Motul WSBK 2019: Ο Eugene Laverty στη BMW!

Μια νέα αρχή για το 2020
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

26/8/2019

Το φετινό πρωτάθλημα μπορεί ακόμη να μην έχει τελειώσει, όμως οι μεταγραφές για το 2020 έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρώτος στο χορό ήταν ο Alvaro Bautista, που ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για του χρόνου με τη Ducati, παρά τις εκπληκτικές επιτυχίες που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής! Τώρα, ήρθε και η ανακοίνωση πως ο Eugene Laverty θα τρέχει με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της BMW από του χρόνου, καθώς με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, λήγει το συμβόλαιό του με την Team Goeleven και ο Markus Reiterberger θα αποχωρήσει απ' την BMW Motorrad WorldSBK Team. Ωστόσο η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει τους αναβάτες για το 2020, καθώς ο Tom Sykes, που αποτελεί το δεύτερο μέλος της ομάδας Shaun Mir, δεν θα έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του.

Ο Laverty δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στην Shaun Mir, αφού ήταν και πέρσι στην ομάδα, η οποία τότε χρησιμοποιούσε την RSV4 της Aprilia και με αυτή ο Laverty είχε ανεβεί δύο φορές στο βάθρο. Μέχρι στιγμής, έχει 35 βάθρα στη καριέρα του στο Motul WSBK κι έτσι θα ενισχύσει την BMW Motorrad WorldSBK Team με την εμπειρία του. “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα υποδεχτούμε τον Eugene Laverty στην BMW Motorrad WorldSBK Team το 2020 και να τον καλωσορίσουμε και πάλι στην SMR” είπε ο Shaun Mir, Διευθυντής της ομάδας. Έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Laverty μπορεί να γίνει ένας σοβαρός διεκδικητής του βάθρου. Ελπίζουμε πως μόλις μπει στην πίστα για τις επίσημες δοκιμές το Νοέμβριο, η S1000RR θα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά την εξέλιξή της και πως σε συνδυασμό με την εμπειρία και το ρυθμό του θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στην ομάδα.”

Ετικέτες

Bimota KB998: Πρώτες φωτογραφίες της νέας μοτοσυκλέτας της BbKRT που πάει WSBK!

Με υβριδικό πλαίσιο, φτερά, νέο ψαλίδι και νέο φαίρινγκ σε σχέση με το ZX-10RR
Bimota KB998 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/10/2024

Όπως σας είχαμε γράψει, το 2025 η Kawasaki θα λάβει μέρος στο WorldSBK με μια νέα ομάδα, την Bimota by Kawasaki Racing Team, ή αλλιώς BbKRT. Η Bimota KB998 (Kawasaki Bimota συν τον κυβισμό του τετρακύλινδρου εν σειρά κινητήρα του ZX-10RR) που θα οδηγούν οι Alex Lowes & Axel Bassani βασίζεται στο ZX-10RR, έχει όμως υβριδικό πλαίσιο και νέο ψαλίδι, αλλά και νέο φαίρινγκ, με τα σήματα της Bimota παντού, ενώ στην “ούγια” γράφει Powered by Kawasaki.

Kawasaki και Bimota ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις δοκιμές της KB998 στην πίστα της Jerez στην Ισπανία, στις 22 Οκτωβρίου, με τους εργοστασιακούς αναβάτες Alex Lowes και Axel Bassani να συνεχίζουν τη συνεργασία τους με το Akashi, καβάλα στη νέα μοτοσυκλέτα.

Το πράσινο χρώμα του ZX-10RR έχει δώσει τη θέση του στο μαύρο της KB998, αν και πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν αυτό είναι το χρώμα των δοκιμών, όπως μαύρο ήταν το χρώμα και στα ZX-10RR των χειμερινών δοκιμών, και αν στη συνέχεια έχουμε νέο χρωματικό συνδυασμό.

Bimota by Kawasaki Racing Team

 

Team Manager παραμένει ο Guim Roda, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν και οι άνθρωποι της KRT, απλώς με νέες στολές.

Bimota

Για την ώρα Kawasaki και Bimota δεν αναφέρονται καθόλου στα τεχνικά χαρακτηριστικά της KB998, ενώ δίνουν στη δημοσιότητα μόνο μια φωτογραφία στην οποία ξεχωρίζει το νέο υβριδικό πλαίσιο που αποτελείται από αλουμινένια τμήματα στο πίσω μέρος του και από ένα κόκκινο ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα μπροστά. Νέο είναι και το ψαλίδι, νέο και το φαίρινγκ, ενώ παραμένει ίδιο το πιρούνι της Showa, ίδια η εξάτμιση της Akrapovic και φανταζόμαστε ίδιος και ο κινητήρας του Kawasaki ZX-10RR. Νέο είναι το μπροστινό φτερό, νέα τα ιδιαίτερα αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλαινά του φαίρινγκ, που θυμίζουν... φτυάρια, ενώ παραμένουν ως είχαν τα φρένα της Brembo.

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για την παρουσίαση της KB998 σε μορφή παραγωγής, την οποία θα δούμε στην EICMA 2024.