Motul WSBK: Επιστρέφει στη Honda ο Haslam!

Επίσημη ανακοίνωση στην EICMA
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/11/2019

Πέρα από τα νέα μοντέλα των εταιρειών που σας παρουσιάζουμε καθημερινά όσο είμαστε στην EICMA, πολλοί από τους κατασκευαστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στην δράση τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Honda, εκτός από την παρουσίαση του νέου “όπλου” της, που ετοίμαζε για το 2020, σε μια σοβαρή προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο του Motul WSBK, ανακοίνωσε και επίσημα πλέον τους αναβάτες της ομάδας της. Το μόνο που μένει ουσιαστικά είναι να δούμε και τα χρώματα της ομάδας.

Οι αναγνώστες του ΜΟΤΟ γνωρίζατε ήδη πως η Honda εξελίσσει το νέο CBR1000RR-R (aka triple R όπως πολύ ορθά το έθεσε και ο Μέντης), μέσα από τις αποκλειστικές πληροφορίες που σας είχαμε προσφέρει και μπορείτε να τις θυμηθείτε εδώ, ενώ οι κατασκοπικές φωτογραφίες του νέου CBR1000RR-R στην πίστα -όπως αποδείχτηκε- ήταν τόσο για τις δοκιμές του όσο και για τη δημιουργία του promo video κατά την παρουσίασή του στο Σαλόνι του Μιλάνου.

Η πιο ηχηρή μεταγραφή και παράλληλα απρόσμενη για το 2020, ήταν του Bautista και ήταν γνωστή πολύ πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο, το ποιος θα ήταν ο teammate του για το 2020 είχε παραμείνει μετέωρο. Γνωρίζαμε πως ο Camier θα φύγει απ’ την ομάδα καθώς υπέγραψε με την BARNI Racing Team, όμως η Honda δεν είχε δείξει σημάδια σχετικά με το αν θα συνεχίσει τη συνεργασία της ή όχι την επόμενη χρονιά με τον Ryuichi Kiyonari.

Τελικά, όπως ανοικώθηκε στην EICMA τη θέση του Ιάπωνα αναβάτη θα πάρει ο Pocket Rocket (σ.σ. όπως είναι το παρατσούκλι του), o Leon Haslam, που φέτος ήταν teammate με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Μάλιστα, την τελευταία φορά που οδήγησε μια CBR στα Superbikes ήταν το 2014 και είχε πάλι teammate με τον Rea, ενώ είχε καταφέρει να βρεθεί μια φορά στο βάθρο στο Magny Cours. Η πιο πετυχημένη του χρονιά με την Honda ήταν πριν από 10 χρόνια, το 2009 που είχε τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο και ήταν έκτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Φέτος βρέθηκε τρεις φορές στο βάθρο και ήρθε έβδομος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στις δηλώσεις του είπε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος του HRC με το νέο CBR1000RR-R. Από πλευράς μου, η σκέψη και μόνο ότι θα επιστρέψω στα paddock του HRC με ιντριγκάρει, καθώς υπήρχε μεγάλη μυστικοπάθεια σχετικά με το πως θα είναι η νέα μοτοσυκλέτα. Η ευκαιρία του να ασχοληθώ με την εξέλιξή της ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Η νίκη είναι πάντοτε ο στόχος μου και τόσο η Honda όσο και το HRC δεν ήρθαν στα Superbikes για να τερματίσουν δεύτεροι – αυτό είναι σίγουρο. Προφανώς, πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα και μια νέα ομάδα στο πρωτάθλημα, έτσι οι επίσημες δοκιμές θα είναι πολύ σημαντικές. Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω πως στο Philip Island (σ.σ. τον πρώτο αγώνα του Motul WSBK), που είναι μια απ’ τις αγαπημένες μου πίστες η παρουσία μας θα είναι πολύ δυνατή!”

Δείτε μετά το τέλος του άρθρου το video από την παρουσίαση

Η ερχόμενη σεζόν αναμένεται να είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα λόγω της έλευσης του HRC στα Superbikes όσο και της δυνατότερης CBR1000RR-R στην ιστορία της Honda, καθώς θα αναγκάσει τον ανταγωνισμό να εξελιχθεί περισσότερο. Αυτό που περιμένουμε, είναι η απάντηση της Kawasaki, αφού τον Μάιο που μας πέρασε ο Διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας, Ichiro Yoda είχε αναφέρει πως το εργοστάσιο απ’ το Akashi σκέφτεται να φτιάξει μια νέα ZX-10RR, πιο κοντά στα πρότυπα των MotoGP.

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες