BSB 2025: Αλλαγή έκπληξη για τους Peter Hickman και Davey Todd - Με νέα ομάδα το 2025

Αλλαγή σχεδίων για την FHO Racing της Faye Ho - 8TEN Racing η νέα ομάδα
Peter Hickman και Davey Todd νέα ομάδα 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/2/2025

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τα αγωνιστικά δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου οι Peter Hickman και Davey Todd θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν με νέα ομάδα της BMW Motorrad UK.

Ο δύο αναβάτες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο Isle of Man TT είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο με την ομάδα FHO Racing της δισεκατομμυριούχου Faye Clementina Ho από το Macau που τρέχει τη δική της ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2021 τόσο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike όσο και στους αγώνες δρόμου.

Τώρα η Faye Ho αλλάζει τα σχέδιά της με στόχο να επενδύσει μεγαλύτερο μέρος του πακτωλού χρημάτων στην προώθηση γυναικών αναβατών στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε αγωνιστικές δραστηριότητες σε νέες αγορές στην Ασία, πιο κοντά στην πατρίδα της. Η Faye Ho δήλωσε ότι ένας εξίσου σημαντικός λόγος για την αλλαγή στα σχέδιά της είναι ότι πλέον δεν έχει τον χρόνο που χρειάζεται για το BSB και τους αγώνες δρόμου. 

Hickman και Ηο
Τέλος για την επιτυχημένη συνεργασία 

Η FHO Racing θα συνεχίσει να υφίσταται στην κορυφαία κατηγορία του βρετανικού πρωταθλήματος όμως η ομάδα θα αγωνιστεί με έναν αναβάτη, τον Ilya Mikhalchik, πρωταθλητή Γερμανίας 2024 στα superbikes και αναβάτη αγώνων αντοχής, ο οποίος θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο BSB.

Η νέα ομάδα για τον δύο φορές νικητή του IOMTT Todd και Βρετανός Πρωταθλητή Superstock και τον 14 φορές νικητή Hickman, που έχει και το ρεκόρ ταχύτερου γύρο στο νησί, θα ονομάζεται 8TEN Racing από τα νούμερα που χρησιμοποιούν οι δύο αναβάτες (το #8 είναι του Todd).

Hickman και Todd θα συνεχίσουν να έχουν την υποστήριξη της BMW Motorrad UK και θα αγωνίζονται με M 1000 RR και περισσότερες λεπτομέρειες για το φορμά της ομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Φεβρουαρίου.

FIM MotoJunior: Ο Βασίλης Παντελεάκης τερμάτισε 21ος και μάζεψε πολύτιμα δεδομένα

“Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες”, δήλωσε ο νεαρός αναβάτης
vp3
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Στο Estoril πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο δεύτερος γύρος του FIM MotoJunior World Championship με τον Βασίλη Παντελεάκη να ξεκινά από την 24η θέση ανάμεσα σε 30 αναβάτες. Ο νεαρός αναβάτης έκανε έναν καλό αγώνα και κατάφερε να τερματίσει 21ος.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ομάδας:

Βασίλης Παντελεάκης: Το Εστορίλ έφερε την εξέλιξη που χρειαζόταν η VP3 Racing Team

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto Junior ολοκληρώθηκε στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία, με τον Βασίλη Παντελεάκη και τη VP3 Racing Team να αποχωρούν με πολύτιμα συμπεράσματα και σημαντικά κέρδη ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Παρότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει ακόμη τις πραγματικές δυνατότητες του Έλληνα αναβάτη και της ομάδας του, το αγωνιστικό τριήμερο σημαδεύτηκε από σημαντική πρόοδο στη μοτοσυκλέτα και στη συνολική λειτουργία της VP3 Racing Team, η οποία πραγματοποιεί φέτος τα πρώτα της βήματα στο υψηλότερο επίπεδο του Moto Junior World Championship.

Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Βασίλης βρέθηκε στο Εστορίλ με τη Honda CBR600RR στο πλαίσιο του Moto Junior World Championship, χωρίς να έχει προηγηθεί πρόσφατο τεστ στην πίστα. Παράλληλα, αρκετοί από τους βασικούς του αντιπάλους είχαν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές, αποκτώντας πολύτιμα δεδομένα πριν από τον αγώνα.

Η μοναδική ευκαιρία προετοιμασίας ήταν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όπου τεχνικά προβλήματα περιόρισαν σημαντικά τον διαθέσιμο χρόνο στην πίστα. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι της VP3 Racing Team εργάστηκαν εντατικά ώστε να εντοπίσουν και να επιλύσουν τα σημαντικότερα προβλήματα της μοτοσυκλέτας.

Η δουλειά αυτή απέδωσε καρπούς από το Σάββατο, με τον Βασίλη Παντελεάκη να βελτιώνει τον καλύτερο χρόνο του κατά 2,4 δευτερόλεπτα σε σχέση με την Παρασκευή. Ένα στοιχείο που αποδεικνύει τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τόσο στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας όσο και στον συνολικό ρυθμό του Έλληνα αναβάτη μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο.

Ο Βασίλης εξασφάλισε την 24η θέση στο grid της εκκίνησης και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να ανέβει στην 21η θέση. Αν και το αποτέλεσμα δεν τον αφήνει ικανοποιημένο, καθώς στόχος του είναι να βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και η πρόοδος που σημειώθηκε αποτελούν σημαντική βάση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ελληνική VP3 Racing Team συνεχίζει να εξελίσσεται και να χτίζει τις βάσεις για το μέλλον, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία απέναντι σε ομάδες με πολυετή παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο της κατηγορίας. Η πρόοδος που καταγράφηκε στο Εστορίλ δίνει αισιοδοξία ότι η σκληρή δουλειά θα μεταφραστεί σύντομα και σε αποτελέσματα αντάξια των δυνατοτήτων του Βασίλη Παντελεάκη.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, γιατί οι στόχοι μου είναι πολύ υψηλότεροι και θέλω να βρίσκομαι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Ωστόσο, κρατάμε τα θετικά από αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ομάδα κατάφερε να λύσει σημαντικά προβλήματα και αυτό μου επέτρεψε να βελτιώσω τον καλύτερο χρόνο μου κατά 2,4 δευτερόλεπτα σε σχέση με την Παρασκευή. Η VP3 Racing Team είναι μια νέα ελληνική ομάδα που εξελίσσεται συνεχώς και σε κάθε αγώνα κάνουμε βήματα μπροστά. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες», δήλωσε ο Βασίλης Παντελεάκης.

Ο Βασίλης Παντελεάκης ευχαριστεί θερμά όλους τους φιλάθλους που στηρίζουν την προσπάθειά του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τους χορηγούς και συνεργάτες του που συμβάλλουν καθημερινά στην πραγματοποίηση του ονείρου του. Η στήριξή τους αποτελεί κινητήρια δύναμη στην πορεία προς τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την παρουσία στο MotoGP.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος βρίσκει τον Βασίλη Παντελεάκη και τη VP3 Racing Team ακόμη πιο αποφασισμένους να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, με στόχο η πρόοδος που καταγράφεται να μετατραπεί σύντομα σε αποτελέσματα που θα αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και του Έλληνα αναβάτη.

Επόμενος σταθμός του Moto Junior World Championship είναι η πίστα της Χερέθ στην Ισπανία στις 5 Ιουλίου, όπου ο Βασίλης Παντελεάκης και η ελληνική VP3 Racing Team θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τα θετικά συμπεράσματα από το Εστορίλ και να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τους στόχους τους.