WSBK - Ο Tom Sykes πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Με χιουμοριστική διάθεση παρά τα 13 κατάγματα στα πλευρά
Tom Sykes εξιτήριο
Από το

motomag

10/7/2023

Ο Βρετανός αναβάτης της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team στο WSBK, μετά από μία εβδομάδα παραμονής στο νοσοκομείο Queen's Medical Centre στο Νότιγχαμ πήρε εξιτήριο με τον ίδιο να επικεντρώνεται πλέον στην επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Θυμίζουμε πως ο Sykes στον δεύτερο αγώνα στο Donington είχε ένα τρομακτικό highside στην έξοδο της στροφής Coppice το οποίο τον οδήγησε σε μία άσχημη πτώση. Ο Βρετανός υπέστη κατάγματα σε δέκα πλευρά (τρία εκ των οποίων έχουν σπάσει σε δυο μεριές), θωρακικό τραύμα και ένα τραυματισμένο αριστερό αστράγαλο, με τον ίδιο να μεταφέρεται για τις απαραίτητες εξετάσεις στο κοντινότερο νοσοκομείο του Νότιγχαμ. Μετά από μια βδομάδα κλινήρης, ο αναβάτης της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team με ανάρτηση του στο διαδίκτυο έκανε γνωστό πως πήρε επιτέλους εξιτήριο και μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Ο 37χρονος Tom Sykes έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Φεύγουμε από το νοσοκομείο ακριβώς μία εβδομάδα μετά την είσοδό μας σε αυτό. Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να ευχαριστήσω, αλλά ευτυχώς όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Ειδικά όμως όλο το ιατρικό προσωπικό από την πίστα στο Donington, μέχρι την περίθαλψή μου στο Queen's Medical Centre στο Nottingham. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά όλοι τους. Επίσης, τους χορηγούς μο,υ Dainese και Shark -ο προστατευτικός εξοπλισμός απέτρεψε τα χειρότερα- που έκαναν απίστευτη δουλειά. Έχω δέκα σπασμένα δεξιά πλευρά και τρία από αυτά τα πλευρά με διπλό κάταγμα, άρα ουσιαστικά 13 κατάγματα στον δεξιό θώρακα (όχι ιδανικό όταν σου αρέσει να γελάς). Επίσης, ένα κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο, αλλά αυτό δεν μετράει μπροστά στα πλευρά. Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο εμπόδιο που ξεπεράστηκε. Τώρα θα επικεντρωθώ στην ανάρρωση και θα αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου μέχρι την επιστροφή μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές για τα περαστικά. Τις εκτιμώ πραγματικά και κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα."

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2026: Αυτοί είναι οι αρχιμηχανικοί των αναβατών – όλες οι μεταγραφές

Είναι οι τύποι που κάνουν τη δουλειά στο παρασκήνιο, διαδραματίζοντας σημαντικότατο ρόλο
wsbk
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/2/2026

Στα κορυφαία πρωταθλήματα υπάρχει πάντα η συζήτηση γύρω από τις μεταγραφές των αναβατών, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αγορά των αρχιμηχανικών, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας μοτοσυκλέτας, που με την σειρά της θα επηρεάσει και τα αποτελέσματα ενός πρωταθλήματος.

Παρακάτω λοιπόν θα ασχοληθούμε με την αγορά των αρχιμηχανικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike για την σεζόν του 2026.

Ο Iker Lecuona της Ducati Aruba θα έχει στο πλάι του τον Andrea Oleari, που συνεργαζόταν μέχρι πρόσφατα με τον Dominique Aegerter στην ομάδα GRT. Ο Axel Bassani θα δουλέψει με τον Uri Pallares, που μετακινήθηκε στη Bimota μετά από συνεργασία με τον Jonathan Rea στη Yamaha. Οι δυο τους είχαν δουλέψει μαζί και στα χρυσά χρόνια του Rea στην Kawasaki.

Ο Alvaro Bautista μετακόμισε στη Barni, τερματίζοντας τη μακρά συνεργασία του με τον Giulio Nava, ο οποίος θα είναι δίπλα στον Andrea Locatelli στην ομάδα της Yamaha. Με την άφιξη του Giulio Nava δίπλα στον Locatelli, ο Tom O’Kane αλλάζει πλευρά στην Yamaha και θα ακολουθήσει τον Xavi Vierge.

Ο Miguel Oliveira, που προήλθε από το MotoGP, θα έχει αρχιμηχανικό τον Αυστραλό Andrew Pitt, ο οποίος καλείται να αντικαταστήσει τον Phil Marron που συνεργαζόταν με τον Toprak Razgatlioglu.

Ο Garrett Gerloff της Kawasaki θα ξαναδουλέψει με τον Les Pearson, αφού στην πρώτη του σεζόν με τον Ιάπωνα κατασκευαστή είχε αρχιμηχανικό τον Pietro Caprara.

Στην ομάδα της Barni, ο Bautista τώρα θα έχει στον πάγκο του τον Luca Minelli, πρώην αρχιμηχανικό του Danilo Petrucci.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί, γιατί ο Tarran Mackenzie θα δουλέψει με τον Paolo Zavalloni, έναν μηχανικό με εμπειρία από το MotoGP στην ομάδα Gresini Racing.

Με τη μετακίνηση του Michael van der Mark στην ομάδα της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, ο Danilo Petrucci θα έχει ως αρχιμηχανικό τον Marcus Eschenbacher. Όσο για τον Stefano Manzi, θα τον συνοδεύει ο Tommaso Noccioli.

Ο Mattia Rato και ο Alberto Surra θα έχουν τους Andrea Caprani και Maurizio Cambarau, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν αλλαγές για τον Nicolò Bulega, που θα συνεχίσει με τον έμπιστο τεχνικό του, τον Tommaso Raponi.

Οι Alex Lowes και Sam Lowes θα δουλέψουν με τους Pere Riba και Gorka Segura, αντίστοιχα.

Ο Montella θα έχει τον Corsini, ενώ ο Damiano Evangelisti θα είναι μαζί με τον Remy Gardner. Τέλος, ο Bahattin Sofuoglu θα συνεργαστεί με τον Federico D’Alessandro.