Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Σφοδρή πτώση Pedrosa – Video

 

Εκτός Motul Grand Prix of Japan τέθηκε ο Dani Pedrosa, έπειτα από σφοδρή πτώση που του άφησε μία σπασμένη αριστερή κλείδα. Τρομακτική και η πτώση του Eugene Laverty την στιγμή που είναι σχεδόν βέβαιο –δυστυχώς- ότι οι πτώσεις στο Motegi θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες μέρες. Κι αυτό γιατί η Ιαπωνική πίστα με τον άστατο καιρό, φημίζεται για τις πτώσεις, εξαιτίας των τεράστιων δυσκολιών που θέτει. Πρόκειται για την πίστα με τα δυσκολότερα φρένα, για την οποία η FIM έχει ειδικό κανονισμό για τις προδιαγραφές των φρένων, από την στιγμή που τουλάχιστον τρεις φορές οι αναβάτες χρειάζεται να επιβραδύνουν από την περιοχή των 300 χιλιομέτρων…

Για ένα γυρολόγιο κοντά στα 105 δευτερόλεπτα, τα 33 θα δαπανηθούν φρενάροντας, πράγμα που μαρτυρά την καταπόνηση που δέχονται οι μοτοσυκλέτες στα φρένα. Για αυτό το λόγο ο Dani Pedrosa θεωρούταν φαβορί, καθώς το μικρό βάρος και ύψος του έδινε το συγκριτικό πλεονέκτημα, πράγμα που αποδεικνύεται από τις τρεις νίκες που έχει πάρει στο Motegi, την στιγμή που ο Marquez δεν έχει κερδίσει ποτέ στην κατηγορία των MotoGP, έχει κερδίσει παλιότερα σε μικρότερες κατηγορίες…

Η απουσία του Pedrosa θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα πρώτα για τον Marquez, που έχει βάλει στόχο να κερδίσει για πρώτη φορά στο Motegi, εδραιώνοντας την διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Πέρα από την μάχη που θα δώσει η Honda του Marquez με τις Yamaha, ο Dovizioso είναι επίσης πιθανό να κρατηθεί μέσα στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων, την στιγμή που ο Iannone θα λείπει και πάλι, και από την Suzuki ο Vinales είναι επίσης βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να μείνει κοντά στο τρένο των πρώτων. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Crutchlow, που το δυνατό του χαρτί είναι τα φρένα..

Περαστικά λοιπόν στον Pedrosa και αναμένουμε αύριο την κατάταξη για την εκκίνηση του αγώνα, που θα δώσει τα πρώτα στοιχείο για όσα θα πρέπει να περιμένουμε!

 

 

Tags: