Νεκρός ο Laurent Lichtleuchter στο Morocco Desert Challenge

Μετά από σύγκρουση μεταξύ δυο οχημάτων
Σκοτώθηκε ο Laurent Lichtleuchter
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Την τέταρτη ημέρα του Morocco Desert Challenge 2023, σε μια σύγκρουση οχημάτων, σκοτώθηκε ο Laurent Lichtleuchter (#237), συνοδηγός του Patrice Garrouste σε SSV της Polaris με την ομάδα Xtreme+.

Το δυστύχημα συνέβη σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας λόγω σκόνης, όταν ένα όχημα έπεσε πάνω στην πόρτα του συνοδηγού του SSV των Garrouste-Lichtleuchter, με 140 χλμ/ώρα, με συνέπεια το SSV της γαλλική ομάδας να ανατραπεί και να πιάσει φωτιά. Ο Garrouste είχε τις αισθήσεις του και κατάφερε να βγει από το όχημα με σοβαρά εγκαύματα, όμως ο Lichtleuchter σκοτώθηκε επιτόπου, και παρόλο που η ιατρική ομάδα του Rally έφτασε γρήγορα στο σημείο του δυστυχήματος με ελικόπτερο, δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Ο Garrouste μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν κινδυνεύει η ζωή του. Για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πλήρωμα του άλλου οχήματος.

Laurent Lichtleuchter

Ο Laurent Lichtleuchter ήταν πολύπειρος σε αγώνες Rally, έχοντας 15 συμμετοχές στο Dakar ως συνοδηγός του Akira Miura με Toyota Land Cruiser, με δύο νίκες στο παλμαρέ τους στην Τ2 κατηγορία, αλλά και ως συνοδηγός 7 οδηγών ακόμα, με αυτοκίνητα και φορτηγά. O νεαρός Γάλλος πλοηγός ήταν μόλις 46 ετών, ενώ αφήνει πίσω του τη γυναίκα του και τρία παιδιά.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες