WSBK - Τέλος ο Tom Sykes από την Puccetti Racing Team

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων γύρων της σεζόν
Tom Sykes leaves Puccetti
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2023

Ο Tom Sykes και η Puccetti Racing Team αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους μετά από μόλις τέσσερις γύρους στη σεζόν του 2023, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του Βρετανού.

Η επιστροφή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2013 Tom Sykes στα WSBK με την ομάδα Puccetti Racing έλαβε άδοξα τέλος, καθώς μετά από τους πρώτους τέσσερις γύρους της χρονιάς ο αναβάτης από το Yorkshire έχει τερματίσει μόνο στους μισούς αγώνες, και βρίσκεται 22ος στη γενική βαθμολογία με… έναν βαθμό.

Η διακοπή της συνεργασίας Sykes-Puccetti έχει άμεση ισχύ, και έτσι αναμένουμε να δούμε αν η ομάδα παρουσιάσει νέο αναβάτη στον επόμενο γύρο στο Misano, ή αν η θέση του Sykes παραμείνει κενή μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Η επίσημη ανακοίνωση της Puccetti Racing Team δεν κάνει πουθενά λόγο για το προφανές (τις κακές επιδόσεις του Sykes), ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά ευγενική προς τον Βρετανό, έχοντας τίτλο “Ο Tom Sykes φεύγει από την Puccetti Racing”.

Tom Sykes leaves Puccetti

Σε αυτή διαβάζουμε τα εξής: “O Πρωταθλητής WorldSBK του 2013 με την Kawasaki Ninja ZX-10R Tom Sykes, ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Kawasaki Puccetti Racing, και παράλληλα ολοκλήρωσε το έργο του για την βελτίωση της μοτοσυκλέτας της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του ως αναβάτης της ομάδας στο WorldSBK, στο πρώτο μέρος της σεζόν 2023, ο Sykes συνεργάστηκε στενά με τους τεχνικούς και τους μηχανικούς της ομάδας, παρέχοντάς πολύτιμα σχόλια και συμβουλές σχετικά με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας.”

Ο επικεφαλής της ομάδας Manuel Puccetti εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Sykes δηλώνοντας: "Το προσωπικό και οι χορηγοί της ομάδας μου είχαν την τιμή να έχουμε τον Tom μαζί μας για αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Ως πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πολλάκις νικητής, μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη Ninja μας σε πρωτόγνωρο βαθμό. Τώρα μας αφήνει και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όλη την εμπειρία που μας μετέδωσε και για το ότι μοιράστηκε τόσες πολλές πληροφορίες μαζί μας".

Από την πλευρά του, ο Tom Sykes σχολίασε: "Δεν δίστασα να γίνω μέλος της Kawasaki Puccetti Racing και να τους βοηθήσω στην βελτίωση της Ninja ZX-10RR. Ελπίζω ότι τα δεδομένα που τους βοήθησα να συγκεντρώσουν κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των πρώτων αγώνων της σεζόν θα τους ωθήσουν σε μελλοντικές επιτυχίες".

Sykes joins BMW

Update της τελευταίας στιγμής: Ο Sykes πρόκειται να αντικαταστήσει προσωρινά τον τραυματία van der Mark της BMW, μέχρι ο τελευταίος να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Ετικέτες

Ο Brad Binder μιλά για τη μετάβαση στο WSBK με τη BMW από το 2027

"Θέλω να πετύχω καλά πράγματα εκεί"
Binder WSBK
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/9/2026

Ο Νοτιοαφρικανός αφήνει τα MotoGP μετά από επτά σεζόν και ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με την εργοστασιακή BMW

Ο Brad Binder βλέπει θετικά τη νέα πορεία που ανοίγεται μπροστά του, μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής του στο WSBK για το 2027. Ο Νοτιοαφρικανός θα αντικαταστήσει τον Danilo Petrucci στην εργοστασιακή ομάδα της BMW, φέρνοντας μαζί του την εμπειρία επτά σεζόν MotoGP αλλά και δύο νίκες στην κορυφαία κατηγορία.

