WSBK – Ο Petrucci συνεχίζει με τη Barni Spark Racing Team για ακόμη μία χρονιά

H Barni Spark Racing Team σχεδιάζει να έχει δύο μοτοσυκλέτες στο grid από την επόμενη χρονιά
motomag WSBK – Ο Petrucci συνεχίζει με τη Barni Spark Racing Team για ακόμη μία χρονιά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Ο Danilo Petrucci όπως αναμενόταν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Barni Spark Racing Team, με την ιταλική ομάδα να κάνει γνωστό πως από το 2025 θα υπάρχει και δεύτερη Ducati Panigale V4 R χωρίς να ανακοινώνει τον αναβάτη.

Ο “Petrux” ο οποίος ήρθε στην ομάδα το 2023, κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στον θεσμό του WSBK με το καλημέρα και τα βάθρα δεν άργησαν να έρθουν. Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ξεκίνησε και τη φετινή χρονιά δυναμικά ωστόσο φρένο στην πορεία του έβαλε το σοβαρό ατύχημα που είχε σε προπόνηση motocross.

WSBK – Ο Petrucci συνεχίζει με τη Barni Spark Racing Team για ακόμη μία χρονιά

Το ατύχημα που είχε ο Petrucci ήταν τόσο σοβαρό που ο ίδιος είχε αναφέρει πως είναι θαύμα που επιστρέφει στους αγώνες. Φυσικά ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και στην επιστροφή του ανέβηκε στο βάθρο τόσο στο Most όσο και στο Portimao. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν το κερασάκι στην τούρτα ώστε να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου με την τωρινή του ομάδα για ακόμη μία χρονιά. Παράλληλα η ομάδα αποκάλυψε πως είναι πολύ κοντά στο να έχει και μία δεύτερη μοτοσυκλέτα στο grid χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει ποιος θα είναι ο teammate του Petrucci.

Ο Danilo Petrucci ανέφερε μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου: “Aισθάνομαι σαν στο σπίτι μου εδώ και η ανανέωση ήταν αυτό που ήθελα. Η ομάδα εργάζεται σκληρά για να προετοιμάσει μία ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Όσο είμαι σε φόρμα θα αγωνίζομαι οπότε θα είμαστε και του χρόνου μαζί”.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Marco Barnabo δήλωσε: “Η ανανέωση με τον Danilo ήταν πάντα η προτεραιότητά μας. Γνωρίζουμε την αξία του και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον τίτλο των ανεξάρτητων ομάδων το 2024 και το 2025 και να κερδίσουμε έναν αγώνα του θεσμού. Εργαζόμαστε ταυτόχρονα πολύ σκληρά ώστε να έχουμε ακόμη μία μοτοσυκλέτα στο grid”.

Ευχάριστα τα νέα για τον συμπαθέστατο Ιταλό αναβάτη ενώ τώρα μένει να δούμε ποιος θα βρεθεί στη δεύτερη Panigale V4 R της ομάδας.

WSBK – Ο Petrucci συνεχίζει με τη Barni Spark Racing Team για ακόμη μία χρονιά

 

Ετικέτες

Ducati-Nicolo Bulega: Ανανέωση συμβολαίου και MotoGP test τάζει το Borgo Panigale

Ψάχνει να βρει τρόπους να τον κρατήσει κοντά της η ιταλική εταιρεία - Φέτος λήγει το συμβόλαιό του
Nicolo Bulega ανανέωση με Ducati και στο βάθος MotoGP
Από το

motomag

12/5/2025

Η Ducati επιβεβαίωσε ότι ο Nicolo Bulega θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP, αν υπογράψει εκ νέου συμβόλαιο με την Ducati για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2026.

 

Τους τελευταίους μήνες, Nicolo Bulega και Ducati είναι σε διαπραγματεύσεις για την επόμενη σεζόν. Ο Ιταλός αναβάτης ζητά περισσότερα χρήματα μετά την εκπληκτική σεζόν του ως rookie το 2024, ενώ φέτος μέχρι στιγμής, εκτός από την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα με 198 βαθμούς ( μπροστά από τον Toprak (Razgatlioglu), έχει επτά νίκες σε 12 αγώνες, όπως και 10 συνολικά βάθρα. Η Ducati μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Bulega, αλλά το Borgo Panigale εξακολουθεί να ελπίζει σε συμφωνία.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ducati, Mauro Grassilli δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μια λεπτή στιγμή και στη μέση των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε:  “Η Ducati συμπαθεί πολύ τον Nicolo, είναι μέλος της οικογένειάς μας και θέλουμε το καλύτερο γι' αυτόν. Το καλύτερο για τώρα αλλά και για το μέλλον”.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Bulega θα έκανε τη μετάβαση στα MotoGP με τη Ducati όταν θα παρουσιαστούν οι μοτοσυκλέτες των 850cc και τα ελαστικά της Pirelli. Ωστόσο, ο Grassilli είναι διστακτικός σχετικά με την απόφαση αυτή λόγω της διαφοράς μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μιας Superbike.

“Η μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά για το MotoGP θα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Pirelli θα κατασκευάσει εντελώς διαφορετικά ελαστικά για το MotoGP από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ο Nicolo είναι πρωταθλητής Supersport” εξήγησε ο Grassilli.

Nicolo Bulega ανανέωση με Ducati και στο βάθος MotoGP

Ο Grassilli στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι θα ήταν πρόθυμος να αφήσει τον Bulega να δοκιμάσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP στο μέλλον, λόγω της επιτυχίας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. Αναφορικά με το παραπάνω δήλωσε “Αυτή τη στιγμή, ο Nicolo είναι καλύτερος από τον Toprak (Razgatlioglu). Ίσως και επειδή η Ducati είναι καλύτερη από την BMW, αλλά ο Bulega κάνει εξαιρετική δουλειά. Αισθάνεται δυνατός και είναι σε καλή κατάσταση. Στο παρελθόν, φέρναμε αναβάτες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP- ίσως πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτή την προσέγγιση. Μπορούμε να αφήσουμε νέους αναβάτες να αναπτυχθούν στο Superbike και στη συνέχεια να τους φέρουμε στο MotoGP- αυτή θα έπρεπε να είναι η ιδέα. Ο Nicolo έχει κάθε ευκαιρία να δοκιμάσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP στο εγγύς μέλλον”.

Nicolo Bulega ανανέωση με Ducati και στο βάθος MotoGP

Η Ducati θα προσπαθήσει να κρατήσει κοντά της τον ταλαντούχο Ιταλό αναβάτη με την υπόσχεση των δοκιμών για το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας στον κόσμο. Όμως αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να ανανεώσουν οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους αφού ο Bulega βλέπει ότι τα χρήματα που ζητά από τους Ιταλούς είναι διαθέσιμα από άλλους κατασκευαστές στο WSBK, χωρίς επίσης να αποκλείεται η δυνατότητα να δοκιμάσει την τύχη του στα MotoGP και με αυτούς.