Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Motul WSBK: Επιστρέφει στη Honda ο Haslam!

Επίσημη ανακοίνωση στην EICMA

Πέρα από τα νέα μοντέλα των εταιρειών που σας παρουσιάζουμε καθημερινά όσο είμαστε στην EICMA, πολλοί από τους κατασκευαστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στην δράση τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Honda, εκτός από την παρουσίαση του νέου “όπλου” της, που ετοίμαζε για το 2020, σε μια σοβαρή προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο του Motul WSBK, ανακοίνωσε και επίσημα πλέον τους αναβάτες της ομάδας της. Το μόνο που μένει ουσιαστικά είναι να δούμε και τα χρώματα της ομάδας.

Οι αναγνώστες του ΜΟΤΟ γνωρίζατε ήδη πως η Honda εξελίσσει το νέο CBR1000RR-R (aka triple R όπως πολύ ορθά το έθεσε και ο Μέντης), μέσα από τις αποκλειστικές πληροφορίες που σας είχαμε προσφέρει και μπορείτε να τις θυμηθείτε εδώ, ενώ οι κατασκοπικές φωτογραφίες του νέου CBR1000RR-R στην πίστα -όπως αποδείχτηκε- ήταν τόσο για τις δοκιμές του όσο και για τη δημιουργία του promo video κατά την παρουσίασή του στο Σαλόνι του Μιλάνου.

Η πιο ηχηρή μεταγραφή και παράλληλα απρόσμενη για το 2020, ήταν του Bautista και ήταν γνωστή πολύ πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο, το ποιος θα ήταν ο teammate του για το 2020 είχε παραμείνει μετέωρο. Γνωρίζαμε πως ο Camier θα φύγει απ’ την ομάδα καθώς υπέγραψε με την BARNI Racing Team, όμως η Honda δεν είχε δείξει σημάδια σχετικά με το αν θα συνεχίσει τη συνεργασία της ή όχι την επόμενη χρονιά με τον Ryuichi Kiyonari.

Τελικά, όπως ανοικώθηκε στην EICMA τη θέση του Ιάπωνα αναβάτη θα πάρει ο Pocket Rocket (σ.σ. όπως είναι το παρατσούκλι του), o Leon Haslam, που φέτος ήταν teammate με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Μάλιστα, την τελευταία φορά που οδήγησε μια CBR στα Superbikes ήταν το 2014 και είχε πάλι teammate με τον Rea, ενώ είχε καταφέρει να βρεθεί μια φορά στο βάθρο στο Magny Cours. Η πιο πετυχημένη του χρονιά με την Honda ήταν πριν από 10 χρόνια, το 2009 που είχε τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο και ήταν έκτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Φέτος βρέθηκε τρεις φορές στο βάθρο και ήρθε έβδομος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στις δηλώσεις του είπε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος του HRC με το νέο CBR1000RR-R. Από πλευράς μου, η σκέψη και μόνο ότι θα επιστρέψω στα paddock του HRC με ιντριγκάρει, καθώς υπήρχε μεγάλη μυστικοπάθεια σχετικά με το πως θα είναι η νέα μοτοσυκλέτα. Η ευκαιρία του να ασχοληθώ με την εξέλιξή της ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Η νίκη είναι πάντοτε ο στόχος μου και τόσο η Honda όσο και το HRC δεν ήρθαν στα Superbikes για να τερματίσουν δεύτεροι – αυτό είναι σίγουρο. Προφανώς, πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα και μια νέα ομάδα στο πρωτάθλημα, έτσι οι επίσημες δοκιμές θα είναι πολύ σημαντικές. Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω πως στο Philip Island (σ.σ. τον πρώτο αγώνα του Motul WSBK), που είναι μια απ’ τις αγαπημένες μου πίστες η παρουσία μας θα είναι πολύ δυνατή!”

Δείτε μετά το τέλος του άρθρου το video από την παρουσίαση

Η ερχόμενη σεζόν αναμένεται να είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα λόγω της έλευσης του HRC στα Superbikes όσο και της δυνατότερης CBR1000RR-R στην ιστορία της Honda, καθώς θα αναγκάσει τον ανταγωνισμό να εξελιχθεί περισσότερο. Αυτό που περιμένουμε, είναι η απάντηση της Kawasaki, αφού τον Μάιο που μας πέρασε ο Διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας, Ichiro Yoda είχε αναφέρει πως το εργοστάσιο απ’ το Akashi σκέφτεται να φτιάξει μια νέα ZX-10RR, πιο κοντά στα πρότυπα των MotoGP.