Tom Sykes: Επιστροφή στην ενεργό δράση στο BSB! – Με Aprilia RSV4

Ως αντικαταστάτης του τραυματία Lewis Rollo – Για την IN Competition Aprilia
Tom Sykes επιστροφή στη δράση 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/5/2025

Ο Tom Sykes θα δει ξανά αγωνιστική δράση στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike στον ερχόμενο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στο Donington Park.

Ο Sykes, παγκόσμιος πρωταθλητής WorldSBK του 2013 γνωρίζει πολύ καλά το Donington Park, καθώς ήταν η αγαπημένη του πίστα κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο WorldSBK, όπου και σημείωσε εννέα συνεχόμενες νίκες εκεί μεταξύ 2013 και 2017.

Ο Βρετανός αναβάτης αγωνίστηκε τελευταία φορά στο BSB το 2022 με τη Ducati, κατακτώντας δύο νίκες εκείνη τη χρονιά. Και οι δύο, όπως ήταν αναμενόμενο, στο Donington Park. Παρ’ όλα αυτά, αν υπάρχει κάποιος αναβάτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά ως αντικαταστάτης, ειδικά στο Donington, αυτός είναι ο Sykes που θα οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα, η οποία υστερεί σε απόδοση σε σχέση τις Yamaha και Ducati στο βρετανικό πρωτάθλημα.

Tom Sykes επιστροφή

“Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να επιστρέψω στο BSB”, δήλωσε ο Sykes. “Μου τηλεφώνησε ο Pete Jennings και ήξερα ότι θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να επιστρέψω στη δράση. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία χωρίς πίεση και θα βοηθήσω την ομάδα στην εξέλιξη της Aprilia RSV4 Superbike. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Αγαπώ το Donington και δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξανά Aprilia, οπότε είναι κάτι που περιμένω με ανυπομονησία.”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός.

Με αυτήν την εμφάνιση, ο 39χρονος Sykes επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά από το 2023, όταν έπεσε και τραυματίστηκε στον δεύτερο αγώνα του WorldSBK στο Donington Park, ενώ οδηγούσε ως αντικαταστάτης του Michael Van Der Mark για την BMW.

Ο ερχόμενος γύρος του BSB στο Donington Park θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαΐου.

ZXMOTO: Ετοιμάζει συμμετοχή στο Dakar 2027 – Υπέγραψε σπουδαίο αναβάτη [Video]

Πρόκειται για τον Tobias Ebster, νικητή της κατηγορίας Original by Motul το 2024
zxmoto
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Ο Tobias Ebster από ότι φαίνεται θα επιστρέφει στη λίστα των συμμετεχόντων του Dakar. Ο Αυστριακός αναβάτης υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και σχεδιάζει να λάβει μέρος στο Dakar 2027 με την ολοκαίνουργια ZXMOTO 450 Rally, υπό την αιγίδα της Joyride Race Service.

Πρόκειται φυσικά το ντεμπούτο του νέου Κινέζου κατασκευαστή στο Dakar κι αυτό πρόκειται να γίνει με έναν εξαιρετικό αναβάτη, ενώ το MOTO σας είχε ενημερώσει κάποιους μήνες νωρίτερα για την επικείμενη συμμετοχή της ZXMOTO στο Dakar του 2027.

Ο Tobias Ebster είναι 29 ετών και κατάγεται από την Αυστρία και μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού έχει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Bajas το 2022. Το 2024, στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar, αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία του θεσμού, Original by Motulεκεί που αγωνίζεται και ο Βασίλης Μπούδρος – και κέρδισε την κατηγορία, ενώ φυσικά βγήκε και Best Rookie! Το 2025 έκανε τη δεύτερη συμμετοχή του στο Dakar και βγήκε 9ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία Rally2. Το παράδοξο εδώ ήταν πως συμμετείχε ως ανεξάρτητος αναβάτης, κάτι που δεν πτόησε τον Tobias που πάλευε στα ίσια με τους εργοστασιακούς.

ZXMOTO

Την περσινή χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την Hero, όμως το Dakar του 2026 δεν πήγε όπως το περίμενε, αφού έπεσε πολύ νωρίς και έσπασε το αριστερό του χέρι, εγκαταλείποντας έτσι τον αγώνα. Λίγο αργότερα η Hero τον ενημέρωσε πως δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αυτό βέβαια μπορεί και μη βγήκε σε κακό, αφού ο Αυστριακός υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και είναι έτοιμος να τρέξει στο Dakar του 2027 πάνω στη σέλα της 450 Rally. Όλη την υποστήριξη έχει αναλάβει η ομάδα Joyride Race Service. Στα τέλη Σεπτέμβρη μάλιστα θα έχουμε και την επίσημη πρεμιέρα, αφού η ομάδα θα συμμετέχει στο Rallye du Maroc, που είναι στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video που έχει ανεβάσει η ZXMOTO στο επίσημο κανάλι της.