WSBK - Τέλος ο Tom Sykes από την Puccetti Racing Team

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων γύρων της σεζόν
Tom Sykes leaves Puccetti
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2023

Ο Tom Sykes και η Puccetti Racing Team αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους μετά από μόλις τέσσερις γύρους στη σεζόν του 2023, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του Βρετανού.

Η επιστροφή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2013 Tom Sykes στα WSBK με την ομάδα Puccetti Racing έλαβε άδοξα τέλος, καθώς μετά από τους πρώτους τέσσερις γύρους της χρονιάς ο αναβάτης από το Yorkshire έχει τερματίσει μόνο στους μισούς αγώνες, και βρίσκεται 22ος στη γενική βαθμολογία με… έναν βαθμό.

Η διακοπή της συνεργασίας Sykes-Puccetti έχει άμεση ισχύ, και έτσι αναμένουμε να δούμε αν η ομάδα παρουσιάσει νέο αναβάτη στον επόμενο γύρο στο Misano, ή αν η θέση του Sykes παραμείνει κενή μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Η επίσημη ανακοίνωση της Puccetti Racing Team δεν κάνει πουθενά λόγο για το προφανές (τις κακές επιδόσεις του Sykes), ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά ευγενική προς τον Βρετανό, έχοντας τίτλο “Ο Tom Sykes φεύγει από την Puccetti Racing”.

Tom Sykes leaves Puccetti

Σε αυτή διαβάζουμε τα εξής: “O Πρωταθλητής WorldSBK του 2013 με την Kawasaki Ninja ZX-10R Tom Sykes, ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Kawasaki Puccetti Racing, και παράλληλα ολοκλήρωσε το έργο του για την βελτίωση της μοτοσυκλέτας της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του ως αναβάτης της ομάδας στο WorldSBK, στο πρώτο μέρος της σεζόν 2023, ο Sykes συνεργάστηκε στενά με τους τεχνικούς και τους μηχανικούς της ομάδας, παρέχοντάς πολύτιμα σχόλια και συμβουλές σχετικά με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας.”

Ο επικεφαλής της ομάδας Manuel Puccetti εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Sykes δηλώνοντας: "Το προσωπικό και οι χορηγοί της ομάδας μου είχαν την τιμή να έχουμε τον Tom μαζί μας για αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Ως πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πολλάκις νικητής, μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη Ninja μας σε πρωτόγνωρο βαθμό. Τώρα μας αφήνει και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όλη την εμπειρία που μας μετέδωσε και για το ότι μοιράστηκε τόσες πολλές πληροφορίες μαζί μας".

Από την πλευρά του, ο Tom Sykes σχολίασε: "Δεν δίστασα να γίνω μέλος της Kawasaki Puccetti Racing και να τους βοηθήσω στην βελτίωση της Ninja ZX-10RR. Ελπίζω ότι τα δεδομένα που τους βοήθησα να συγκεντρώσουν κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των πρώτων αγώνων της σεζόν θα τους ωθήσουν σε μελλοντικές επιτυχίες".

Sykes joins BMW

Update της τελευταίας στιγμής: Ο Sykes πρόκειται να αντικαταστήσει προσωρινά τον τραυματία van der Mark της BMW, μέχρι ο τελευταίος να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Ετικέτες

WSBK: Sam Lowes - Θετικό το τεστ στην πίστα του Magny-Cours

Θετικό το διήμερο της ELF Marc VDS Racing Team - Δοκιμές σε ελαστικά και αναρτήσεις
Sam Lowes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Ο Βρετανός αναβάτης ολοκλήρωσε αρκετούς γύρους σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προετοιμάζοντας την επιστροφή του WSBK στη Magny-Cours στις αρχές Σεπτεμβρίου

Η Sam Lowes ήταν ένας από τους λίγους αναβάτες του WSBK που παρέμειναν σε δράση κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος, συμμετέχοντας σε διήμερο τεστ στην πίστα Circuit de Nevers Magny-Cours.

Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με τη θερμοκρασία του αέρα να πλησιάζει τους 40°C και της ασφάλτου να ξεπερνά τους 60°C. Ο Lowes θεωρεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη δοκιμή μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη ενόψει του γαλλικού γύρου του WorldSBK στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο αναβάτης της ELF Marc VDS Racing Team, ο οποίος έχει ήδη επτά παρουσίες στο βάθρο μέσα στη φετινή σεζόν, δοκίμασε τόσο τα ελαστικά race όσο και τα SCQ, ενώ η ομάδα εργάστηκε και σε διαφορετικά εξαρτήματα του πιρουνιού.

"Ήταν ένα πολύ καλό τεστ. Ήταν ωραίο που επέστρεψα στη μοτοσυκλέτα μετά από μερικές εβδομάδες. Δεν έμοιαζε πραγματικά με Magny-Cours, καθώς έκανε πάρα πολλή ζέστη. Είχαμε θερμοκρασίες στα υψηλά των 30°C και νομίζω ότι μία ημέρα φτάσαμε στους 40°C, με τη θερμοκρασία της πίστας στα μέσα των 60°C", δήλωσε ο Lowes.

Ο Βρετανός εξήγησε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν χρήσιμες, καθώς αποτελούν συνθήκες στις οποίες δυσκολεύεται περισσότερο.

"Ήταν πολύ θετικό τεστ για εμάς. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, το ελαστικό race και το SCQ το πρωί της δεύτερης ημέρας και κάναμε καλούς χρόνους. Ήταν ένα παραγωγικό τεστ και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελός μας σε μερικές εβδομάδες."

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας ο Lowes πραγματοποίησε και μεγαλύτερα runs, συγκεντρώνοντας σημαντικά χιλιόμετρα ενόψει του αγώνα.

"Δοκιμάσαμε μερικά εξαρτήματα στα πιρούνια που ήταν θετικά. Όλοι θεώρησαν ότι ήταν ένα καλό τεστ. Δεν έκανα προσομοιώσεις αγώνα, αλλά κάναμε μερικά μεγαλύτερα runs τη δεύτερη ημέρα και όλα πήγαν καλά."

Η δράση του WorldSBK επιστρέφει στη Magny-Cours στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τον Lowes να θέλει να μεταφέρει τα δεδομένα του συγκεκριμένου τεστ στον επόμενο αγωνιστικό γύρο.