Ακυρώθηκε ο αγώνας Daytona 200!

Άλλη μια παράπλευρη απώλεια της πανδημίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/9/2020

Ο Daytona 200 είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας. Είναι ένα ιστορικό ορόσημο που έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα μεγαλύτερα μοτοσυκλετιστικά event παγκοσμίως, το Daytona Bike Week. Φέτος ήταν η 79η επέτειος του θεσμού, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής την 17η Οκτωβρίου. Τώρα όμως ήρθε η ανακοίνωση της οριστικής ακύρωσης.

"Ο Daytona 200 που διοργανώνεται από την Comoto, είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Daytona International Speedway, αλλά και ολόκληρης της κοινότητας", δήλωσε ο πρόεδρος της πίστας, Chip Wile. "όλοι αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις φέτος, και η συγκεκριμένη ήταν μία από αυτές. Θα μας λείψει αφάνταστα αυτός ο ιστορικός αγώνας και το κοινό στην περιοχή μας, αλλά ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε το event ως κομμάτι του Daytona Bike Week του 2021".

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαρτίου του 2021. Όπως κάθε φορά θα γίνει μέσα στα πλαίσια του Daytona Bike Week, με την δράση να εξελίσσεται μέσα σε 57 γύρους συνολικού μήκους 200 μιλίων. Η διοργάνωση φρόντισε να αποζημιώσει όσους είχαν αγοράσει ήδη τα εισιτήριά τους, προσφέροντας το 120% της αξίας τους σε εισιτήρια για οποιοδήποτε αγώνα του American Flat track, ή να πάρουν πίσω ολόκληρο το αντίτιμο που πλήρωσαν.

Olympia Rally 2025, Ημέρα 2η – Ο Robin Lynch πρώτος στις ειδικές 

 Ο Γιάννης Σεβαστόπουλος διατηρεί το προβάδισμά του στους Έλληνες
Olympia Rally 2025 Day 2
Από το

motomag

30/4/2025

Για την δεύτερη ημέρα του το Rally Olympia κινήθηκε μέσα από το Δρυόδασος Φολόης, στο υψόμετρο των 688 μέτρων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα δάση στην Ευρώπη, καλύπτοντας 9.900 στρέμματα στο οροπέδιο Φολόης.

Οι ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας περιλάμβαναν μαλακό χώμα και αρκετή λάσπη, περνώντας μέσα από ποτάμια και δασικά κομμάτια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συνδυάσουν ταχύτητα και στρατηγική πλοήγηση, καθιστώντας τη διαδρομή πολύπλοκη, με αυτούς που έκαναν τα λιγότερα λάθη να είναι οι ταχύτεροι.

Πρώτος που τερμάτισε τη διαδρομή ήταν ο Robin Lynch (Ηνωμένο Βασίλειο) της Infinite Racing / Desert Rose Racing, με Husqvarna FE 501 και χρόνο 5'00"15, ακολουθούμενος από τον Gerhard Reinfelder (Γερμανία) με KTM Rally 450 FR και χρόνο 5'00"53, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Tomas Millet της Enduro Greece με ΚΤΜ EXC 350 F και χρόνο 5'01"21. 

Από τους Έλληνες αναβάτες, ο Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha Tenere XTZ πέρασε πάλι πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5’14”38. Πίσω του στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χρήστος Πελούσης της GOAT Racing Team, με Beta 480 RR και χρόνο 5’16”01, ενώ τρίτος ήταν ο Ιωσήφ Μπουτσαξής, επίσης της GOAT Racing Team,  με KTM 890 Adventure και χρόνο 6’04”19.