Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Iannone

Σε μικρότερη συγκέντρωση η ουσία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/1/2020

Το δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ με τον Iannone και την υπόθεση ντοπαρίσματος εξελίχθηκε πριν από λίγη ώρα, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα και από το δεύτερο δείγμα, μετά το αίτημα για τη λήψη του από τον Ιταλό. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής ο αναβάτης της Aprilia τελεί υπό το καθεστώς του προσωρινού αποκλεισμού από την FIM, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η Aprilia είχαν φανεί σίγουροι για την δικαίωση του Iannone, με την ομάδα μάλιστα να ευελπιστεί να τον έχει στην διάθεσή της στις επίσημες δοκιμές των MotoGP στην Sepang.

Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν αποτελεί πλέον ρεαλιστικό στόχο, καθώς το ίδιο αναβολικό στεροειδές ανιχνεύθηκε ξανά στο δείγμα ούρων του Iannone. Η διαφορά όμως είναι πως η ποσότητά του ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με το πρώτο δείγμα, γεγονός που αφήνει τα περιθώρια να αποδοθεί σε κατανάλωση μολυσμένου κρέατος κατά την διάρκεια της διαμονής του στη Μαλαισία για τον περσινό αγώνα της Sepang, όπως εξήγησε ο δικηγόρος του –και ειδικός σε αντίστοιχες υποθέσεις- Antonio De Rensis. Ένα ακόμη όπλο της υπερασπιστικής του γραμμής, είναι και ότι η συγκεκριμένη ουσία (η ντροστανολόνη), δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στον fitness κόσμο των MotoGP.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Iannone είπε σε μια συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport ότι "το δείγμα προς ανάλυση πρέπει να διαθέτει παρουσία μεταβολιτών σε ποσότητα 1.150 νανογραμμαρίων ανά χιλιοστόλιτρο, που αποτελεί μια μικρή ποσότητα, με δεδομένο ότι ο αναβάτης ήταν στην Ασία για περισσότερο από έναν μήνα και το τεστ που έγινε αμέσως μετά το GP, έγινε με ένα πολύ πυκνό δείγμα ούρων της τάξης των 1.024 νανογραμμαρίων, εξαιτίας της αφυδάτωσης μετά τον αγώνα. Επίσης αυτό μας οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι μπορεί να οφείλεται σε μολυσμένη τροφή, διότι τα στεροειδή συνήθως λαμβάνονται σε μεγάλα και τακτικά χρονικά διαστήματα."

Εδώ θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε και την άποψη του Cal Crutchlow για την διαδικασία ελέγχου anti-doping γενικότερα, ο οποίος είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξή του πως οι δύο τομείς που θέλουν να βελτιώσουν οι αναβάτες και παίρνουν βοηθήματα είναι η απώλεια βάρους και η ενυδάτωση. Είχε υποστηρίξει πως πρέπει να ελέγχονται όλοι και πιο τακτικά, ενώ δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας πως το όλο σύστημα είναι χάλια. "Έχω μπει στην διαδικασία του ελέγχου μια φορά για μια ολόκληρη χρονιά, ενώ στη συνέχεια δεν μου έγινε κανένας έλεγχος για δύο ολόκληρα χρόνια", είπε ο Βρετανός αναβάτης. "Όλοι θα πρέπει να δίνουν αναφορά μια φορά τον μήνα για το πού βρίσκονται, αλλά το θέμα είναι πως όλοι οι αναβάτες είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Έτσι όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος ντοπάρεται και ποιος όχι. Κάποιοι υποστηρίζουν τους περισσότερους ελέγχους, αλλά κάποιοι άλλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό. Γιατί δεν βγαίνουν να πουν "κάντε μου έλεγχο όποτε θέλετε", αν είναι καθαροί;" Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει πως τα αναβολικά βοηθούν ιδιαίτερα στα MotoGP, αλλά είπε πως υπάρχουν ορισμένοι αναβάτες που ενυδατώνονται με ενέσεις, κάτι που απαγορεύεται ρητά για τους αναβάτες των GP, επειδή βαριούνται να ακολουθήσουν την συμβατική μέθοδο ενυδάτωσης που κάνουν οι περισσότεροι.

