WSBK - Ο Tom Sykes πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Με χιουμοριστική διάθεση παρά τα 13 κατάγματα στα πλευρά
Tom Sykes εξιτήριο
Από το

motomag

10/7/2023

Ο Βρετανός αναβάτης της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team στο WSBK, μετά από μία εβδομάδα παραμονής στο νοσοκομείο Queen's Medical Centre στο Νότιγχαμ πήρε εξιτήριο με τον ίδιο να επικεντρώνεται πλέον στην επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Θυμίζουμε πως ο Sykes στον δεύτερο αγώνα στο Donington είχε ένα τρομακτικό highside στην έξοδο της στροφής Coppice το οποίο τον οδήγησε σε μία άσχημη πτώση. Ο Βρετανός υπέστη κατάγματα σε δέκα πλευρά (τρία εκ των οποίων έχουν σπάσει σε δυο μεριές), θωρακικό τραύμα και ένα τραυματισμένο αριστερό αστράγαλο, με τον ίδιο να μεταφέρεται για τις απαραίτητες εξετάσεις στο κοντινότερο νοσοκομείο του Νότιγχαμ. Μετά από μια βδομάδα κλινήρης, ο αναβάτης της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team με ανάρτηση του στο διαδίκτυο έκανε γνωστό πως πήρε επιτέλους εξιτήριο και μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Ο 37χρονος Tom Sykes έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Φεύγουμε από το νοσοκομείο ακριβώς μία εβδομάδα μετά την είσοδό μας σε αυτό. Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να ευχαριστήσω, αλλά ευτυχώς όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Ειδικά όμως όλο το ιατρικό προσωπικό από την πίστα στο Donington, μέχρι την περίθαλψή μου στο Queen's Medical Centre στο Nottingham. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά όλοι τους. Επίσης, τους χορηγούς μο,υ Dainese και Shark -ο προστατευτικός εξοπλισμός απέτρεψε τα χειρότερα- που έκαναν απίστευτη δουλειά. Έχω δέκα σπασμένα δεξιά πλευρά και τρία από αυτά τα πλευρά με διπλό κάταγμα, άρα ουσιαστικά 13 κατάγματα στον δεξιό θώρακα (όχι ιδανικό όταν σου αρέσει να γελάς). Επίσης, ένα κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο, αλλά αυτό δεν μετράει μπροστά στα πλευρά. Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο εμπόδιο που ξεπεράστηκε. Τώρα θα επικεντρωθώ στην ανάρρωση και θα αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου μέχρι την επιστροφή μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές για τα περαστικά. Τις εκτιμώ πραγματικά και κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα."

Ετικέτες

Motul WSBK, Misano: Εκτός μάχης ξανά ο Jake Dixon - Τον αντικαθιστά ο Ryan Vickers στη Honda HRC

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα προβλήματα τραυματισμού για τον Βρετανό
Vickers to replace Dixon
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/6/2026

Η πρώτη σεζόν του Jake Dixon στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike εξελίσσεται πολύ διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε ο ίδιος και η Honda HRC. Ο Βρετανός αναβάτης, που έχασε το ξεκίνημα της χρονιάς λόγω σοβαρού τραυματισμού στον καρπό κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, θα απουσιάσει και από τον γύρο του Misano στις 12-14 Ιουνίου, καθώς η αποθεραπεία του απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Ο πρώην διεκδικητής του τίτλου στη Moto2 πραγματοποίησε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή Honda στον προηγούμενο αγώνα της Aragon, όμως η επιστροφή του αποδείχθηκε σύντομη.

Παρότι κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου, οι ενοχλήσεις και η κόπωση στον τραυματισμένο καρπό αυξήθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλος για συμμετοχή στους αγώνες της Κυριακής μετά το warm-up.

Ο τραυματισμός εξακολουθεί να τον περιορίζει

Μετά την αποχώρησή του από την Aragon, ο Dixon είχε δηλώσει πως δεν διέθετε ακόμη την απαιτούμενη δύναμη για να αντέξει τις απαιτήσεις ενός πλήρους αγωνιστικού τριημέρου.

Η Honda είχε αρχικά εκφράσει την αισιοδοξία ότι ο Βρετανός θα επέστρεφε στο Misano δίπλα στον Somkiat Chantra, όμως η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά.

Στη νεότερη ενημέρωσή της, η Honda HRC ανέφερε ότι, “Παρά την ενθαρρυντική πρόοδο, ο Jake χρειάζεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο το επόμενο στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης κατά τις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν έως τον αγώνα του Donington.”

Ως αποτέλεσμα, ο Dixon δεν θα λάβει μέρος στο Misano.

Dixon

Ο Ryan Vickers παίρνει τη θέση του

Η Honda έχει ήδη χρησιμοποιήσει αρκετούς αναβάτες ως αντικαταστάτες του Dixon κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Αρχικά επιστρατεύτηκε ο Jonathan Rea, ενώ αργότερα αγωνίστηκε και ο Yuki Kunii.

Για το Misano, όμως, η επιλογή της ομάδας είναι διαφορετική. Ο Ryan Vickers θα βρεθεί στο γκαράζ της Honda HRC δίπλα στον Somkiat Chantra, όπως επιβεβαίωσε επίσημα η ομάδα.

Ο Βρετανός διαθέτει ήδη εμπειρία από το WorldSBK, καθώς αγωνίστηκε ολόκληρη τη σεζόν του 2025 με τη Motocorsa Racing Ducati. Η καλύτερη επίδοσή του ήταν η έβδομη θέση στην Ουγγαρία, ενώ φέτος συμμετείχε ως wildcard στον εναρκτήριο αγώνα του Phillip Island με τη Honda, κατακτώντας έναν βαθμό χάρη στη 15η θέση.

Στόχος η επιστροφή στο Donington

Η απόφαση της Honda δείχνει ότι προτεραιότητα αποτελεί πλέον η πλήρης αποκατάσταση του Dixon και όχι μια βιαστική επιστροφή στη δράση.

Με το Donington Park να ακολουθεί μετά το Misano, η βρετανική πίστα θεωρείται πλέον ο πιο ρεαλιστικός στόχος για την επιστροφή του 29χρονου αναβάτη, ο οποίος εξακολουθεί να προσπαθεί να αφήσει πίσω του έναν τραυματισμό που έχει επηρεάσει καθοριστικά το ξεκίνημα της καριέρας του στο WorldSBK.

Μέχρι τότε, ο Ryan Vickers θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του απέναντι στον ανταγωνισμό της κορυφαίας κατηγορίας παραγωγής μοτοσυκλετών, εκπροσωπώντας τα χρώματα της Honda HRC στο Misano.