Στο MotoAmerica ο Petrucci με Ducati

Επίσημη επιβεβαίωση από τον Ιταλό αναβάτη
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/1/2022

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που είχαμε γράψει πως ο Petrucci σκέφτεται σοβαρά την μετακίνησή του στο MotoAmerica (το αμερικάνικο πρωτάθλημα superbikes), την στιγμή μάλιστα που αγωνιζόταν στο Dakar και εντυπωσίαζε τους πάντες με την απόδοσή του.

Μετά από την Ιστoρία που έγραψε, όντας ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που έχει κερδίσει αγώνες στα MotoGP και ειδική στο Dakar Rally, τώρα επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του και θα συμμετάσχει στο MotoAemrica για την φετινή σεζόν. Μάλιστα αυτή η κίνηση συνοδεύεται και από την επιστροφή του στην Ducati, με την οποία θα αγωνίζεται στο αμερικάνικο πρωτάθλημα.

Όσο αγωνιζόταν με τους "Κόκκνους" στα MotoGP, ο Petrucci είχε κερδίσει δύο αγώνες το 2019 και το 2020, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Tech3 KTM, σε μια σεζόν που αποδείχθηκε πως ήταν η τελευταία του στα MotoGP. H ομάδα του Herve Poncharal είχε κερδίσει κι αυτή δύο αγώνες το 2020 με τον Miguel Oliveira, ενώ το 2021 κατάφερε να πετύχει μόνο έναν τερματισμό μέσα στην πεντάδα κι αυτό έγινε με τον Danilo Petrucci στο Le Mans. Αυτός μάλιστα ήταν και ο πρώτος τερματισμός στην πρώτη δεκάδα από τους τρεις που κατάφερε μέσα στη χρονιά.

Τώρα, είναι έτοιμος να δεχθεί την πρόκληση σε ένα τρίτο και διαφορετικό πρωτάθλημα με προοπτική μίας σεζόν, καθώς θα ενταχθεί στην War Horse HSBK, η οποία έχει εργοστασιακή υποστήριξη, πάνω στη σέλα ενός Ducati Panigale V4 R, την ίδια ομάδα δηλαδή με την οποία αγωνίστηκε ο Loris Baz το 2021.

Μιλώντας στο αμερικάνικο Cycle World o Pertucci σχετικά με την πρόθεσή του να αγωνιστεί στο MotoAmerica –αν και δεν έχει γίνει ακόμη η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα ή την Ducati, ο Petrux δήλωσε: "Είμαι ευτυχής γιατί η Ducati ήταν αυτή που επικοινώνησε μαζί μου. Έκαναν τα πάντα για να με πάρουν. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Όταν έφυγα από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati στα MotoGP, διατήρησα καλές σχέσεις με τον Claudio Domenicali, τον Gigi Dall’Igna, τον Paolo Ciabatti, και τον Davide Tardozzi. Πίεσαν πολύ για να τρέξω στο MotoAmerica."

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και το ότι είχε και ο ίδιος μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί στις Η.Π.Α., μία χώρα που όπως λέει ο ίδιος, την έχει ερωτευτεί. "Είναι εμπειρία ζωής", είπε ο Ιταλός. "Έχω την ευκαιρία να ζήσω στο εξωτερικό και να οδηγώ μοτοσυκλέτες, αυτό δηλαδή που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τις Η.Π.Α. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής και οι άπλετοι χώροι."

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πριν ενταχθεί στην Ducati για το MotoAmerica, ο Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στις επίσημες δοκιμές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, στις 8-9 Φεβρουαρίου.

 

 

MotoGP, Sepang: Πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον Jorge Martin
Marc Marquez-Jorge Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/10/2026

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα του Sprint του αυστραλιανού GP και την ακύρωση του αγώνα της Κυριακής, μεταφερόμαστε στη Μαλαισία και την πίστα Sepang για τον 19ο γύρο της σεζόν.

Ο τελευταίος αγώνας χαρακτηρίστηκε από τη νίκη του Marc Marquez στον αγώνα Sprint του Phillip Island και την πτώση του Jorge Martin που είχε ως αποτέλεσμα το κάταγμα στην κερκίδα του δεξιού του χεριού. Μάλιστα ο Κυριακάτικος αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρού κι έτσι η μάχη μεταξύ των δύο αναβατών για την κατάκτηση του τίτλου καλά κρατεί.

Τα νέα για τον Martin είναι μέχρι στιγμής καλά, αφού πήρε το πράσινο φως από την ιατρική ομάδα του MotoGP για να συμμετέχει στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Sepang.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο Marc Marquez έχει συγκεντρώσει 365 βαθμούς, ο Jorge Martin είναι δεύτερος με 355, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Marco Bezzecchi με 315.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του Μαλαισιανού GP για όλες τις ημέρες και κατηγορίες, σε ώρες Ελλάδας.

Παρασκευή 30/10

Ωράριο

Κατηγορία

Event

03:00-03:35

Moto3

Free Practice 1

03:50-04:30

Moto2

Free Practice 1

04:45-05:30

MotoGP

Free Practice 1

07:15-07:50

Moto3

Practice

08:05-08:45

Moto2

Practice

09:00-10:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 31/10

Ωράριο

Κατηγορία

Event

02:40-03:10

Moto3

Free Practice 2

03:25-03:55

Moto2

Free Practice 2

04:10-04:40

MotoGP

Free Practice 2

04:50-05:05

MotoGP

Qualifying 1

05:15-05:30

MotoGP

Qualifying 2

06:45-07:00

Moto3

Qualifying 1

07:10-07:25

Moto3

Qualifying 2

07:40-07:55

Moto2

Qualifying 1

08:05-08:20

Moto2

Qualifying 2

9:00

MotoGP

Sprint

Κυριακή 1/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

04:40-04:50

MotoGP

Warm-Up

6:00

Moto3

Race

7:15

Moto2

Race

9:00

MotoGP

Race