Προπόνηση VR46 Academy στην Mandalika: Από 4 διαφορετικές MotoGP ομάδες η σύνθεση της Rossoπαρέας

Η Ακαδημία VR46 στην Ινδονησία ενόψει των επίσημων δοκιμών - Ο καιρός τα χάλασε και εκεί
VR46 Academy
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/1/2026

Οι αναβάτες της VR46 Riders Academy ταξίδεψαν στη Mandalika για διήμερη προπόνηση με superbike, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο τεστ της χρονιάς στη Sepang.

Πριν από το εναρκτήριο τεστ του MotoGP στη Sepang την επόμενη εβδομάδα, η ευρύτερη παρέα της VR46 Riders Academy επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στη Mandalika, προκειμένου να πραγματοποιήσει προπονήσεις με superbike και να μπει σε ρυθμό πίστας.

VR46 Academy

Η Ακαδημία αναβατών έδειξε τις superbike στα pit, έτοιμες με τους αγωνιστικούς αριθμούς των Francesco Bagnaia (Ducati), Marco Bezzecchi (Aprilia), Luca Marini (Honda) και Franco Morbidelli (Ducati), καθώς και μια Yamaha με το #46 για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Valentino Rossi.

VR46 Academy

Όπως και πέρυσι, η διήμερη προπόνηση στη Mandalika, που γίνεται εφικτή χάρη στον κύριο χορηγό της VR46, την Pertamina, έχει διπλό στόχο. Αφενός να επαναφέρει τους αναβάτες σε ρυθμούς πίστας μετά από έναν χειμώνα με κυρίως dirt track προπονήσεις και αφετέρου να προσφέρει μια εξοικείωση με τη ζέστη και την υγρασία που θα αντιμετωπίσουν στη Sepang της Μαλαισίας.

VR46 Academy

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω λίγο χρόνο στην Ινδονησία για να αρχίσω ξανά να οδηγώ πριν από το τεστ στη Μαλαισία, γιατί η Sepang θα είναι εξαιρετικά σημαντική", δήλωσε ο Bagnaia κατά την πρόσφατη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

VR46 Academy

Με τη Honda να προβιβάζεται από το group παραχωρήσεων (concession) D στο group C, κανένας από τους αναβάτες της Ακαδημίας VR46 δεν έχει φέτος δικαίωμα συμμετοχής στο Shakedown της Sepang, το οποίο διεξάγεται από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου. Έτσι, οι πρώτοι τους γύροι με MotoGP μοτοσυκλέτες για το 2026 θα πραγματοποιηθούν όταν ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές, στις 3 Φεβρουαρίου.

 
 

 

 

Στη Mandalika, οι αναβάτες της Ακαδημίας, βρέθηκαν πλαισιωμένοι και από τον team-mate του Morbidelli στη VR46, Fabio di Giannantonio, καθώς και από τους Celestino Vietti, Andrea Migno και Matteo Gabarrini, σε ένα προπονητικό camp που πλέον έχει καθιερωθεί ως βασικό στάδιο προετοιμασίας των αστέρων της ακαδημίας  VR46 πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, παρότι σήμερα (27/01/2026) ο άστατος καιρός και οι βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν την έξοδο στην πίστα για την πρώτη ημέρα των προπονήσεων.

VR46 Academy

MotoGP – O Pecco Bagnaia έγινε πατέρας ενόσω ήταν στο Assen!

Το Ολλανδικό Grand Prix δεν τον πήγε και τόσο καλά, μα ο Ιταλός θα το θυμάται για πάντα με την πιο ευχάριστη ανάμνηση
pecco dad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Από αγωνιστικής πλευράς το τριήμερο στην ολλανδική πίστα TT Circuit Assen δεν ήταν ιδιαίτερα καλό για την εργοστασιακή Ducati και ακόμη λιγότερο για τον Pecco Bagnaia, ο οποίος περιορίστηκε σε μια έβδομη θέση στο Sprint του Σαββάτου και μια εγκατάλειψη από πρόβλημα στα φρένα τον αγώνα της Κυριακής.

Κι όμως, ο πρωταθλητής του 2022 και 2023 έφυγε από την Ολλανδία με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και ο λόγος ήταν καθαρά εξωαγωνιστικός: η σύζυγός του, Domizia Castagnini, γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον υιό Bagnaia, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, λίγες μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που περίμεναν.

pecco dad

Ο Bagnaia πήγε στο box της Ducati το πρωί της Κυριακής για να βρει εκεί το συμβολικό του δωράκι με τις ευχές της ομάδας, ενώ εννοείται πως μετά τον αγώνα έφυγε τρέχοντας για Ιταλία προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Η δε πρώτη φωτογραφία που ανάρτησε μόλις συνάντησε τον Bagnaia Jr. μάλλον δεν χρειάζεται κανέναν απολύτως σχολιασμό.

Ετικέτες