Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ακυρώθηκε ο αγώνας Daytona 200!

Άλλη μια παράπλευρη απώλεια της πανδημίας

Ο Daytona 200 είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας. Είναι ένα ιστορικό ορόσημο που έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα μεγαλύτερα μοτοσυκλετιστικά event παγκοσμίως, το Daytona Bike Week. Φέτος ήταν η 79η επέτειος του θεσμού, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής την 17η Οκτωβρίου. Τώρα όμως ήρθε η ανακοίνωση της οριστικής ακύρωσης.

"Ο Daytona 200 που διοργανώνεται από την Comoto, είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Daytona International Speedway, αλλά και ολόκληρης της κοινότητας", δήλωσε ο πρόεδρος της πίστας, Chip Wile. "όλοι αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις φέτος, και η συγκεκριμένη ήταν μία από αυτές. Θα μας λείψει αφάνταστα αυτός ο ιστορικός αγώνας και το κοινό στην περιοχή μας, αλλά ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε το event ως κομμάτι του Daytona Bike Week του 2021".

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαρτίου του 2021. Όπως κάθε φορά θα γίνει μέσα στα πλαίσια του Daytona Bike Week, με την δράση να εξελίσσεται μέσα σε 57 γύρους συνολικού μήκους 200 μιλίων. Η διοργάνωση φρόντισε να αποζημιώσει όσους είχαν αγοράσει ήδη τα εισιτήριά τους, προσφέροντας το 120% της αξίας τους σε εισιτήρια για οποιοδήποτε αγώνα του American Flat track, ή να πάρουν πίσω ολόκληρο το αντίτιμο που πλήρωσαν.