Κωνσταντίνος Μητσάκης, KOVE 800X Pro, Silk Road, ΣΤ’ Ανταπόκριση - Τουρκία, στο Σκοτεινό Φαράγγι

Το ταξίδι των σχεδόν 10.000 απροβλημάτιστων χιλιομέτρων με τη νέα Adventure μοτοσυκλέτα της KOVE έλαβε τέλος
Μητσάκης KOVE 800X Pro SIlk Road 6
Από τον

Κωνσταντίνο Μητσάκη

22/5/2024

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης και η KOVE 800X PRO πήραν τον δρόμο της επιστροφής για Ελλάδα, διασχίζοντας το σκοτεινό “Μαύρο Φαράγγι”, το κατάλευκο “Φρούριο από Βαμβάκι”, αλλά και τον “Ναό του Δία” που έφτιαξε ο Αυτοκράτορας Αδριανός επί Ρωμαϊκής εποχής στην Τουρκία.

Ο Έλληνας ταξιδιώτης μας γράφει: “Με την επιστροφή στην Τουρκία, το KOVE SILK ROAD μπήκε στην τελική ευθεία. Καθοδόν για το αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι Cesme, η ασυγκράτητη KOVE 800X PRO έμελλε να πραγματοποιήσει τρεις ενδιαφέρουσες στάσεις: στο θεαματικό φαράγγι Dark Canyon, στον αρχαιολογικό χώρο Aizanoi και στον πάλλευκο ασβεστολιθικό λόφο Pamoukkale…

Dark Canyon

Η διάσχιση του απόκοσμου φαραγγιού Karanlık (Σκοτεινό Φαράγγι) αποδείχθηκε μια από τις συναρπαστικότερες διαδρομές του ταξιδιού. Ο χωματόδρομος (22 χλμ.) που διέτρεχε το Dark Canyon χαρακτηριζόταν από την παρουσία πάμπολλων τούνελ, ενώ καθοδόν ο ποταμός Karasu (Δυτικός Ευφράτης) κυλούσε τα ήρεμα νερά του ανάμεσα στα βουνά Munzur. Τοπίο από άλλον πλανήτη…

Αιζάνοι

Στον αρχαιολογικό χώρο Aizanoi (Αιζανοί – Κιουτάχεια), το ενδιαφέρον μου μονοπώλησε ο ιωνικός ναός του Δία. Κτίσμα της ρωμαϊκής εποχής (117-138 μ. Χ), η ανέγερσή του 'πιστώνεται' στον αυτοκράτορα Αδριανό και αποτελεί τον καλύτερα σωζόμενο αρχαίο ναό στη Μικρά Ασία…

Παμούκαλε

Στο Pamoukkale (ετυμολογικά σημαίνει 'Φρούριο από Βαμβάκι'), μια ολόκληρη λοφοπλαγιά ήταν ντυμένη στα λευκά. Όχι με χιόνια, αλλά από τη μακροχρόνια εναπόθεση των ασβεστούχων αλάτων που υπάρχουν στις θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί ένα -μοναδικό στον κόσμο- πάλλευκο σκηνικό με μικρούς καταρράχτες και αβαθείς φυσικές δεξαμενές. Το Pamoukkale ήταν όλα τα λεφτά…

Kove

Επιστρέφοντας μετά από 19 ημέρες ταξιδιού στο Cesme, η απροβλημάτιστη KOVE 800X PRO είχε καταγράψει 9.139 απαιτητικά χιλιόμετρα -ήταν το πρώτο long test ride παγκοσμίως. Είχε φτάσει η ώρα της αξιολόγησης και του απολογισμού της ελαφρότερης μοτοσυκλέτας στην κατηγορία της…”

Ετικέτες

QJMOTOR TRANS ASIA 2024, Μέρος Ζ’ - Πακιστάν (ΛΑΧΩΡΗ)

Κάποτε ήταν το “Ιερό Μαργαριτάρι της Πενταποταμίας”, ενώ σήμερα έχει τον τίτλο της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Πακιστάν”
motomag QJMOTOR TRANS ASIA 2024, Μέρος Ζ’ - Πακιστάν (ΛΑΧΩΡΗ)
Από τον

Κωνσταντίνο Μητσάκη

25/7/2024

Η πόλη των 10.000.000 κατοίκων με το όνομα Λαχώρη, είναι η τελευταία μου στάση με την QJMOTOR SRT 800X πριν φύγω από το Πακιστάν με την πυξίδα να δείχνει τα σύνορα της Ινδίας.

Ινδοί μαχαραγιάδες και Μογγόλοι αυτοκράτορες άφησαν πίσω τους εντυπωσιακά παλάτια, φρούρια και ινδομογγολικά μαυσωλεία, που πλέον έχουν ανακατευτεί με τα οχήματα, τον κόσμο και τη φασαρία μιας μεγαλούπολης.

Στη μέση της κοιλάδας Punjab, μια ανάσα από τα ινδικά σύνορα, με καρτερούσε η Λαχώρη (310 χλμ. νότια του Islamabad). Σε αλλοτινές εποχές, το "Ιερό Μαργαριτάρι της Πενταποταμίας" αντιπροσώπευε τη μυθική βασίλισσα των Ινδών μαχαραγιάδων και των Μογγόλων αυτοκρατόρων, ενώ χάρη στα εντυπωσιακά ινδομογγολικά μαυσωλεία, τα αυτοκρατορικά παλάτια, τα στιβαρά φρούρια και στην ιδιαίτερη κουλτούρα της, η Λαχώρη φέρει σήμερα τον τιμητικό τίτλο της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Πακιστάν".

QJMOTOR TRANS ASIA 2024, Μέρος Ζ’ - Πακιστάν (ΛΑΧΩΡΗ)

Στους πολύβουους δρόμους της Λαχώρης των 10.000.000 ψυχών, άνθρωποι, ζώα, ποδήλατα, ποικιλοστόλιστα λεωφορεία, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ζωήλατα κάρα αποτελούσαν τους πρωταγωνιστές μιας αρκετά ζωντανής πραγματικότητας - θόρυβος, κίνηση, σκόνη, σκουπίδια, καυσαέριο, όλα σε υπερθετικό βαθμό! Πάντως, ο γρηγορότερος και συνάμα πιο διασκεδαστικός τρόπος να ξεναγηθώ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν ήταν τα γραφικά τρίκυκλα tuk-tuk. Δίχως δεύτερη σκέψη, κλείδωσα την QJ SRT 800X στο ξενοδοχείο και βολτάριζα στους κυκλοφοριακά κορεσμένους δρόμους της Λαχώρης μ’ ένα τρίκυκλο ταξί.

Αφήνοντας τις εξερευνητικές επιθυμίες μου να οδηγήσουν τα βήματά μου, μοιραία βρέθηκα στην παλαιά πόλη και επισκέφθηκα -μεταξύ άλλων- το εκτεταμένο κάστρο Shahi Qila, το ισλαμικό τέμενος Badshahi Mosque και τους περίφημους κήπους Shalimar Gardens. Κι όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, φόρτωσα τις σκονισμένες αποσκευές μου στην QJ SRT 800X και χάραξα πορεία για τα κοντινά σύνορα της αιώνιας Ινδίας.

QJMOTOR TRANS ASIA 2024, Μέρος Ζ’ - Πακιστάν (ΛΑΧΩΡΗ)
Ετικέτες