Motul WSBK: Επιστροφή Lorenzo Savadori

Για δύο χρόνια με την Team Pedercini Racing by Global Solutions
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/9/2019

Με τη φετινή σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν αναβάτες με τους οποίους θα συνεργαστούν του χρόνου στο Motul WSBK. O χορός των μεταγραφών ξεκίνησε με τη συνεργασία του Laverty και της BMW για το 2020, ενώ η βαυαρική ομάδα ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό της με τον Tom Sykes, που είναι αρκετά ανταγωνιστικός φέτος δεδομένου ότι χρησιμοποιεί την S1000RR για πρώτη φορά. Ωστόσο, η πιο ηχηρή μεταγραφή ήταν αυτή του Bautista που θα πάει στη Honda κ, σηματοδοτώντας παράλληλα τον ερχομό του Scott Redding στο Motul WSBK με τα χρώματα της Aruba.it.

Τώρα, ο Lorenzo Savadori επιστρέφει στοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes και θα αγωνίζεται για δύο χρόνια με την ανεξάρτητη ομάδα της Pedercini Racing by Global Solutions. Συγκεκριμένα, η άφιξή του σηματοδοτεί παράλληλα και την επέκταση της ομάδας, αφού μέχρι τώρα είχε μόνο έναν αναβάτη. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Motul WSBK, η Pedercini θα έχει δύο μοτοσυκλέτες της στη σχάρα εκκίνησης, με τον Savadori να είναι teammate του Torres.

Ο Savadori παρότι είναι μόλις 26 ετών, διαθέτει πολύ πλούσιο βιογραφικό, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Red Bull Rookies Cup και πήρε μάλιστα την πρώτη του νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του κυπέλλου στη Jerez. Την επόμενη χρονιά μάλιστα, έλαβε μέρος στο ιταλικό πρωτάθλημα των 125cc και κατέκτησε τον τίτλο, ενώ το 2011 έκανε το ντεμπούτο του στο FIM STK1000 CUP. Παρέμεινε σε αυτό μέχρι το 2015, όπου στέφθηκε πρωταθλητής, με τέσσερις νίκες και επτά τερματισμούς στο βάθρο. Το 2016, έκανε το ντεμπούτο του στο Motul WSBK, ενώ τώρα αγωνίζεται στην MotoE, έχοντας μαζέψει 15 βαθμούς. Αισθάνεται πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψει του χρόνου στα Superbike και ιδίως από τη στιγμή που θα φοράει τα χρώματα της Team Pedercini Racing by Global Solutions και θα χρησιμοποιεί την ZX-10RR της Kawasaki. “Θα είναι σίγουρα μια φοβερή εμπειρία και είναι αυτονόητο πως θα δώσω το 100% του δυναμικού μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Lucio, την ομάδα που μου χάρισε την ευκαιρία να είμαι μέλος της καθώς και γεγονός ότι με υποδέχτηκαν θερμά. Ανυπομονώ να μπω στην πίστα και να προσαρμόσω τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα μου, καθώς και το να βρω τις ρυθμίσεις της ώστε να είμαι έτοιμος για το 2020.” Είπε ο Savadori.

Η ανεξάρτητη ομάδα διοικείται τόσο από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Lucio Pedercini όσο και την Global Service Solution και ο Pedercini δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την εταιρεία για την υποστήριξη που του παρείχε, ώστε να δει την ομάδα του να μεγαλώνει και να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στο grid. Όσο για τον Lorenzo, είπε: “Πάντοτε τον παρακολουθούσα, από την εποχή που είμασταν μαζί στα Superstock και ποτέ δεν αμφέβαλα για την αξία του. Την ώρα που κάναμε τον σχεδιασμό της Team Pedercini Racing by Global Service Solution, η απόφαση να επιλέξουμε τον Savadori για το Motul WSBK ήταν προφανής και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που τον καλωσορίζω σε μια απ’ τις πιο ιστορικές στιγμές της ομάδας μας.”

Ετικέτες

Motul WSBK 2024, Assen, FP1 – O Toprak με την BMW στην κορυφή

Τέσσερις διαφορετικοί κατασκευαστές στην πρώτη τετράδα
motomag Motul WSBK, Assen, FP1 – O Toprak με την BMW στην κορυφή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η αγωνιστική δράση στο ιστορικό Assen που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Motul WSBK ξεκίνησε με τα FP1, με τους αναβάτες των ομάδων να μας δίνουν μια πρώτη γεύση για τα όσα θα δούμε στον "Καθεδρικό της Ταχύτητας".

Η χθεσινή βροχή που έπεσε στην πίστα του Assen έκανε την πίστα υγρή ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν απέτρεψαν τους αναβάτες των ομάδων να βγουν ώστε να πραγματοποιήσουν από νωρίς κάποιους γύρους.

Ο θαρραλέος Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WSBK), ήταν ο μόνος που μπήκε στην πίστα ωστόσο και ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στo box της ομάδας του καθώς δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει σε αυτές τις συνθήκες.

Motul WSBK, Assen, FP1 – O Toprak με την BMW στην κορυφή

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα φτάσαμε στα 10 λεπτά πριν το τέλος των FP1. Με τις συνθήκες να είναι καλύτερες άπαντες βγήκαν για να γράψουν χρόνους καθώς η πίστα είχε στεγνώσει. Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) είχε σημειώσει τον πρώτο χρόνο ωστόσο όταν αυτός μπήκε στα pits οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν γύρο με τον γύρο.

Ο Alex Lowes ήταν αυτός που λίγο αργότερα είχε βρεθεί στην κορυφή ωστόσο ο νέος αναβάτης της BMW δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στα τελευταία λεπτά ο Toprak με την BMW M1000RR βελτίωσε τους χρόνους του αρπάζοντας την πρώτη θέση από τον Lowes της Kawasaki, ο οποίος αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Motul WSBK, Assen, FP1 – O Toprak με την BMW στην κορυφή

Στην τρίτη θέση σχεδόν έξι δέκατα μακριά από τον Toprak βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati), ο οποίος πραγματοποίησε ένα σερί 12 γύρων στα τελευταία στάδια της διαδικασίας. O Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), ολοκλήρωσε τα FP1 στην τέταρτη θέση με τον Jonathan Rea της Pata Prometeon Yamaha να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati), με τον Ιταλό να τερματίζει στην δέκατη θέση ενώ είχε και μία έξοδο στην αμμοπαγίδα στη στροφή 1, με τον ίδιο να καταφέρνει να κρατήσει όρθια την Ducati Panigale V4R.

Οι χρόνοι του FP1 στo Assen:

Θέση

Αναβάτης

Εθνικότητα

Ομάδα

Χρόνος

1

Toprak Razgatlioglu

TUR

ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team

1:35.684s

2

Alex Lowes

GBR

Kawasaki Racing Team WorldSBK

+0.290s

3

Alvaro Bautista

SPA

Aruba.It Racing Ducati

+0.587s

4

Remy Gardner

AUS

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

+0.598s

5

Jonathan Rea

GBR

Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

+0.604s

6

Garrett Gerloff

USA

Bonovo Action BMW

+0.702s

7

Michael Van Der Mark

NED

ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team

+0.721s

8

Sam Lowes

GBR

Marc VDS Ducati

+0.848s

9

Andrea Iannone

ITA

GoEleven Ducati

+0.851s

10

Nicolo Bulega

ITA

Aruba.It Racing Ducati

+0.874s

11

Dominique Aegerter

SWI

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

+0.918s

12

Xavi Vierge

SPA

Team HRC WorldSBK

+1.213s

13

Michael Ruben Rinaldi

SPA

Motocorsa Ducati

+1.255s

14

Philipp Oettl

GER

GMT94 Yamaha

+1.330s

15

Iker Lecuona

SPA

Team HRC WorldSBK

+1.426s

16

Tito Rabat

SPA

Puccetti Kawasaki

+1.530s

17

Andrea Locatelli

ITA

Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

+1.543s

18

Scott Redding

GBR

Bonovo Action BMW

+1.623s

19

Axel Bassani

ITA

Kawasaki Racing Team WorldSBK

+1.870s

20

Bradley Ray

GBR

Motoxracing Yamaha WorldSBK Team

+2.142s

21

Nicholas Spinelli

ITA

Barni Spark Racing Team

+2.393s

22

Tarran Mackenzie

GBR

Petronas Mie Honda

+2.405s

23

Adam Norrodin

MAL

Petronas Mie Honda

+4.466s

Ετικέτες