repsol Honda Team

+24.239

15

1

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+24.591

16

 

41A. Espargaro

Aprilia Racing

+30.499

17

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+30.533

18

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

+30.765

19

 

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+45.393

Πτώσεις

   

36J. Mir

Repsol Honda Team

25 laps

   

32L. Savadori

Trackhouse Racing

17 laps

MotoGP, Moto2 και Moto3: Όλοι οι συμμετέχοντες για το 2026!

Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira τα νέα πρόσωπα
gird
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Ο προσωρινός κατάλογος συμμετοχών για το MotoGP 2026 δεν περιέχει εκπλήξεις, καθώς οι αναβάτες, οι αριθμοί τους, οι ομάδες και οι μοτοσυκλέτες τους έχουν ήδη ανακοινωθεί ξεχωριστά.

Οι δύο rookies του MotoGP 2026 Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira είναι εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο WSBK και στην Moto2 αντίστοιχα, αντικαθιστώντας τους Miguel Oliveira και Somkiat Chantra.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι ομάδες της Aprilia παραμένουν χωρίς κύριο χορηγό, παρά την πολύ καλή τους πορεία το 2025.

“Ειλικρινά, δεν θέλω να πω ότι είμαι έκπληκτος, αλλά προφανώς και λίγο απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έναν κορυφαίο κύριο χορηγό. Ευτυχώς, έχουμε την Piaggio Group που μας σώζει. Αλλά θα ήθελα πολύ να καλέσω μια μέρα τον κ. Colaninno και να του πω ότι βρήκαμε 10 εκατομμύρια για να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό!”, δήλωσε ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing, κατά την παρουσίαση της ομάδας την Πέμπτη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους αναβάτες του MotoGP:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Johann Zarco

CASTROL Honda LCR

7

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

10

Luca Marini

Honda HRC Castrol

11

Diogo Moreira

Honda LCR

12

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

20

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

21

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

23

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

25

Raul Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

33

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

36

Joan Mir

Honda HRC Castrol

37

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

42

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

43

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

49

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

54

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

63

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

72

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

73

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

79

Ai Ogura

Trackhouse MotoGP Team

89

Jorge Martin

Aprilia Racing

93

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

 

Παρακάτω μπορείτε την προσωρινή λίστα με τους αναβάτες Moto2:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

3

Sergio Garcia

ITALJET Gresini Moto2

4

Ivan Ortola

QJMOTOR - FRINSA - MSI

7

Barry Baltus

REDS Fantic Racing

9

Jorge Navarro

Forward Factory Team

11

Alex Escrig

Forward Factory Team

12

Filip Salač

OnlyFans American Racing Team

13

Celestino Vietti

SpeedRS Team

14

Tony Arbolino

REDS Fantic Racing

16

Joe Roberts

OnlyFans American Racing Team

17

Daniel Muñoz

Italtrans Racing Team

18

Manuel Gonzalez

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

21

Alonso Lopez

ITALJET Gresini Moto2

28

Izan Guevara

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

32

Luca Lunetta

SpeedRS Team

36

Angel Piqueras

QJMOTOR - FRINSA - MSI

44

Aron Canet

ELF Marc VDS Racing Team

53

Deniz Oncu

ELF Marc VDS Racing Team

54

Alberto Ferrandez

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

64

Mario Suryo Aji

Idemitsu Honda Team Asia

71

Ayumu Sasaki

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

72

Taiyo Furusato

Idemitsu Honda Team Asia

80

David Alonso

CFMOTO Aspar Team

81

Senna Agius

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

84

Zonta van den Goorbergh

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

95

Collin Veijer

Red Bull KTM Ajo

96

Daniel Holgado

CFMOTO Aspar Team

98

Jose Antonio Rueda

Red Bull KTM Ajo

99

Adrian Huertas

Italtrans Racing Team

 

Και τέλος η λίστα με τους αναβάτες της Moto3:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Leo Rammerstorfer

SIC58 Squadra Corse

6

Ryusei Yamanaka

FRINSA - MT Helmets - MSI

8

Eddie O'Shea

GRYD - MLav Racing

9

Veda Pratama

Honda Team Asia

10

Nicola Carraro

Rivacold Snipers Team

11

Adrian Cruces

CIP Green Power

13

Hakim Danish

FRINSA - MT Helmets - MSI

14

Cormac Buchanan

BOE Motorsports

18

Matteo Bertelle

LEVEL UP - MTA

19

Scott Ogden

CIP Green Power

21

Ruche Moodley

BOE Motorsports

22

David Almansa

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

27

Rico Salmela

Red Bull KTM Tech3

28

Maximo Quiles

CFMOTO Aspar Team

31

Adrian Fernandez

Leopard Racing

32

Zen Mitani

Honda Team Asia

51

Brian Uriarte

Red Bull KTM Ajo

54

Jesús Rios

Rivacold Snipers Team

64

David Muñoz

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

66

Joel Kelso

GRYD - MLav Racing

67

Casey O'Gorman

SIC58 Squadra Corse

73

Valentin Perrone

Red Bull KTM Tech3

78

Joel Esteban

LEVEL UP - MTA

83

Alvaro Carpe

Red Bull KTM Ajo

94

Guido Pini

Leopard Racing

97

Marco Morelli

CFMOTO Aspar Team