Η μετακίνηση του Binder αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στην αγορά αναβατών για το 2027, καθώς η BMW επενδύει σε έναν αναβάτη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ταχύτητα για να βρίσκεται στο MotoGP, ακόμη κι αν τα αποτελέσματά του των δύο τελευταίων ετών δεν έχουν αποτυπώσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Ο Binder ανέβηκε συνολικά 11 φορές στο βάθρο του MotoGP και πήρε δύο νίκες. Από το 2021 έως και το 2024 ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη εξάδα της τελικής βαθμολογίας, ενώ το 2023 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, έχοντας πέντε παρουσίες στο βάθρο.

Τώρα, στα 31 του, αποφασίζει να αλλάξει εντελώς περιβάλλον.

"Είναι πραγματικά συναρπαστικό να ξεκινάω κάτι καινούργιο. Είχα μια καλή πορεία εδώ, επτά καλές σεζόν, αλλά ανυπομονώ για την επόμενη περιπέτεια. Θα είναι συναρπαστικό, ένα εντελώς καινούργιο paddock, μια εντελώς καινούργια μοτοσυκλέτα.

"Ανυπομονώ σίγουρα να ξεκινήσω εκεί, αλλά ταυτόχρονα ανυπομονώ και για τους τελευταίους μου αγώνες εδώ στη MotoGP και ελπίζω να μπορέσουμε να τους κάνουμε καλούς. Έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά και εκεί που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο διασκεδαστικό όταν είσαι στην κορυφή της μάχης. Θέλω να πετύχω καλά πράγματα εκεί."

Ξανά μαζί με τον Oliveira

Η μετάβαση στα WSBK θα φέρει στον Binder και έναν πολύ γνώριμο ομόσταυλο. Στην εργοστασιακή BMW θα συναντήσει ξανά τον Miguel Oliveira, με τον οποίο έχουν μοιραστεί γκαράζ για συνολικά έξι σεζόν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Οι δύο αναβάτες έχουν αγωνιστεί μαζί σε MotoGP, Moto2 και Moto3, αλλά η κοινή τους ιστορία ξεκινά ακόμη νωρίτερα, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125 το 2011.

Η καλή σχέση που έχουν διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τη BMW, η οποία θα έχει δύο αναβάτες με κοινό αγωνιστικό παρελθόν και σημαντική εμπειρία από διαφορετικές κατηγορίες. Το ζητούμενο θα είναι αυτή η σχέση να μεταφραστεί και σε αποτελεσματικότερη εξέλιξη της M 1000 RR.

"Ο Miguel κι εγώ τα πηγαίνουμε εξαιρετικά καλά. Θα έπρεπε να καθίσω να μετρήσω όλες τις σεζόν που έχουμε αγωνιστεί μαζί, είναι αρκετές, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες και σε διαφορετικές κατηγορίες.

"Συνήθως, αυτό που λειτουργεί για εκείνον λειτουργεί και για μένα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος. Θα είναι ωραίο. Επτά χρόνια στο ίδιο μέρος, οπότε το να ξεκινάω κάτι καινούργιο θα είναι καλό".

Ο Binder αφήνει έτσι το MotoGP έχοντας ήδη καταγράψει μια αξιόλογη πορεία στην κορυφαία κατηγορία, αλλά χωρίς να κρύβει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος αποτελεί πλέον κάτι που περιμένει με ανυπομονησία. Στο WSBK θα βρεθεί σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει ελάχιστα, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες, ελαστικά και αγωνιστική φιλοσοφία.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα ξεκινήσει εντελώς μόνος: απέναντί του θα έχει αρκετούς γνωστούς από τα MotoGP. Για την BMW, η συνύπαρξη Binder και Oliveira αποτελεί ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχήματα της νέας εποχής της στο WSBK.