WSBK: Τι σημαίνει να είσαι μηχανικός της εργοστασιακής Yamaha - Video

Εξαιρετικά καλογυρισμένο, γεμάτο πληροφορία, δράση και χιούμορ
Yamaha WSBK mechanics
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2023

Η Yamaha Racing παρουσιάζει ένα εξαιρετικά καλογυρισμένο και γεμάτο πληροφορία βίντεο, που μας δείχνει τι σημαίνει να είσαι ο μηχανικός των Toprak Razgatlioglu και Andrea Locatelli.

Από τη μια έχουμε τον Russ Joyner, τον αρχιμηχανικό του Toprak Razgatlioglu. Δίπλα του βρίσκεται ο Pete Bancewicz, αρχιμηχανικός του Andrea Locatelli. Οι δυο τους κάθονται δίπλα-δίπλα και μας εξηγούν πως κυλάει η ζωή του μηχανικού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αγώνα στο WSBK.

Μια διεισδυτική ματιά στο επάγγελμα του μηχανικού μοτοσυκλετών σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, που δεν βλέπουμε συχνά, διανθισμένη με χιούμορ και πολύτιμη πληροφορία. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των μηχανικών; Πώς μοιράζουν τις δουλειές μεταξύ τους; Πώς συνεργάζονται οι δυο αναβάτες της ίδιας ομάδας; Τι ρυθμίσεις γίνονται στα δοκιμαστικά και τι μπορεί να αλλάξει ένας μηχανικός στη σχάρα εκκίνησης; Τι συμβαίνει σε μια πτώση; Ποιον κινητήρα χρησιμοποιούν την Παρασκευή και ποιον το σαββατοκύριακο; Πώς μπορεί κανείς να κάνει τα πρώτα βήματα στο συγκεκριμένο επάγγελμα;

Συγχαρητήρια στην Pata Yamaha Prometeon WSBK, για το πραγματικά απολαυστικό βίντεο.

Ετικέτες

KTM: Πρώην αναβάτης MotoGP αναλαμβάνει την εξέλιξη της 990 RC R για το Παγκόσμιο Supersport

Η αγωνιστική εξέλιξη του 990 RC R ξεκίνησε στην Ιταλία και ανεβάζει ταχύτητα με φόντο το παγκόσμιο
KTM 990 RC R WSSP
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ εμφάνισε την 990 RC R στην έκθεση EICMA του 2024 δεν έκρυβε τις προθέσεις της να μπει με αυτή τη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WSSP). Το δήλωνε στην έκθεση, το έγραφε στα δελτία Τύπου και λίγο καιρό αργότερα το υπογράμμισε με την έκδοση 990 RC R Track.

Στο μεταξύ ωστόσο, η δουλειά άρχισε να επικεντρώνεται στην πίστα και η πρώτη αγωνιστική ομάδα που θα αναλάβει να εξελίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τη supersport της ΚΤΜ παρουσιάστηκε στην Ιταλία πριν έναν μήνα.

jarno ioverno KTM 90 RC R
O Jarno Ioverno και η νέα του ομάδα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supersport

Η Team Very Well Motosport με αναβάτη τον Jarno Ioverno και συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Krämer – υπεύθυνη για δίτροχα κοσμήματα όπως η GP2 890RR – ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα Dunlop CIV 2026 και δη στην κατηγορία Supersport με την 990 RC R.

Στόχος φυσικά είναι η εξέλιξή της για αγώνες, καθώς και η δημιουργία σχετικών αγωνιστικών κιτ για διάφορα επίπεδα αγώνων, από τον χομπίστα ιδιώτη ως τις ομάδες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Jonas Folger
Jonas Folger

Το δεύτερο βήμα της ΚΤΜ προς το WSSP είναι ακόμη πιο δυναμικό, καθώς οι Αυστριακοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γερμανού αναβάτη Jonas Folger, με βιογραφικό που μετρά κάμποσα χρόνια σε MotoGP, Moto2 και Moto3, καθώς και έναν χρόνο με τη BMW στο WSBK.

Ο Folger θα συνδεθεί με μια ομάδα που έτρεχε με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ RC 390 στο WSSP300, τη γερμανική Freudenberg Team, με την οποία θα αναλάβουν να τρέξουν την KTM 990 RC R στο γερμανικό πρωτάθλημα EuroMoto (πρώην IDM) σε μια πλήρη σεζόν στη Supersport κατηγορία.

Και αυτή τη φορά η ΚΤΜ δεν μιλά αορίστως για εξέλιξη με φόντο το WSSP, αλλά για προετοιμασία ενόψει πλήρους συμμετοχής στο Παγκόσμιο από το 2027!

Ετικέτες