Πωλούνται δύο εργοστασιακές KTM RC16 σε τιμή ευκαιρίας… Αλήθεια!

Τώρα μπορείς να αγοράσεις μια αληθινή MotoGP
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/7/2020

Οι ευκαιρίες που υπάρχουν για να αγοράσεις μια πραγματική μοτοσυκλέτα MotoGP είναι σπάνιες και όποτε έχει γίνει αυτό, η διαδικασία πώλησης θυμίσει περισσότερο αγοροπωλησία πίνακα του Picaso και γίνεται μεταξύ ενός στενού “οικογενειακού κύκλου”. Η KTM όμως σπάει αυτά τα στερεότυπα και δίνει το δικαίωμα σε “όλους” να κάνουν δική τους μια τόσο εξωτική μοτοσυκλέτα.

Φυσικά η φράση “σε όλους” μπαίνει υποχρεωτικά σε εισαγωγικά διότι απαιτούνται δύο βασικές προϋποθέσεις που ελάχιστοι μπορούν να καλύψουν. Η μία φυσικά είναι τα έχεις τα 288.000€ (προ φόρων) για να την αγοράσεις και η άλλη είναι να σε επιλέξει η KTM ανάμεσα στους υπόλοιπους σαν και εσένα που θα στείλουν mail στο [email protected] και θα ζητάνε μια RC16. Εννοείται πως οι μοτοσυκλέτες που θα δώσει η KTM θα είναι πολύ λιγότερες (μόλις δύο) από τον αριθμό εκείνων που θα κάνουν αίτηση για να αγοράσουν μία. Κι αν τα 288.000€ ακούγονται εξωφρενικά πολλά χρήματα, σας θυμίζουμε πως η Honda ζητούσε 210.000 για την RCV-213S με τα μόλις 150 άλογα, που με το αγωνιστικό κιτ έφταναν με το ζόρι τα 220-225. Επίσης η Ducati ζήτησε (και τα πήρε μέσα σε λίγες ώρες!) 100.000€ για την Panigale V4R Superleggera. Οπότε τα λεφτά που ζητάει η ΚΤΜ για μια αληθινή MotoGP με 265+ ίππους, που έχει κόφτη στις 18.500 στροφές, carbon φρένα, seamless κικώτιο ταχυτήτων, πνευματικές βαλβίδες και ζυγίζει μόλις 157 κιλά ακούγονται σαν πραγματική ευκαιρία. Α! Μαζί με τη μοτοσυκλέτα θα πάρεις δώρο μια δερμάτινη φόρμα και ένα ασορτί κράνος με την υπογραφή του Pol Espargaro. Αν λοιπόν έχεις τα λεφτά, διάβασε το Δελτίο Τύπου που της ΚΤΜ με τις λεπτομέρειες και… μην το καθυστερείς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος ιδιοκτήτης εκτός από μια πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα MotoGP της KTM θα αποκτήσει επίσης τα παρακάτω:

  • Μια γνήσια δερμάτινη φόρμα του Pol Espargaró
  • Ένα υπογεγραμμένο κράνος  του Espargaró
  • Ένα VIP MotoGP™ Event Pack για οποιονδήποτε αγώνα του 2021. Η εμπειρία θα περιλαμβάνει ξενάγηση πίσω από τις κάμερες, γνωριμία με τους αναβάτες του ΜotoGP™ και ένα full set ρούχων της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing
  • Πρόσβαση το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Red Bull Energy Station με catering και ποτά

Τιμή πώλησης: 288.000,00 EUR (δίχως τους φόρους)

Για σοβαρές προτάσεις μπορείτε να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να δημιουργήσει μια λίστα αναμονής από την οποία θα επιλέξει που θα αποσταλούν οι δυο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. 


 

Ετικέτες

MotoGP: Λευκός καπνός για συμφωνία διοργανωτών και κατασκευαστών

Στον ερχόμενο αγώνα στο Brno αναμένονται οι ανακοινώσεις και μετά … καταιγίδα μεταγραφών
motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Η περίφημη συμφωνία που θα διέπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 2027 ως το 2031 έπρεπε κανονικά να έχει υπογραφεί από πέρυσι και, αν δεν είχε προκύψει η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media, αυτό πιθανότατα θα είχε ήδη συμβεί. Οι νέοι Αμερικανοί ιδιοκτήτες ωστόσο εισέβαλλαν στο πρωτάθλημα ως ταύροι σε υαλοπωλείο και άρχισαν να δείχνουν δείγματα των προθέσεών τους σε όλα τα επίπεδα, από την υποβάθμιση των μικρότερων κατηγοριών ως τις ολοένα και διογκούμενες απαιτήσεις προς τις ομάδες.

Η Concorde Agreement, η συμφωνία που θα διέπει τη συνεργασία διοργανωτών και κατασκευαστών για τα επόμενα πέντε χρόνια ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αν και πλέον όλα δείχνουν πως φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν πως στη Grand Prix της Τσεχίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο (19-21/6) θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Προφανώς ως τότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει συμφωνηθεί, από τις πηγές μας ωστόσο προκύπτουν κάποια δεδομένα. Πρώτον και βασικότερο, το αίτημα των κατασκευαστών για ποσοστά από τα έσοδα του MotoGP μάλλον δεν περνά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί πάγιο ετήσιο ποσό προς τις ομάδες, όπως ίσχυε ως τώρα, αλλά πιθανότατα λίγο αυξημένο.

Μαθαίνουμε επίσης πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στο ζήτημα της επικοινωνιακής προβολής, όπου η MotoGP Sports Entertainment Group (MGPSEG, πρώην Dorna) θέλει πολύ αυξημένη εμπλοκή από τις ομάδες και τους κατασκευαστές, αλλά μάλλον δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή εδώ.

Ακόμη περισσότερο όμως, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα αλλάξει στις διαδικασίες του πρωταθλήματος σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την MGPSEG, όπως η ύπαρξη τρίτου αναβάτη ως αναπληρωματικού, η επιβολή μιας μοτοσυκλέτας ανά αναβάτη αντί δύο και άλλα τέτοια ζητήματα που αναμένεται να επηρεάσουν την αγωνιστική δράση πολύ πιο άμεσα από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

Πιθανότατα λοιπόν αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι ένα προσχέδιο συμφωνίας με τις βασικές αρχές που θα διέπουν το πρωτάθλημα από το 2027, με αρκετά ανοικτά θέματα να μεταφέρονται σε επόμενες διαβουλεύσεις. Διαβάζουμε επίσης για πρόβλεψη επέκτασης της συμφωνίας αυτής και για μια ακόμη πενταετία, δηλαδή ως και το 2036.

Στο μεταξύ, ενδεχόμενη ανακοίνωση της πολυπόθητης συμφωνίας θα ξεκλειδώσει και τις ανακοινώσεις μεταγραφών, κάτι που μάλλον δεν θα αλλάξει δραστικά τον κόσμο μας ως θεατές του αθλήματος, μιας και η επικαιρότητα πρακτικά έχει ήδη σκιαγραφήσει τις περισσότερες μετακινήσεις που θα γίνουν ενόψει 2027.

Ετικέτες