Tom Sykes - Δέκα σπασμένα πλευρά και τραύματα σε θώρακα και αστράγαλο!

Μετά από τρομακτικό highside στον γύρο του Donington Park στο WSBK
Tom Sykes
Από το

motomag

3/7/2023

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, υπέστη κατάγματα σε δέκα πλευρά (τρία εκ των οποίων έχουν σπάσει σε δυο μεριές), θωρακικό τραύμα και ένα τραυματισμένο αστράγαλο, απόρροια της πτώσης του με την εργοστασιακή BMW M1000RR στον τελευταίο αγώνα του βρετανικού γύρου.

O Tom Sykes, ο οποίος μετά το τέλος του συμβολαίου του με την Kawasaki Pucceti, αναπληρώνει τον τραυματία Van der Mark στην ομάδα ROKiT BMW με το M1000RR, στον τελευταίο αγώνα στον γύρο του Donington Park, είχε ένα τρομακτικό highside στην έξοδο της στροφής Coppice. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα καθώς στη συνέχεια, ο Michael Ruben Rinaldi που ακολουθούσε, έκοψε ταχύτητα για να αποφύγει τον Βρετανό, όμως έτσι τον χτύπησε από πίσω ο Loris Baz, με συνέπεια ο Ιταλός να πέσει με τη μοτοσυκλέτα του πάνω στον πεσμένο Sykes! Ευτυχώς, παρά τους εκτενείς τραυματισμούς του Sykes αποφύγαμε τα χειρότερα, καθώς ο αναβάτης της BMW ανασηκώθηκε σύντομα στα γόνατα, δείχνοντας έντονη δυσφορία.

Tom Sykes

Τόσο ο Sykes όσο και ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing), ο οποίος ενεπλάκη στο ίδιο συμβάν μαζί με τον Loris Baz (Bonovo Action BMW), μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο. Ο αναβάτη της Aruba.it διαγνώστηκε με μία απλή διάσειση και με τραυματισμένο δεξιό αστράγαλο.

Tom Sykes

Από την άλλη, ο Sykes διαγνώστηκε με θωρακικό τραύμα, τραυματισμένο αριστερό αστράγαλο και δέκα σπασμένα πλευρά, με τρία από αυτά να έχουν σπάσει σε δύο σημεία! Μέχρι εκείνη την στιγμή ο αντικαταστάτης του Van der Mark είχε καταφέρει να πάρει μια 9η θέση στον πρώτο αγώνα, ενώ στη SuperPole δεν τα είχε πάει καλά, τερματίζοντας 18ος.

Ετικέτες

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες