Κοντά στο αμερικάνικο πρωτάθλημα Superbikes ο Petrucci!

Ανακοίνωσε τα νέα του σχέδια
5/1/2022

Ο Danilo Petrucci έχει καταφέρει να κρατάει συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, από την στιγμή που σταμάτησε την καριέρα του στα MotoGP. Η απόφασή του να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στους αγώνες rally raid προκάλεσε εντύπωση σε όλο τον κόσμο, ειδικά από την στιγμή που το πρώτο βήμα ήταν η συμμετοχή του στο Dakar Rally, όπου και συνεχίζει ακόμη μετά από μια εγκατάλειψη λόγω προβλήματος στα ηλεκτρικά της μοτοσυκλέτας του στην δεύτερη ειδική του αγώνα.

Τώρα το όνομά του κυκλοφορεί ξανά στον ειδικό τύπο σχετικά με μια επικείμενη μεταπήδησή του στο MotoAmerica, το αμερικάνικο πρωτάθλημα δηλαδή superbikes με την υποστήριξη της Ducati. Αν και ο ίδιος είπε πως η οριστική του απόφαση θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση του Dakar, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Σαουδική Αραβία κατέστησε σαφές ότι κλίνει υπέρ της συμμετοχής του σε αγώνες στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο "Petrux" είπε: "Θα πάρω την απόφασή μου κατά την διάρκεια του Dakar. Η ομάδα με πιέζει αρκετά, γιατί η αγορά της Β. Αμερικής είναι πολύ σημαντική για την Ducati. Η ομάδα θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική και ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα".

Η συμφωνία που μπορεί να επαναφέρει τον Petrucci πάνω στην σέλα μιας Ducati, αφορά την ομάδα Dark Horse HSBK και ένα Panigale V4R με πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη. Ήταν η μοτοσυκλέτα με την οποία ο Loris Baz τερμάτισε τέταρτος στο MotoAmerica στην πρώτη του κιόλας σεζόν, πίσω από τους Αμερικανούς Jake Gagne, Mathew Scholtz και Cameron Petersen.

Προφανώς η συμμετοχή ενός ονόματος με το βεληνεκές του Petrucci θα είναι μεγάλο θέμα για το MotoAmerica, ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται διαρκώς σε διαδικασία αναβάθμισης από τότε που πήρε τα ηνία από το AMA Superbikes και λανσαρίστηκε εκ νέου.

Στο πρωτάθλημα αγωνίζονται εξίσου γνωστοί αναβάτες, όπως ο Toni Elias και ο Hector Barbera, αλλά ο Petrucci θα είναι ο πρώτος που κάνει απευθείας την μετάβαση, ενώ δεν αποκλείεται και η προοπτική για μεταπήδηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motul WSBK το 2023.

Αυτή η συμφωνία συνεπάγεται πως οι επιλογές του Tom Sykes μειώνονται για την χρονιά που διανύουμε, καθώς αποτελούσε την δεύτερη επιλογή της Ducati σε περίπτωση που απορρίψει την πρόταση ο Petrucci.

VR46 Team - Θα αφήσει τη Ducati για τη Yamaha;

Δήλωση-βόμβα του Προέδρου της FIM, διάψευση από τον Uccio
6/12/2022

Μετά την επανεκλογή του ως Προέδρου της FIM, ο Jorge Viegas άφησε τους πάντες έκπληκτους, δηλώνοντας πως το 2024 η ομάδα του Valentino Rossi στο MotoGP θα αφήσει τη Ducati για τη Yamaha!

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος της RAI TV τον ρώτησε για την απόσυρση της Suzuki και για τη Yamaha που έχει μείνει μόνο με δύο μοτοσυκλέτες στο Πρωτάθλημα, ο Viegas απάντησε: "Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καλή, όμως πιστεύω πως αυτό αφορά μόνο στο 2023. Το 2024, η ομάδα του Valentino Rossi θα αλλάξει από τη Ducati στη Yamaha. Για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα, και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά μοιράζομαι κάποια νέα μαζί σας. Θα είναι 6 Ducati και 4 Yamaha."

Τη σκυτάλη πήρε ο κολλητός του Rossi, και μάνατζερ της VR46, Uccio Salucci, που διέψευσε κατηγορηματικά τον Viegas: "Δεν ξέρω γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε κατασκευαστή. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά πως έχουμε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Ducati, που λήγει το 2024, με τη δυνατότητα να το ανανεώσουμε για 2 ακόμα χρόνια. Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας, και θα δούμε το 2025 αν θα συνεχίσουμε με τη Ducati ή όχι. Όπως έχω πει ξανά, το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες."

Και ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες για την ώρα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ducati.

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κάτι παραπάνω ο Viegas, όμως για την ώρα τουλάχιστον η VR46 δια στόματος Uccio, τον άδειασε μεγαλοπρεπώς.

Φωτογραφία J. Viegas: FIM, © GOOD-SHOOT.COM / Reygondeau/Joly