Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MOTUL WSBK: Εκτός σεζόν η Ana Carrasco!

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός

Δεν θα συνεχίσει αυτή τη σεζόν η Ana Carrasco, μία από τις ταχύτερες γυναίκες του κόσμου, η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία της μοτοσυκλέτας! Ο τραυματισμός της στο Estoril ήταν πιο σοβαρός από αυτό που αρχικά εκτιμήθηκε. Τουλάχιστον τρεις μήνες θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

Η Ana υποβλήθηκε χθες σε χειρουργείο σε τρεις σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης από την γιατρό Dr. Ubierna στην κλινική Dexeus της Βαρκελώνης. Στόχος είναι να ξεκινήσει να περπατά φορτίζοντας σιγά – σιγά με βάρος τους μύες και στα μέσα του επόμενου μήνα να έχει προχωρήσει σε ισομετρικές ασκήσεις. Απώτερος στόχος είναι σε τρεις μήνες η Ana να οδηγεί στην πίστα προετοιμαζόμενη για την επόμενη σεζόν, αποχαιρετώντας την τρέχουσα.

Η θεράπων ιατρός που είναι ειδικευμένη σε κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, έδωσε όλο το ιστορικό:

«Η Ana είχε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα της κατά την διενέργεια δοκιμών στο Estoril την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου. Ήρθε στην κλινική μας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και αμέσως έγινε αξονική τομογραφία που αποκάλυψε κάταγμα στην σπονδυλική στήλη που μερικώς επηρεάζει τον Τ3 σπόνδυλο και ολικώς τους Τ4 και Τ6. Έγινε και μαγνητική τομογραφία για να εκτιμηθεί τυχόν πρόβλημα στα νεύρα και είδαμε μικρή μετατόπιση 2mm του T4 σπονδύλου που ευτυχώς δεν επηρεάζει το νεύρο. Αποτιμώντας την κατάσταση με την ασθενή, την οικογένειά της και το επαγγελματικό της περιβάλλον, πήραμε από κοινού την απόφαση να κινηθούμε χειρουργικά για να πετύχουμε ταχεία κινητικότητα και με στόχο να ξεκινήσουν τα πρώτα βήματα μέσα σε 48 ώρες. Μόλις προχωρήσει η αποκατάσταση, θα αφαιρέσουμε τα υλικά τιτανίου που έχουν τοποθετηθεί»

Η Ana τόνισε πως περίμενε με αγωνία να τρέξει εντός έδρας στην Βαρκελώνη, στην πίστα της πόλης της και να συνεχίζει για το πρωτάθλημα στην World SSP300, αλλά πρέπει να δεχτεί πως οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Ουσιαστικά για την ίδια η σεζόν του 2020 έχει τελειώσει και την επόμενη του χειρουργείου ξεκινά η προετοιμασία της σεζόν 2021. Πράγμα που σημαίνει πως αντιμετωπίζει πολύ καλά την κατάσταση της. Ευχαριστεί επίσης τον κόσμο για τα μηνύματα που έχει λάβει όλο αυτό το διάστημα!

Περαστικά στην Ana Carrasco!

Tags: