Antoine Meo: Επιστροφή στο EnduroGP!

Η επιστροφή ενός θρύλου
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

19/2/2019

Μετά την αποχώρηση του απ’ την ενεργό δράση πριν από τέσσερα χρόνια, ο Antoine Meo επιστρέφει δυναμικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Maxxis FIM EnduroGP. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2015 που είχε κερδίσει τον τίτλο στην E2 κατηγορία στον αγώνα της Réquista στη Γαλλία. Έπειτα αποσύρθηκε και έστρεψε την προσοχή του σ’ ένα απ’ τα πιο δύσκολα Rally, το Dakar, δηλώνοντας συμμετοχή το 2016 και το 2018 όπου τερμάτισε έβδομος και τέταρτος αντίστοιχα. Όμως η μοίρα δεν ήταν τόσο ευγενική μαζί του αφού κατά την τελευταία του συμμετοχή πέρσι είχε αρκετούς τραυματισμούς, τόσο στα γόνατα όσο και τους καρπούς, με αποτέλεσμα να κάνει ένα διάλλειμα απ’ την ενεργό δράση. Τώρα, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο “Αλιγάτορας” –όπως είναι το παρατσούκλι του Meo- επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Enduro με την ομάδα της Honda RedMoto κατόπιν συννενόησης του team manager, Matteo Boffelli. Φέτος θα διαγωνιστεί με την CRF450RΧ στην E2 κατηγορία, προσφέροντας άπλετο θέαμα στους οπαδούς που τον θυμούνται για το εντυπωσιακό στυλ οδήγησής του. Έτσι, θα σταθεί δίπλα στους Christope Charlier, Alex Salvini, Loïc Larrieu και πολλούς άλλους αναβάτες της κατηγορίας.

Σε δηλώσεις του ο Meo ανέφερε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Matteo Boffeli και την Honda RedMoto που μου έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, όπου στο παρελθόν είχα πάρει πέντε φορές τον τίτλο. Απ’ την ομάδα απορρέει έντονα το πάθος που την διακατέχει για το άθλημα. Είναι μια νέα ομάδα με μεγάλα κίνητρα και αποτελείται από καταξιωμένους μηχανικούς που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω για team mate τον Charlier και τον Oldrati. Ο στόχος μου είναι τα πάω πολύ καλά στη σεζόν.”

Ο Matteo Boffelli σε δηλώσεις του είπε: “Το 2018 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για ολόκληρη την ομάδα: Έχουμε προοδεύσει τόσο τεχνικά όσο και αθλητικά. Είναι μεγάλη μας τιμή που ο Antoine Meo προστέθηκε στην ομάδα μας και παράλληλα αποτελεί κίνητρο για μας, ώστε να τα πάμε καλύτερα. Εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη του εμπειρία θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε τους στόχους που θέσαμε πολύ πιο γρήγορα.”

Με τη νέα σεζόν να βρίσκεται προ των πυλών η Honda RedMoto εξέπληξε τους πάντες και είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει για το χρυσό κύπελλο του Enduro, καθώς φέτος είναι δυνατότερη από ποτέ. Αναμφίβολα οι φίλοι του σπορ θα χαρούν με την επιστροφή του, ακόμη κι αν είναι άγνωστο σε τι φυσική κατάσταση και επίπεδο βρίσκεται. Η είδηση είναι μια: Ο Αλιγάτορας επέστρεψε!

 

Ετικέτες

Ο Βασίλης Μπούδρος στο Rally Dakar 2026 με τον Αρίων: KTM 450 Rally Replica

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή του Έλληνα αναβάτη στον θεσμό
boudroscover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2025

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει για τέταρτη φορά στο Rally Dakar, μάλιστα στον φετινό αγώνα θα αγωνιστεί πάνω στην σέλα του Αρίων, δηλαδή μιας KTM 450 Rally Replica.

Σας είχαμε ενημερώσει πριν αρκετούς μήνες, πως η συμμετοχή του Βασίλη Μπούδρου είχε επιβεβαιωθεί για το Rally Dakar 2026. Αυτή τη φορά έχουμε νεότερα ως προς την μοτοσυκλέτα του Έλληνα αναβάτη.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα αγωνιστεί πάνω στην σέλα μιας KTM 450 Rally Replica που την “βάφτισε” Αρίων - όπως το μυθικό άλογο του Ποσειδώνα, επιθετικός, με μαύρη χαίτη, ταχύτερος από τον άνεμο και με φωνή ανθρώπου να σε καθοδηγεί στις πιο δύσκολες μάχες.

Η μοτοσυκλέτα είναι αυτό που αναφέρει και το όνομά της, μία replica αγώνων και φέρει έναν υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 449,3 cc. Μπροστά βρίσκουμε ένα πιρούνι WP XACT με διαδρομή 304 mm και πίσω αμορτισέρ WP με διαδρομή 280 mm.

Οι τροχοί της έχουν διαστάσεις 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει 3 ντεπόζιτα συνολικής χωρητικότητας 35 λίτρων.

Ο Βασίλης θα είναι μέρος της ιστορίας του φετινού Dakar και των αναβατών που θα αγωνιστούν από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου του 2026 ξεκινώντας από το Yanbu στην Ερυθρά Θάλασσα και διασχίζοντας περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα.

Εμείς φυσικά θα καλύπτουμε ζωντανά το Rally Dakar με ρεπορτάζ, ενώ πέρυσι είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά την προσπάθεια του Έλληνα αναβάτη και να σας μεταφέρουμε το κλίμα του αγώνα από την πρώτη γραμμή. Από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον αγώνα και την προετοιμασία του Βασίλη Μπούδρου.

Βασικός υποστηρικτής του "Mr. Dakar" είναι για ακόμη μία φορά τα ελληνικά φίλτρα DNA - High Perfomance Filters

Δίχως την συνδρομή των ελληνικών φίλτρων δεν θα ήταν εφικτό να έχουμε για ακόμη μία χρονιά, μια ελληνική συμμετοχή στο πιο σκληρό Rally του κόσμου.

Παράλληλα τα φίλτρα της DNA δεν πραγματοποιούν την ακριβότερη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, χορηγία στη μοτοσυκλέτα, στοχεύοντας την εγχώρια αγορά.
Με σχεδόν 92% εξαγωγική πορεία του ετήσιου κύκλου εργασιών, η DNA αντιλαμβάνεται πως δεν θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος της συμμετοχής από την μικρή αγορά της Ελλάδας και επικοινωνιακά θα ήταν προτιμότερο για την ίδια να επενδύσει σε έναν ξένο αναβάτη, κερδίζοντας την προβολή σε μία μεγαλύτερη αγορά με περισσότερες προοπτικές εξέλιξης.

Ωστόσο, πιστή στα ελληνικά χρώματα και στο "Made in Greece", ρίχνεται για ακόμη μία φορά στην μάχη του Rally Dakar, υποστηρίζοντας τον Βασίλη Μπούδρο!

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ RALLY DAKAR!