Όπως και να έχει όμως, για να γυρίσουμε στην υπόθεση του Ιταλού, το ότι το δεύτερο δείγμα βρέθηκε θετικό απομακρύνει το σενάριο να οδηγήσει ο Iannone στην Sepang την Aprilia του 2020, ενώ το να βρίσκεται στην σέλα της μοτοσυκλέτας για την εκκίνηση του πρώτου αγώνα στο Qatar, θα προϋπέθετε μια πολύ επιεική ποινή. Μπροστά του ανοίγεται ένας μακρύς δικαστικός αγώνας που ξεκινάει με την ακροαματική διαδικασία στην πειθαρχική επιτροπή, της οποίας η απόφαση δεν αναμένεται να εκδοσθεί πριν από τις 45 ημέρες. Η χειρότερη εκδοχή, όπως είχαμε γράψει, είναι ο τετραετής αποκλεισμός του Iannone από κάθε μορφή αγώνα, ενώ ήδη η Aprilia έχει stand by τον αναβάτη εξέλιξης Bradley Smith, ως αντικαταστάτη του Ιταλού.

 

Κουπάκι 2024 – Μοτοβόλτες που στο τέλος της χρονιάς βγάζουν πρωταθλητή

Έξι εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα
motomag Κουπάκι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Μετά την πρώτη πιλοτική χρονιά του «Κουπάκι» όπου συμμετείχαν 3 λέσχες – ομάδες μοτοσυκλετών, φέτος παρουσιάζεται η δεύτερη και αναβαθμισμένη έκδοσή του. Οι λέσχες – ομάδες φέτος διπλασιάστηκαν και μετά από τους Dakarete, Καλά Κοπέλια και ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ, προστέθηκαν φέτος και οι R.O.C., ΜΟ.RTES και Varadero Cretan Maniacs.

Ο απώτερος σκοπός αυτής της συν διοργάνωσης είναι στο μέλλον να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερες λέσχες – ομάδες και να καταστεί θεσμός το Κουπάκι. Επίσης με την προσπάθεια όλων η υπέρτατη επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια βόλτα διήμερη στην Κρήτη με σταθερή ημερομηνία κάθε χρόνο ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και φίλοι μας από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο για να γνωρίσουν τον τόπο μας και την Κρητική φιλοξενία, πάντα ανιδιοτελώς.

Κουπάκι

To φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 μοτοβόλτες σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίες θα είναι μονοήμερες Κυριακάτικες όπου σε κάθε μια ξεχωριστά, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πόντους ανάλογα με το μέρος από όπου ξεκίνα, εάν είναι διπλός η μονός κλπ.

 Στο τέλος της χρονιάς αυτός που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα ανακηρυχθεί Νικητής στο 2ο Κουπάκι και θα του απονεμηθεί το σχετικό έπαθλο σε μέρα και τοποθεσία που θα ανακοινωθεί.

Οι ημερομηνίες της εκάστοτε μοτοβόλτας καθώς και η ομάδα - λέσχη που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης είναι οι παρακάτω.

Την αρχή κάνουν οι R.O.C. στις 28 Απριλίου με «Στο Δάσος της Ανατολής», ακολουθούν τα Καλά Κοπέλια με την “Discovering Amari – Rethymno”. Στη συνέχεια οι MO.RTES θα μας πάνε «Στου Λυδικού τη Στράτα»  στις 9 Ιουνίου. Οι Dakaretre μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα 29 Σεπτεμβρίου, θα μας πάνε βόλτα «Στην κάτω μπάντα τ΄αοριού¨», την σκυτάλη θα πάρουν οι Varadero Cretan Maniacs 13 Οκτωβρίου όπου θα Ψάξουμε τον Νέμο. Τέλος ο ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ με την «Επαναστατική» θα κλείσει το φετινό ‘’Κουπάκι’’ στις 17 Νοέμβρη.

Κουπάκι

Οι ημερομηνίες των έξι εκδηλώσεων παρακάτω:

28/04/2024

R.O.C

Στο Δάσος της Ανατολής

12/05/2024

Καλά Κοπέλια

Discovering Amari –Rethymno

09/06/2024

MO.RTES

Στου Λυβικού τη Στράτα

29/09/2024

DAKARETE

Στην κάτω μπάντα τ΄αοριού

13/10/2024

Varadero Cretan Maniacs

Ψάχνοντας τον Νέμο

17/11/2024

ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ.

Επαναστατική

Για να ενημερώνεστε και να λαμβάνετε τα τελευταία νέα , σχετικά με το «Κουπάκι» , εγγραφείτε στη σελίδα στο F/B Κουπάκι-Koupaki και αυτομάτως θα λαμβάνετε πληροφορίες νέα και φωτογραφίες από τις βόλτες.

Κουπάκι

 

Ετικέτες