Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Οριστικό: Χάνει τις επίσημες δοκιμές o Iannone

Στις 4 Φεβρουαρίου η ακρόαση της υπόθεσης

Η ιστορία ξεκίνησε όταν στο δείγμα των ούρων του Iannone μετά τον αγώνα στη Sepang τον περασμένο Νοέμβριο, βρέθηκαν ίχνη αναβολικών ουσιών. Έκτοτε, η υπόθεση εξελίχθηκε σε σίριαλ μετά την ανακοίνωση της FIM πως ο Ιταλός αναβάτης της Aprilia αποκλείεται προσωρινά από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα. Να θυμίσουμε πως είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί και δεύτερος έλεγχος όπως δικαιούται, όμως και πάλι ανιχνεύτηκαν ίχνη αναβολικών. Η Aprilia ξεκίνησε να εξετάζει τις επιλογές της, αφού το ενδεχόμενο να μην έχει τον Iannone στις επίσημες δοκιμές της Sepang ήταν όλο και πιο κοντά στη πραγματικότητα.

Στη Μαλαισία σκοπεύει να δοκιμάσει έναν νέο κινητήρα V με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, που τον φέρνει πιο κοντά στη φιλοσοφία των κινητήρων των Honda και Ducati. Η συλλογή δεδομένων είναι ο βασικός στόχος της Aprilia αυτή τη στιγμή και θέλει οπωσδήποτε να έχει τρείς αναβάτες μέσα στην πίστα. Από τα πιο “hot” ονόματα που "έπαιζαν" για τη θέση του Iannone, είναι ο “Ρωμαίος Αυτοκράτορας” Max Biaggi, που φέτος θα γίνει MotoGP Legend στο Mugello, ενώ η λίστα των αναβατών συμπληρώνεται με τον Karel Abraham που διώχτηκε απ’ την Avintia Ducati, με τον Zarco να παίρνει τη θέση του, και τον Lorenzo Savadori που αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την Team Pedercini Racing Racing by Global Solutions στα Superbikes.

Ο Max Biaggi οδηγεί την RSVX της Aprilia

 

Οι μέρες έχουν περάσει και απ’ την πλευρά της FIM επικρατούσε σιγή ιχθύος, τουλάχιστον μέχρι τώρα, που ορίστηκε η ακρόαση της υπόθεσης του Ιταλού αναβάτη στις 4 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Πειθαρχικό Δικαστήριο της Ελβετίας. Ακριβώς δηλαδή την ημέρα που λήγουν οι δοκιμές στη Sepang. Αυτό σημαίνει πως ο Iannone θα χάσει σίγουρα τις επίσημες δοκιμές, ενώ από τη λίστα των “μνηστήρων” της Aprilia διαγράφεται και ο Max Biaggi. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής παρότι είναι πάντοτε διαθέσιμος για την Aprilia, ανέφερε πως δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση απ’ την ιταλική εταιρεία για το αν θα λάβει μέρος στις δοκιμές. “Μου αρέσει όταν είμαι απαραίτητος και όταν με ζητά η Aprilia,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Biaggi.

Ωστόσο, η διαγραφή του απ’ τη λίστα των αναβατών επιβεβαιώθηκε απ’ τον ιδιοκτήτη της Aprilia Racing Team Gresini, Fausto Gresini, ο οποίος έδωσε μια πολύ διπλωματική και αφοπλιστική απάντηση: “Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να δούμε τον Max να οδηγεί την Aprilia, όμως πρόκειται για μια πολύ απαιτητική δουλειά. Η ταχύτητα και οι οδηγικές του γνώσεις είναι πέρα από κάθε κριτική, όμως έχει διαφορά το να οδηγείς για να περάσεις όμορφα από το να οδηγείς για να δοκιμάσεις και να αξιολογήσεις μια νέα μοτοσυκλέτα.”

Μένει να δούμε ποιος θα είναι τελικά ο αναβάτης που θα βρεθεί στη σέλα της νέας μοτοσυκλέτας της Aprilia, αλλά και ποιος θα είναι ο αναβάτης της για τη φετινή σεζόν στην περίπτωση που ο Iannone αποκλειστεί απ’ τους αγώνες. Για τις δοκιμές, η ζυγαριά γέρνει περισσότερο στον Savadori που έχει ξανασυνεργαστεί με την ιταλική εταιρεία στο παρελθόν, ενώ για τη θέση του αναβάτη το πιθανότερο σενάριο είναι να αναλάβει ο Bradley Smith αυτό το ρόλο. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει καθώς ο Smith δεν μπορεί να επωμιστεί τόσο με το ρόλο του αναβάτη εξέλιξης όσο και του εργοστασιακού αναβάτη. Οπότε η Aprilia συνεχίζει να ψάχνει για έναν ακόμη αναβάτη είτε στο ρόλο του δοκιμαστή είτε στο ρόλο του αγωνιζόμενου.

Tags: