Tom Sykes - Δέκα σπασμένα πλευρά και τραύματα σε θώρακα και αστράγαλο!

Μετά από τρομακτικό highside στον γύρο του Donington Park στο WSBK
Tom Sykes
Από το

motomag

3/7/2023

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, υπέστη κατάγματα σε δέκα πλευρά (τρία εκ των οποίων έχουν σπάσει σε δυο μεριές), θωρακικό τραύμα και ένα τραυματισμένο αστράγαλο, απόρροια της πτώσης του με την εργοστασιακή BMW M1000RR στον τελευταίο αγώνα του βρετανικού γύρου.

O Tom Sykes, ο οποίος μετά το τέλος του συμβολαίου του με την Kawasaki Pucceti, αναπληρώνει τον τραυματία Van der Mark στην ομάδα ROKiT BMW με το M1000RR, στον τελευταίο αγώνα στον γύρο του Donington Park, είχε ένα τρομακτικό highside στην έξοδο της στροφής Coppice. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα καθώς στη συνέχεια, ο Michael Ruben Rinaldi που ακολουθούσε, έκοψε ταχύτητα για να αποφύγει τον Βρετανό, όμως έτσι τον χτύπησε από πίσω ο Loris Baz, με συνέπεια ο Ιταλός να πέσει με τη μοτοσυκλέτα του πάνω στον πεσμένο Sykes! Ευτυχώς, παρά τους εκτενείς τραυματισμούς του Sykes αποφύγαμε τα χειρότερα, καθώς ο αναβάτης της BMW ανασηκώθηκε σύντομα στα γόνατα, δείχνοντας έντονη δυσφορία.

Tom Sykes

Τόσο ο Sykes όσο και ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing), ο οποίος ενεπλάκη στο ίδιο συμβάν μαζί με τον Loris Baz (Bonovo Action BMW), μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο. Ο αναβάτη της Aruba.it διαγνώστηκε με μία απλή διάσειση και με τραυματισμένο δεξιό αστράγαλο.

Tom Sykes

Από την άλλη, ο Sykes διαγνώστηκε με θωρακικό τραύμα, τραυματισμένο αριστερό αστράγαλο και δέκα σπασμένα πλευρά, με τρία από αυτά να έχουν σπάσει σε δύο σημεία! Μέχρι εκείνη την στιγμή ο αντικαταστάτης του Van der Mark είχε καταφέρει να πάρει μια 9η θέση στον πρώτο αγώνα, ενώ στη SuperPole δεν τα είχε πάει καλά, τερματίζοντας 18ος.

Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες