Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Οριστικό: Υπέγραψε ο Zarco με την Avintia Ducati

Ανακοινώθηκε επίσημα

Το γεγονός πως ο Γάλλος αναβάτης, Johann Zarco θα τρέξει με την Avintia Ducati από τη νέα σεζόν, είχε επιβεβαιωθεί από τον ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα. Τώρα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση απ’ την Avintia, παρουσιάζοντας τους αναβάτες της, με τον Zarco να είναι ο teammate του Tito Rabat. Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα είναι διάρκειας ενός έτους, με αποτέλεσμα να λήγει μαζί με αυτά των υπόλοιπων αναβατών και να μην δημιουργεί προβλήματα στην περίοδο ανανέωσης των συμβολαίων. Ότι ακριβώς έγινε και με την περίπτωση του Alex Marquez.

Να θυμίσουμε πως η Avintia θα έχει πλέον την εργοστασιακή υποστήριξη της Ducati, καθώς και έναν επίσημο συνεργάτη της στην ομάδα, στοιχεία που “έστρωσαν το χαλί” για την έλευση του Zarco στην ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης της Reale Avintia Racing Team, Raúl Romero, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την άφιξη του Γάλλου αναβάτη –αυτό θα το δούμε στην πορεία…- καθώς τον θεωρεί εξαιρετικά ταλαντούχο. Ο ερχομός του ενισχύει τις σχέσεις της με την Ducati αφού πλέον θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη, κάνοντας ένα τεχνολογικό άλμα στην ποιότητα των εξαρτημάτων των μοτοσυκλετών της, όπως τόνισε ο Romero. “Ελπίζουμε λόγω της εργοστασιακής υποστήριξης, να δούμε τους Zarco και Rabat να βρίσκονται σταθερά εντός της δεκάδας την ερχόμενη σεζόν και η ομάδα να γίνει σημείο αναφοράς. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας για την στήριξη που μας έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε.”

Ο Zarco από την άλλη, φρόντισε να ανεβάσει στα social media και την επισημοποίηση της σχέσης του με την Avintia, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάρρωση του αριστερού του αστραγάλου και στο ότι θα ξεκινήσει σύντομα την προετοιμασία για την ερχόμενη χρονιά.

Tags: