Daytona 200 – O Jesh Herrin κερδίζει με φίλτρο της DNA

H Ducati Panigale V2 χρησιμοποιούσε φίλτρο της ελληνικής εταιρείας
motomag Daytona 200 – O Jesh Herrin κερδίζει με φίλτρο της DNA
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/3/2024

Ο Josh Herrin κατέκτησε την τρίτη νίκη της καριέρας του στον αγώνα Daytona 200, με την Ducati Panigale V2 της Warhorse HSBK να χρησιμοποιεί φίλτρο αέρα της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας DNA Filters!

Μετά τον άθλο του Βασίλη Μπούδρου ο οποίος τερμάτισε στο Rally Dakar έχοντας στην Husqvarna FR450 Rally φίλτρο αέρα DNA ήρθε ακόμη μία αγωνιστική επιτυχία για την ελληνική εταιρεία αυτή τη φορά στους αγώνες ταχύτητας και σε γνώριμο για αυτούς έδαφος καθώς είναι χορηγοί στις ΗΠΑ, χρόνια τώρα.

Πιο συγκεκριμένα στον διάσημο αγώνα ταχύτητας Daytona 200 στην Αμερική η DNA Filters προμήθευε με φίλτρα αέρα την ομάδα της Ducati Warhorse HSBK. Ο αναβάτης της ομάδας Josh Herrin έχοντας στα χέρια του μία Ducati Panigale V2 με φίλτρο DNA κατάφερε από την αρχή μέχρι το τέλος να ηγηθεί του αγώνα διαλύοντας τον συναγωνισμό καθώς είχε διαφορά από τον δεύτερο περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα.

Daytona 200 – O Jesh Herrin κερδίζει με φίλτρο της DNA

Ο Αμερικανός αναβάτης είχε έναν απροβλημάτιστο αγώνα κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την τρίτη νίκη της καριέρας του στον διάσημο αγώνα αφήνοντας πίσω του τον Tyler Scott (Vision Wheel M4 Ecstar) και τον Hayden Gillim (Vesrah Racing). Ταυτόχρονα η επιτυχία του Herrin έδειξε πως η ελληνική εταιρεία κατασκευής φίλτρων αέρα DNA Filters πρωταγωνιστεί και στους αγώνες ταχύτητας ενώ τα προϊόντα της δεν είναι τυχαίο πως θεωρούνται τα κορυφαία στην αγορά τόσο για απλούς καθημερινούς αναβάτες όσο και για αγωνιζόμενους οι οποίοι αναζητούν την μέγιστη απόδοση από την μοτοσυκλέτα τους.

Μετά τις επιτυχίες στο Rally Dakar και στον αγώνα Daytona 200, ευχόμαστε να έρθουν και άλλες παρόμοιες και σε άλλους θεσμούς για την ελληνική εταιρεία DNA Filters!

Daytona 200 – O Jesh Herrin κερδίζει με φίλτρο της DNA

 

Ετικέτες

Bagger World Cup: Ξανά στον αέρα ο Iannone – Αποσύρθηκε η ομάδα του, άλλη στην θέση της με νέο αναβάτη

Σουρεαλιστικές καταστάσεις, δέκα ημέρες πριν την έναρξη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον φετινό θεσμό Bagger World Cup. Μετά την απόσυρση της Cecchini Racing Team που είχε συμφωνήσει με τον Iannone, τη θέση της αναμένεται να πάρει η επίσης ιταλική ParkinGO Racing Team.

Περίεργα πράγματα βλέπουμε μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού Bagger World Cup του MotoGP, με την Cecchini Racing Team να αποσύρει τη συμμετοχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και τη θέση της αναμένεται να πάρει μία άλλη ιταλική ομάδα με Ιταλό αναβάτη. Η ομάδα φέρεται να είναι η ParkinGO Racing Team και ο αναβάτης ο Filippo Rovelli, που το όνομά του μάλλον δεν σας λέει τίποτα καθώς δεν έχει πετύχει διεθνείς διακρίσεις, ενώ την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πήρε την 5η θέση στην κατηγορία των στοκ μοτοσυκλετών. Μάλιστα ο Rovelli θα συμμετέχει και το 2026 στο ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα Penta Motorsport στην κατηγορία Superbike.

Με όλα τα παραπάνω παράδοξα, το επίπεδο έλλειψης οργάνωσης είναι τέτοιο που θα ζηλεύαμε και στην Ελλάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως με τόσες λίγες συμμετοχές αλλά και αναβάτες που σίγουρα δεν προέρχονται από το πάνω ράφι, ο νέος αυτός θεσμός δύσκολα θα τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και είναι πολύ πιθανόν αν δεν αλλάξει κάτι να καταλήξει σαν τη MotoE, που παρακολουθούσαν μόνο οι συγγενείς και φίλοι των αναβατών και αυτοί όχι πάντα!

Με τα τρέχοντα δεδομένα, το Bagger World Cup για τη σεζόν του 2026 θα έχει τέσσερεις ομάδες και συνολικά 9 αναβάτες:

 

Joe Rascal Racing (Αυστραλία) – 3 αναβάτες

Niti Racing (Ινδονησία) – 2 αναβάτες

ParkinGO Team (Ιταλία) – 1 αναβάτης

Saddlemen Racing (ΗΠΑ) – 3 αναβάτες