Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Στο MotoAmerica ο Petrucci με Ducati

Επίσημη επιβεβαίωση από τον Ιταλό αναβάτη

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που είχαμε γράψει πως ο Petrucci σκέφτεται σοβαρά την μετακίνησή του στο MotoAmerica (το αμερικάνικο πρωτάθλημα superbikes), την στιγμή μάλιστα που αγωνιζόταν στο Dakar και εντυπωσίαζε τους πάντες με την απόδοσή του.

Μετά από την Ιστoρία που έγραψε, όντας ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που έχει κερδίσει αγώνες στα MotoGP και ειδική στο Dakar Rally, τώρα επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του και θα συμμετάσχει στο MotoAemrica για την φετινή σεζόν. Μάλιστα αυτή η κίνηση συνοδεύεται και από την επιστροφή του στην Ducati, με την οποία θα αγωνίζεται στο αμερικάνικο πρωτάθλημα.

Όσο αγωνιζόταν με τους "Κόκκνους" στα MotoGP, ο Petrucci είχε κερδίσει δύο αγώνες το 2019 και το 2020, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Tech3 KTM, σε μια σεζόν που αποδείχθηκε πως ήταν η τελευταία του στα MotoGP. H ομάδα του Herve Poncharal είχε κερδίσει κι αυτή δύο αγώνες το 2020 με τον Miguel Oliveira, ενώ το 2021 κατάφερε να πετύχει μόνο έναν τερματισμό μέσα στην πεντάδα κι αυτό έγινε με τον Danilo Petrucci στο Le Mans. Αυτός μάλιστα ήταν και ο πρώτος τερματισμός στην πρώτη δεκάδα από τους τρεις που κατάφερε μέσα στη χρονιά.

Τώρα, είναι έτοιμος να δεχθεί την πρόκληση σε ένα τρίτο και διαφορετικό πρωτάθλημα με προοπτική μίας σεζόν, καθώς θα ενταχθεί στην War Horse HSBK, η οποία έχει εργοστασιακή υποστήριξη, πάνω στη σέλα ενός Ducati Panigale V4 R, την ίδια ομάδα δηλαδή με την οποία αγωνίστηκε ο Loris Baz το 2021.

Μιλώντας στο αμερικάνικο Cycle World o Pertucci σχετικά με την πρόθεσή του να αγωνιστεί στο MotoAmerica –αν και δεν έχει γίνει ακόμη η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα ή την Ducati, ο Petrux δήλωσε: "Είμαι ευτυχής γιατί η Ducati ήταν αυτή που επικοινώνησε μαζί μου. Έκαναν τα πάντα για να με πάρουν. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Όταν έφυγα από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati στα MotoGP, διατήρησα καλές σχέσεις με τον Claudio Domenicali, τον Gigi Dall’Igna, τον Paolo Ciabatti, και τον Davide Tardozzi. Πίεσαν πολύ για να τρέξω στο MotoAmerica."

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και το ότι είχε και ο ίδιος μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί στις Η.Π.Α., μία χώρα που όπως λέει ο ίδιος, την έχει ερωτευτεί. "Είναι εμπειρία ζωής", είπε ο Ιταλός. "Έχω την ευκαιρία να ζήσω στο εξωτερικό και να οδηγώ μοτοσυκλέτες, αυτό δηλαδή που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τις Η.Π.Α. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής και οι άπλετοι χώροι."

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πριν ενταχθεί στην Ducati για το MotoAmerica, ο Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στις επίσημες δοκιμές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, στις 8-9 Φεβρουαρίου.