Pedro Acosta - Στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ από το 2025

Αναμενόμενη η απόφαση των Αυστριακών για τον Ισπανό, μένει να δούμε την τύχη του Jack Miller
motomag MotoGP – O Pedro Acosta παίρνει προαγωγή στην ΚΤΜ από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/6/2024

Αυτό που τόσο καιρό ακουγόταν στα paddock του MotoGP έγινε πράξη, με την ΚΤΜ να ανακοινώνει πως ο rookie Pedro Acosta θα βρεθεί στην ομάδα της δίπλα στον Brad Binder από το 2025 αντικαθιστώντας τον Jack Miller.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν κάτι που όλοι περίμεναν καθώς ο νεαρός Ισπανός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σε κάθε αγώνα του 2024 μέχρι στιγμής, στη μεγάλη κατηγορία. Την ίδια στιγμή ο Jack Miller δείχνει να έχει χάσει τον δρόμο του προς την κορυφή, εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που διευκόλυνε την απόφαση των Αυστριακών.

Ο Acosta ο οποίος φιγουράρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 101 βαθμούς, από το 2025 θα οδηγεί την πορτοκαλί RC16 αν και αυτή τη στιγμή στην GASGAS η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί είναι... επίσης η RC16 -και μάλιστα ίδιων προδιαγραφών, εφάμιλλη με την εργοστασιακή "πορτοκαλί" μοτοσυκλέτα. Όμως η προαγωγή του Acosta συνοδεύεται από αναβάθμιση status, μισθού, και υποστήριξης, δείχνοντας ξεκάθαρα σε όλους τη θέση του νεαρού Ισπανού στα μάτια του Pierer Group, ενώ έτσι οι Αυστριακοί αποκλείουν και το γεγονός να χάσουν το μεγάλο ταλέντο του Acosta που θα μπορούσε να καταλήξει σε άλλο εργοστάσιο.

MotoGP – O Pedro Acosta παίρνει προαγωγή στην ΚΤΜ από το 2025

Ο Pedro Acosta ανέφερε μετά την ανακοίνωση της υπογραφής του νέου συμβολαίου: “Ήταν όνειρο το 2020 όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο με την KTM στην Μoto 3. Μου έσωσαν τότε την καριέρα. Είναι υπέροχο να κάνουμε το επόμενο βήμα με τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να ανέβω στην μεγάλη κατηγορία και να πετύχω όλα αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Δουλεύουμε σκληρά, ενώ είναι πολύ ωραίο να ξέρεις πως το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις είναι ασφαλές. Νιώθω σαν στο σπίτι μου”.

Ο Francesco Guidotti, Διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: “Στους αγώνες δεν μπορείς ποτέ να μείνεις ακίνητος και η ιστορία του Pedro είναι σπάνια. Είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα από τα περιζήτητα ονόματα στον χώρο, οπότε θέλαμε να κινηθούμε γρήγορα για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του. Θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην GASGAS καθώς έδωσε την ευκαιρία στον Pedro να δείξει τι είναι ικανός να κάνει”.

MotoGP – O Pedro Acosta παίρνει προαγωγή στην ΚΤΜ από το 2025

O Pit Beirer, διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM ανέφερε με τη σειρά του: “Από τις πρώτες μέρες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup καταλάβαμε ότι ο Pedro ήταν ένας ξεχωριστός αναβάτης. Αυτό μας δίνει και εμάς ώθηση ώστε να πάμε παρακάτω. Θέλω επίσης να κάνω μια αναφορά στην Ακαδημία KTM GP και στη δουλειά ανθρώπων όπως ο Aki Ajo. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας μαζί του”.

Ετικέτες

MotoGP-Alex Marquez - Με φουλ εργοστασιακή Ducati το 2026

Η Ducati και η Gresini τον "επιβραβεύουν" για την εξαιρετική φετινή σεζόν
Alex Marquez factory Ducati 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/9/2025

Ο Alex Marquez θα αγωνίζεται με εργοστασιακή Ducati GP26 την επόμενη σεζόν, ίδια με αυτή των Marc Márquez και Francesco Bagnaia, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Gresini Racing.

Ο Ισπανός, που μέχρι φέτος τρέχει με την περσινή GP24, έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή χρονιά: 21 βάθρα σε 16 Grand Prix (11 σε Sprint και 10 σε αγώνες, με δύο νίκες). Η απόδοση αυτή έπεισε τη Ducati να επεκτείνει την εργοστασιακή της υποστήριξη, προσφέροντας στον #73 μια GP26 από το 2026.

Τα οφέλη είναι αμφίπλευρα καθώς και η Ducati θα συλλέγει δεδομένα και πόντους από τον ανταγωνιστικότατο Álex Márquez, ενώ ο ίδιος θα έχει στα χέρια του την, τελευταίων specs, εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και θα κοντράρει στα ίσια τους εργοστασιακούς αναβάτες στο πρωτάθλημα αναβατών.

Έτσι η Gresini θα γίνει άλλη μία ομάδα που "τρέχει σε δύο ταχύτητες" με τους αναβάτες της να οδηγούν μοτοσυκλέτες διαφορετικής χρονιάς (specs).

Ήδη η ομάδα του Valentino Rossi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) έχει τον Fabio Di Giannantonio επάνω σε GP25, ενώ ο ομόσταυλος του Franco Morbidelli τρέχει με την "περσινή" GP24.

Έτσι, για το 2026 οι top-specs εργοστασιακές Ducati στο grid θα αυξηθούν σε τέσσερις:

  • Marc Márquez (Ducati Lenovo Team)
  • Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team)
  • Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)
  • Álex Márquez (Gresini Racing)

Ο ίδιος ο Alex δήλωσε:
"Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στη Gresini. Η ομάδα έχει δουλέψει άψογα τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι αυτή η ευκαιρία είναι ανταμοιβή για όλους μας. Ευχαριστώ τη Nadia, την ομάδα, αλλά και τον Gigi και τη Ducati που με έκαναν να νιώθω σημαντικός σε κάθε στιγμή. Το 2026 θα είναι άλλο ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας."

Η Team Owner της Gresini, Nadia Padovani, τόνισε:
"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ομάδα μας. Ευχαριστώ τη Ducati και τον Eng. Dall’Igna για την εμπιστοσύνη. Τα αποτελέσματα του Álex, φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, μας έφεραν σε αυτό το μεγάλο ορόσημο. Από του χρόνου, ο Alex θα οδηγεί με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα προς την αριστεία."

Από την πλευρά της Ducati, ο Luigi Dall’Igna (General Manager, Ducati Corse) δήλωσε:
"Η σεζόν του Alex ήταν εντυπωσιακή. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, αποφασίσαμε να αυξήσουμε την υποστήριξή μας ώστε ο αναβάτης και το γκρουπ του να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Ο Alex αξιοποιεί στο έπακρο το δυναμικό της Desmosedici και είμαστε βέβαιοι ότι με τις νέες αναβαθμίσεις το 2026 θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο μαζί. Αυτή η συνεργασία είναι προστιθέμενη αξία για ολόκληρη την οικογένεια της Ducati."