O Βασίλης Μπούδρος νίκησε τις δυσκολίες τερματίζοντας στο Rally Dakar 2024 με την μοτοσυκλέτα της DNA! - [VIDEO]

Πολλές φορές βρέθηκε κοντά στην εγκατάλειψη ο Έλληνας αναβάτης αλλά η θέληση για να τερματίσει στον φετινό αγώνα στην δύσκολη κατηγορία Original by Motul ήταν πιο δυνατή
motomag Τερμάτισε το Rally Dakar 2024 o Βασίλης Μπούδρος “’Ένα παιδί από την Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/1/2024

Ο Βασίλης Μπούδρος με την Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters την οποία βάφτισε “ΠΝΟΗ” κατάφερε να τερματίσει με επιτυχία τον δυσκολότερο αγώνα Rally Raid στον κόσμο, το Rally Dakar 2024, στην κατηγορία Original by Motul στην οποία οι συμμετέχοντες δεν έχουν μηχανική υποστήριξη και πρέπει να συντηρούν και να επισκευάζουν χωρίς βοήθεια τη μοτοσυκλέτα τους.

Μετά από 5.000 χιλιόμετρα στις αφιλόξενες εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας ο Βασίλης Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του 12ου και τελευταίου σκέλος του αγώνα με τον Έλληνα αναβάτη να ολοκληρώνει τον αγωνιστικό άθλο που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου στην 78η θέση της γενικής κατάταξης και στην 17η θέση της κατηγορίας Original by Motul. Τι και αν έφτασε κοντά στο να εγκαταλείψει στο έκτο σκέλος του αγώνα περνώντας μόνος του το βράδυ χωρίς προμήθειες στην έρημο με μόνη του συντροφιά την “ΠΝΟΗ”, ο Βασίλης δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε για να ολοκληρώσει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από τον τερματισμό.

Τερμάτισε το Rally Dakar 2024 o Βασίλης Μπούδρος “’Ένα παιδί από την Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου” [VIDEO]

Ο Μπούδρος ολοκλήρωσε με επιτυχία τα τελευταία 175 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής στην τελευταία ημέρα του αγώνα, φτάνοντας στον τερματισμό κρατώντας της ελληνική σημαία στα χέρια του. Ο Έλληνας αναβάτης εμφανώς συγκινημένος μετά τον τερματισμό του έκανε και κάποιες δηλώσεις για τον φετινό αγώνα: “Ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει στον δυσκολότερο μηχανοκίνητο αγώνα στον κόσμο.

"Ένα παιδί από τη Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου”

Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν έχει να κάνει με την θέση που τερματίζεις καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στην λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στην δυσκολότερη κατηγορία την Original by Motul, 'την κατηγορία των... άπλυτων' όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται, έχουμε το ταξίδι προς την τελετή λήξης. Προχωράμε.”

Τερμάτισε το Rally Dakar 2024 o Βασίλης Μπούδρος “’Ένα παιδί από την Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου” [VIDEO]

Η περιπέτεια του Βασίλη Μπούδρου και της “ΠΝΟΗΣ” στο Rally Dakar 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τον Έλληνα αναβάτη να μην μπορεί να ξεπεράσει την 70η θέση κατάταξης που είχε πετύχει το 2022, ωστόσο να πετυχαίνει τον σημαντικότερο στόχο που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό στο Dakar.

Οι χορηγοί του Βασίλη στο Rally Dakar 2024 είναι οι παρακάτω:

 • DNA High Performance Filters 
 • Wheel City 
 • Husqvarna Motorcycles Hellas 
 • Motodirect 
 • Makan Trt
 • Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) 
 • ECO GREEN AUTO 
 • Οπτικά Λάσκαρη 
 • Enduro Greece 
 • Protypo Rafina Fitness Club 
 • Motul Greece

 

 

Posted by Vasilis Boudros on Friday, January 19, 2024

 

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Δεύτερη η BMW που έχει μία πολύ δυνατή ομάδα και στοχεύει στον τίτλο
Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2024

Η Yoshimura SERT Motul πήρε μία μεγάλη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του FIM Endurance World Championship, του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και ταυτόχρονα στον ιστορικό αγώνα του Le Mans που τώρα πραγματοποίηση την 47η διοργάνωσή του.

Στην κατηγορία Superstock η Honda με την ομάδα National Motos Honda πήρε την νίκη και ταυτόχρονα η Honda είχε και την δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Η Yamalube YART Yamaha EWC Official που πήρε τον περσινό τίτλο και είναι φαβορί και για τον φετινό, είχε μία πτώση τις τελευταίες ώρες του αγώνα χάνοντας την ευκαιρία για την πρόκριση από την αρχή του πρωταθλήματος, όπως ήταν τα προγνωστικά.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Πτώση είχε στην αρχή του αγώνα και η ομάδα της Suzuki κάνοντας δυνατή προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε προνομιακή θέση και έτοιμη να εκμεταλλευτεί την πτώση της ομάδας της Yamaha και να περάσει στην κορυφή.

Να σημειώσουμε πως στην ομάδα της Suzuki αγωνίζεται ο Άγγλος Dan Linfoot, γνώριμος αναβάτης στο MOTO, έχοντας οδηγήσει μαζί του αρκετές φορές, ο Etienne Masson και ο Cregg Black ο οποίος και δήλωσε: «Πήραμε την εκδίκησή μας για πέρσι, η ομάδα έχει δουλέψει πολύ όλο το χειμώνα και καταφέραμε μία μεγάλη νίκη, είναι φανταστικό να είμαστε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου»!

Το κλίμα στο Le Mans είναι φανταστικό και συνθέτει μία μοναδική εμπειρία για όποιον βλέπει τον αγώνα από κοντά, ιδιαίτερα αν είναι από τα Βαλκάνια όπου η απόσταση των διοργανώσεων αλλά και των φιλάθλων, κάνει τις διαφορές χαοτικές.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Όπως είπαμε και νωρίτερα στον αγώνα συμμετείχε και ο Martin Choy, γνωστός όλων μας από το BMU και από τις επιδόσεις του στην πίστα των Σερρών όπου είχε πολλές φορές το ρεκόρ πίστας. Η προσπάθειά του σταμάτησε στα μισά του αγώνα όταν ο Αυστριακός αναπληρωματικός αναβάτης Max Melzer, κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα της Σλαβακικης ομάδας Maco Racing του Martin Kuzma, με τον νεαρό Αυστριακό να μην τραυματίζεται ευτυχώς. Ο Σλοβάκος Kuzma κάλεσε τον 40χρονο Choy να συμμετέχει φέτος στο EWC. Οι δύο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας και δέλεαρ για τον Choy αποτελούσε τόσο η συμμετοχή του συνονόματου Κροάτη Vugrinec όσο και του  Ιάπωνα Takeshi Ishizuka. Ο Αυστριακός αναβάτης ήταν αναπληρωματικός με στόχο όλων μια καλή επίδοση στο παγκόσμιο. Δυστυχώς η πολυσύνθετη αυτή ομάδα δεν ολοκλήρωσε τον 24ωρο αγώνα αντοχής. Οι παρακάτω φωτογραφίες του ΜΟΤΟ δείχνουν την κατάσταση της μοτοσυκλέτας του Choy αμέσως μετά την επιστροφή της στο box.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

 

Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες του ΜΟΤΟ από τον 24ωρο αγώνα:

 

Ετικέτες