WSBK: Τι σημαίνει να είσαι μηχανικός της εργοστασιακής Yamaha - Video

Εξαιρετικά καλογυρισμένο, γεμάτο πληροφορία, δράση και χιούμορ
Yamaha WSBK mechanics
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2023

Η Yamaha Racing παρουσιάζει ένα εξαιρετικά καλογυρισμένο και γεμάτο πληροφορία βίντεο, που μας δείχνει τι σημαίνει να είσαι ο μηχανικός των Toprak Razgatlioglu και Andrea Locatelli.

Από τη μια έχουμε τον Russ Joyner, τον αρχιμηχανικό του Toprak Razgatlioglu. Δίπλα του βρίσκεται ο Pete Bancewicz, αρχιμηχανικός του Andrea Locatelli. Οι δυο τους κάθονται δίπλα-δίπλα και μας εξηγούν πως κυλάει η ζωή του μηχανικού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αγώνα στο WSBK.

Μια διεισδυτική ματιά στο επάγγελμα του μηχανικού μοτοσυκλετών σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, που δεν βλέπουμε συχνά, διανθισμένη με χιούμορ και πολύτιμη πληροφορία. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των μηχανικών; Πώς μοιράζουν τις δουλειές μεταξύ τους; Πώς συνεργάζονται οι δυο αναβάτες της ίδιας ομάδας; Τι ρυθμίσεις γίνονται στα δοκιμαστικά και τι μπορεί να αλλάξει ένας μηχανικός στη σχάρα εκκίνησης; Τι συμβαίνει σε μια πτώση; Ποιον κινητήρα χρησιμοποιούν την Παρασκευή και ποιον το σαββατοκύριακο; Πώς μπορεί κανείς να κάνει τα πρώτα βήματα στο συγκεκριμένο επάγγελμα;

Συγχαρητήρια στην Pata Yamaha Prometeon WSBK, για το πραγματικά απολαυστικό βίντεο.

Ετικέτες

Motul WSBK 2026: Αυτοί είναι οι αναβάτες και οι ομάδες της ερχόμενης σεζόν

Ανάμεσα τους και ο Andrea Iannone! - 36 αγώνες με 22 αναβάτες από 14 διαφορετικές ομάδες
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike  - Ομάδες και αναβάτες σεζόν 2026
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/11/2025

Ανακοινώθηκε η λίστα με του 22 αναβάτες, από 14 διαφορετικές ομάδες που θα συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike του 2026.

Οι 22 αναβάτες λοιπόν θα αγωνιστούν σε 12 γύρους, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει 36 αγώνες κατά την διάρκεια της σεζόν, καθώς κάθε γύρος περιλαμβάνει 2 αγώνες και έναν σύντομο αγώνα Superpole. Έκπληξη προκαλεί και η συμμετοχή του Andrea Iannone με Panigale V4 R, με την νεοσύστατη ομάδα Cainam Racing Team.

Ο Andrea Iannone, που επέστρεψε στους αγώνες το 2024 έπειτα από 4ετή αποκλεισμό όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο το 2019, ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την ομάδα Go Eleven Ducati τη φετινή σεζόν. Ήταν αβέβαιο αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με βάση τις απαιτήσεις που είχε ο ίδιος -σκεφτόταν ακόμη και να σταματήσει όπως έχετε διαβάσει εδώ- θέλοντας μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, σε εργοστασιακή ομάδα για να παλέψει για τον τίτλο! 

Τελικά ο 36χρονος Ιταλός έβαλε πολύ νερό στο κρασί του, χαμήλωσε τις απαιτήσεις του και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και το 2026.

Δείτε ομάδες και αναβάτες στη λίστα που ακολουθεί.