Pedro Acosta - Στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ από το 2025

Αναμενόμενη η απόφαση των Αυστριακών για τον Ισπανό, μένει να δούμε την τύχη του Jack Miller
motomag MotoGP – O Pedro Acosta παίρνει προαγωγή στην ΚΤΜ από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/6/2024

Αυτό που τόσο καιρό ακουγόταν στα paddock του MotoGP έγινε πράξη, με την ΚΤΜ να ανακοινώνει πως ο rookie Pedro Acosta θα βρεθεί στην ομάδα της δίπλα στον Brad Binder από το 2025 αντικαθιστώντας τον Jack Miller.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν κάτι που όλοι περίμεναν καθώς ο νεαρός Ισπανός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σε κάθε αγώνα του 2024 μέχρι στιγμής, στη μεγάλη κατηγορία. Την ίδια στιγμή ο Jack Miller δείχνει να έχει χάσει τον δρόμο του προς την κορυφή, εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που διευκόλυνε την απόφαση των Αυστριακών.

Ο Acosta ο οποίος φιγουράρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 101 βαθμούς, από το 2025 θα οδηγεί την πορτοκαλί RC16 αν και αυτή τη στιγμή στην GASGAS η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί είναι... επίσης η RC16 -και μάλιστα ίδιων προδιαγραφών, εφάμιλλη με την εργοστασιακή "πορτοκαλί" μοτοσυκλέτα. Όμως η προαγωγή του Acosta συνοδεύεται από αναβάθμιση status, μισθού, και υποστήριξης, δείχνοντας ξεκάθαρα σε όλους τη θέση του νεαρού Ισπανού στα μάτια του Pierer Group, ενώ έτσι οι Αυστριακοί αποκλείουν και το γεγονός να χάσουν το μεγάλο ταλέντο του Acosta που θα μπορούσε να καταλήξει σε άλλο εργοστάσιο.

MotoGP – O Pedro Acosta παίρνει προαγωγή στην ΚΤΜ από το 2025

Ο Pedro Acosta ανέφερε μετά την ανακοίνωση της υπογραφής του νέου συμβολαίου: “Ήταν όνειρο το 2020 όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο με την KTM στην Μoto 3. Μου έσωσαν τότε την καριέρα. Είναι υπέροχο να κάνουμε το επόμενο βήμα με τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να ανέβω στην μεγάλη κατηγορία και να πετύχω όλα αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Δουλεύουμε σκληρά, ενώ είναι πολύ ωραίο να ξέρεις πως το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις είναι ασφαλές. Νιώθω σαν στο σπίτι μου”.

Ο Francesco Guidotti, Διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: “Στους αγώνες δεν μπορείς ποτέ να μείνεις ακίνητος και η ιστορία του Pedro είναι σπάνια. Είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα από τα περιζήτητα ονόματα στον χώρο, οπότε θέλαμε να κινηθούμε γρήγορα για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του. Θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην GASGAS καθώς έδωσε την ευκαιρία στον Pedro να δείξει τι είναι ικανός να κάνει”.

MotoGP – O Pedro Acosta παίρνει προαγωγή στην ΚΤΜ από το 2025

O Pit Beirer, διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM ανέφερε με τη σειρά του: “Από τις πρώτες μέρες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup καταλάβαμε ότι ο Pedro ήταν ένας ξεχωριστός αναβάτης. Αυτό μας δίνει και εμάς ώθηση ώστε να πάμε παρακάτω. Θέλω επίσης να κάνω μια αναφορά στην Ακαδημία KTM GP και στη δουλειά ανθρώπων όπως ο Aki Ajo. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας μαζί του”.

Ετικέτες

MotoGP – Marc Marquez: “Είμαι ξανά στο επίπεδο που είχαν πριν τον τραυματισμό”!

Σε 12 αγώνες έχει σχεδόν τους ίδιους βαθμούς με ολόκληρη την περσυνή χρονιά
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2025

Ο Marc Marquez διανύει μία εξαιρετική χρονιά. Είμαστε λίγο μετά τα μέσα της σεζόν και ο Ισπανός αναβάτης έχει μόλις 11 βαθμούς λιγότερους από όσους μάζεψε όλη την περσυνή χρονιά.

Στα 32 του χρόνια, ο Ισπανός όχι μόνο έχει φτάσει τα θρυλικά νούμερα του 2019, αλλά τα έχει ξεπεράσει. Με 381 βαθμούς σε 12 αγώνες, έχει συγκεντρώσει το 85,8 % των διαθέσιμων πόντων, ξεπερνώντας το ήδη εξαιρετικό 83,3 % του 2019! Η σύγκριση ποσοστών για τον ίδιο αναβάτη, είναι ο καλύτερος τρόπος να σχηματίσεις εικόνα μεταξύ διαφορετικών περιόδων στα MotoGP με αρκετές αλλαγές να έχουμε μεσολαβήσει.

Κατά την διάρκεια του Ουγγρικού GP ο Marquez δήλωσε “Είναι δύσκολο να πω αν είμαι ο καλύτερος Marc ever. Αλλά έχω επιστρέψει στο επίπεδο πριν τον τραυματισμό, με περισσότερο έλεγχο και την ίδια δίψα για νίκες. Και φαίνεται η ωριμότητα στην πίστα: λιγότερη επιθετικότητα, μεγαλύτερη ψυχραιμία. Το sprint στη Γερμανία, όπου κέρδισα στο τελευταίο γύρο πλησιάζοντας τον Bezzecchi, ήταν ξεχωριστό. Τώρα μπορώ να διαχειρίζομαι καλύτερα τον εαυτό μου, με λιγότερο ρίσκο”.

Όσον αφορά τον τίτλο, δήλωσε: “Ακολουθώ μια ειλικρινή προσέγγιση, μετά το καλοκαίρι, αντιμετωπίζω τους τελευταίους δέκα αγώνες με την νοοτροπία ότι μόνο εγώ μπορώ να χάσω αυτόν τον τίτλο. Αν πρέπει να διαχειριστούμε, θα το κάνουμε. Αν μπορούμε να νικήσουμε, θα προσπαθήσουμε σίγουρα”.