VR46 Racing Team: Με ειδικό livery στο Mugello οι μοτοσυκλέτες της ομάδας του Valentino Rossi

Αποκαλυπτήρια από τον ίδιο τον Rossi - Αφιερωμένο στο νέο άλμπουμ του τραγουδιστή και φίλου του Cesare Cremonini!
rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/6/2025

Η ομάδα του Valentino Rossi, Pertamina Enduro VR46 Racing Team, παρουσίασε νέο livery για τις μοτοσυκλέτες της, για το ιταλικό GP στο Mugello, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Aldo Drudi!

Οι Franco Morbidelli και Fabio di Giannantonio θα αγωνιστούν με νέα γραφικά στις Ducati τους αυτό το τριήμερο στο γύρο του MotoGP στο Mugello. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το μωβ, κόκκινο, γαλάζιο και λευκό, που βασίζονται στο τελευταίο άλμπουμ του Ιταλού τραγουδιστή Cesare Cremonini, στενού φίλου του Valentino Rossi.

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής δήλωσε πως γνωρίστηκαν με τον Cesare σε μία συναυλία του 20 χρόνια πριν και κατευθείαν έγιναν φίλοι. Είπε επίσης πως είναι από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές στην Ιταλία και πως μαζί με τον Aldo Drudi σκέφτηκαν πως θα ταιριάξουν τα γραφικά από το τελευταίο άλμπουμ του Cesare στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά έγινε σπουδαία δουλεία και η αγωνιστική Ducati είναι πανέμορφη.

Δηλώσεις έκαναν και οι αναβάτες της ομάδας Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Με τον Morbidelli να δηλώνει: “Ο Valentino και η Pertamina Enduro VR46 Racing Team μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε αυτό το χρώμα. Μετά είναι η σειρά μας, ως αναβάτες, να προσπαθήσουμε να κάνουμε σπουδαία δουλειά για να πάμε αυτά τα υπέροχα χρώματα εκεί που τους αξίζει να μείνουν, όσο πιο ψηλά γίνεται”. Ενώ από την μεριά του ο Di Giannantonio δήλωσε “ Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, γιατί έχουμε καταπληκτικά χρώματα που θα μας δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο. Ο στόχος είναι να παλέψουμε για το βάθρο και να διασκεδάσουμε, θα ήταν υπέροχο να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε με αυτά τα χρώματα”.

Marc Marquez: Εξελίσσει την Desmosedici GP26 ξεγελώντας το μυαλό του! - Δεν είναι ο μόνος

Σκέφτεται και φαντάζεται άλλες στροφές από άλλες πίστες όταν οδηγεί - Το έκανε και στη Sepang
Marc Marquez mind games 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/2/2026

Οι εγκέφαλοι των αναβατών της κορυφαίας κατηγορίας βρίσκονται αλλού σε σχέση με τους υπόλοιπους και ο κορυφαίος όλων αυτή τη στιγμή, Marc Marquez, ρίχνει λίγο φως για το τι γίνεται "εκεί μέσα" κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε έναν τομέα που δεν περνά καν από το μυαλό των κοινών θνητών.

Τους αναβάτες του MotoGP τους βλέπουμε συχνά πριν από έναν αγώνα να κάθονται με κλειστά τα μάτια και να κινούνται ελαφρώς από τη μία μεριά στην άλλη κάνοντας κινήσεις με τα χέρια τους σα να κρατάνε ή να χειρίζονται κάτι. Σήμερα δεν υπάρχει αναβάτης-αθλητής που να μην χρησιμοποιεί την ιδεοκίνηση για να προετοιμάσει τον εαυτό του για δοκιμές ή αγώνα "ευθυγραμμίζοντας" τον εγκέφαλό με τις κινήσεις του σώματός του καθώς οδηγεί με τη φαντασία του σε μία πίστα και να προσομοιώνει κατά τη διάρκεια και την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Η ιδεοκίνηση είναι ένα φανταστικό εργαλείο που δουλεύει στην πράξη και κάνει θαύματα και για τον αναβάτη που κινείται στο δρόμο-και για αθλητές από άλλα σπορ-, με εκείνους του MotoGP να το έχουν πάει ωστόσο σε άλλο επίπεδο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια η ιδεοκίνηση, τα αποτελέσματα που έχει όμως δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ενώ βοηθά τους κορυφαίους να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο σκέψη τους και να "βαδίσουν" σε νέα πνευματικά μονοπάτια αλλά και να μάθουν μια πίστα μέχρι τελευταίο πετραδάκι. Πόσο καλά; Όσοι δεν έχετε δει το video με τον Marc Marquez να αναγνωρίζει πίστες μόνο από τον ήχο του κινητήρα της MotoGP μοτοσυκλέτας του (Honda τότε) κάντε κλικ σε αυτό που ακολουθεί.

Μια ολόκληρη πίστα λοιπόν μπορεί να υπάρχει μέσα στο μυαλό του Marquez σπιθαμή προς σπιθαμή και αυτό, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, μπορεί να το αξιοποιήσει και κατά τις δοκιμές που πραγματοποιούνται για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας ακόμη και αν αυτό αφορά την εξέλιξη του αερδυναμικού πακέτου και πώς αυτό θα συμπεριφέρεται σε διαφορετικά σιρκουί.

Η εξέλιξη του αεροδυναμικού πακέτου είναι πολύ κρίσιμη ώστε να ξεκινήσει καλά η χρονιά για τις Ducati -και όχι μόνο- με τα εργοστάσια να μπορούν έπειτα να προχωρήσουν μόνο σε μία αλλαγή μέσα στη σεζόν.

Για να φτάσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής να πάρει το μέγιστο δυνατό από τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν προσπαθεί να φέρει στο μυαλό του και να φανταστεί στροφές από άλλες πίστες που μοιάζουν με εκείνες στις οποίες οδηγεί πραγματικά ώστε να κατευθύνει την εξέλιξη των αεροδυναμικών βοηθημάτων προς μια κατεύθυνση που θα έχει αποτέλεσμα σε περισσότερες πίστες.

Ο Marquez φέρνει στο μυαλό του στροφές από άλλες πίστες και σε ερώτηση για το πόσο αποτελεσματικά εξελίσσεται η μοτοσυκλέτα με τόσο περιορισμένες δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν -δύο πίστες για δοκιμές για πρωτάθλημα 22 γύρων- ο Ισπανός δήλωσε ότι πολλές από τις στροφές στην πίστα της Sepang έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνες στη Valencia και στο Qatar.  O 32χρονος δήλωσε επίσης ότι δεν έχει άλλη επιλογή και ότι αυτός και η Ducati πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτό το στάδιο των δοκιμών με τις επιλογές τους ώστε η χρονιά να μπει με το δεξί. Οπότε τι πιο... απλό για να το πετύχεις τους στόχους σου από το να μεταφέρεσαι με το μυαλό σου σε ένα άλλο σημείο της γης ενώ στρίβεις με 200+ χλμ../ώρα!