Yamaha - Φέρνει μηχανικούς από την Ducati για να κρατήσει τον Quartararo

Η εταιρεία από την Iwata προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιστρέψει στις επιτυχίες
Yamaha MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/1/2024

Πάνε πολλά χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Yamaha στο MotoGP (2015) ενώ η κατάκτηση του πρωταθλήματος αναβατών το 2021 από τον Fabio Quartararo ήταν ένα αγωνιστικό πεφταστέρι. Ο Γάλλος αστέρας της Yamaha έχει κάνει σαφές πως αν δεν βρεθεί τρόπος η M1 να γίνει ανταγωνιστική, θα ψάξει αλλού για να συνεχίσει την καριέρα του -το 2024 τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών λήγουν οπότε οι μνηστήρες θα είναι αρκετοί- και αυτό μάλλον θορύβησε αρκετά την ιαπωνική εταιρεία καθώς προέβη στην απόκτηση δύο μηχανικών από την Ducati ενόψει του 2024.

Η Yamaha κατάφερε να αποσπάσει αρχικά την υπογραφή του Massimo Bartolini ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μηχανικός επιδόσεων οχημάτων στην Ducati και πολύ κοντά στον Gigi Dall'Igna, με τον Ιταλό να αναλαμβάνει τον ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα της Yamaha. Δεν είναι σαφές ακόμη αν ο Bartolini θα αντικαταστήσει ή θα δουλέψει μαζί με τον Kazutoshi Seki, -επικεφαλής του M1 Project το 2023. Ο δεύτερος μηχανικός που μετακόμισε από την Ducati στην Yamaha είναι ο Marco Nicotra ο οποίος είναι ο επικεφαλής αεροδυναμικής της ιαπωνικής ομάδας, με τον Ιταλό να εμφανίζεται στο τεστ της Valencia στα paddock της ομάδας.

H Yamaha φέρνει μηχανικούς από την Ducati για να κρατήσει τον Quartararo

Μένει να δούμε αν οι προσθήκες που έκανε η Yamaha θα βοηθήσουν την αγωνιστική εικόνα της στο MotoGP και αν με μόνο δύο μοτοσυκλέτες στο grid μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλό το 2024.

MotoGP
Ετικέτες

MotoGP: Ο Diogo Moreira πλησιάζει στην εργοστασιακή Honda HRC

Ο Βραζιλιάνος έχει το προβάδισμα για να γίνει ομόσταυλος του Fabio Quartararo
moreira
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Ο Diogo Moreira προάχθηκε στη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλητής της Moto2 και φέτος στη rookie χρονιά του έχει ήδη δείξει πολύ θετικά δείγματα, έχοντας πάρει βαθμούς σε όλα τα Grand Prix που έχει συμμετάσχει ως τώρα, πλην του τέταρτου γύρου στη Jerez.

Καθώς λοιπόν αναμένουμε να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του πρωταθλήματος για το 2027, προσέχουμε πως από τις εργοστασιακές ομάδες μόνο η Honda δεν έχει ανακοινώσει τους αναβάτες της επόμενης χρονιάς. Ο Joan Mir ωστόσο έχει ήδη χαιρετήσει και ανακοινωθεί από τη Gresini Racing, ενώ ο Luca Marini εμπλέκεται σε κάθε φήμη που διακινείται στα paddocks του παγκοσμίου, καθώς φέρεται ως υποψήφιος για σχεδόν κάθε διαθέσιμη σέλα που υπάρχει, με την Tech3 KTM να δείχνει αυτή τη στιγμή ο πιθανότερος προορισμός του.

Στο μεταξύ, η σχετική φημολογία έχει ένα σενάριο και για τον Moreira που τον θέλει υποψήφιο για μια θέση δίπλα στον Fabio Quartararo – ο οποίος Γάλλος περιέργως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τη Honda, παρότι χρονικά ήταν το πρώτο όνομα που μάθαμε πως θα αλλάξει στρατόπεδο.

Χάρη σε δηλώσεις του ίδιου του Βραζιλιάνου πάντως, η φήμη έχει πλέον εξελιχθεί σε έγκυρη πληροφορία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Sachsenring αν θα μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα, ο Moreira απάντησε ευθέως: “Δεν ξέρω, αλλά θα το συζητήσουμε στην καλοκαιρινή διακοπή. Νομίζω πως όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το Silverstone”.

Ο Moreira έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο απευθείας με το HRC και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της διάρκειάς του.

Ετικέτες