O Βασίλης Μπούδρος νίκησε τις δυσκολίες τερματίζοντας στο Rally Dakar 2024 με την μοτοσυκλέτα της DNA! - [VIDEO]

Πολλές φορές βρέθηκε κοντά στην εγκατάλειψη ο Έλληνας αναβάτης αλλά η θέληση για να τερματίσει στον φετινό αγώνα στην δύσκολη κατηγορία Original by Motul ήταν πιο δυνατή
motomag Τερμάτισε το Rally Dakar 2024 o Βασίλης Μπούδρος “’Ένα παιδί από την Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/1/2024

Ο Βασίλης Μπούδρος με την Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters την οποία βάφτισε “ΠΝΟΗ” κατάφερε να τερματίσει με επιτυχία τον δυσκολότερο αγώνα Rally Raid στον κόσμο, το Rally Dakar 2024, στην κατηγορία Original by Motul στην οποία οι συμμετέχοντες δεν έχουν μηχανική υποστήριξη και πρέπει να συντηρούν και να επισκευάζουν χωρίς βοήθεια τη μοτοσυκλέτα τους.

Μετά από 5.000 χιλιόμετρα στις αφιλόξενες εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας ο Βασίλης Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του 12ου και τελευταίου σκέλος του αγώνα με τον Έλληνα αναβάτη να ολοκληρώνει τον αγωνιστικό άθλο που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου στην 78η θέση της γενικής κατάταξης και στην 17η θέση της κατηγορίας Original by Motul. Τι και αν έφτασε κοντά στο να εγκαταλείψει στο έκτο σκέλος του αγώνα περνώντας μόνος του το βράδυ χωρίς προμήθειες στην έρημο με μόνη του συντροφιά την “ΠΝΟΗ”, ο Βασίλης δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε για να ολοκληρώσει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από τον τερματισμό.

Τερμάτισε το Rally Dakar 2024 o Βασίλης Μπούδρος “’Ένα παιδί από την Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου” [VIDEO]

Ο Μπούδρος ολοκλήρωσε με επιτυχία τα τελευταία 175 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής στην τελευταία ημέρα του αγώνα, φτάνοντας στον τερματισμό κρατώντας της ελληνική σημαία στα χέρια του. Ο Έλληνας αναβάτης εμφανώς συγκινημένος μετά τον τερματισμό του έκανε και κάποιες δηλώσεις για τον φετινό αγώνα: “Ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει στον δυσκολότερο μηχανοκίνητο αγώνα στον κόσμο.

"Ένα παιδί από τη Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου”

Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν έχει να κάνει με την θέση που τερματίζεις καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στην λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στην δυσκολότερη κατηγορία την Original by Motul, 'την κατηγορία των... άπλυτων' όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται, έχουμε το ταξίδι προς την τελετή λήξης. Προχωράμε.”

Τερμάτισε το Rally Dakar 2024 o Βασίλης Μπούδρος “’Ένα παιδί από την Ραφήνα βρέθηκε στον τερματισμό του δυσκολότερου αγώνα του κόσμου” [VIDEO]

Η περιπέτεια του Βασίλη Μπούδρου και της “ΠΝΟΗΣ” στο Rally Dakar 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τον Έλληνα αναβάτη να μην μπορεί να ξεπεράσει την 70η θέση κατάταξης που είχε πετύχει το 2022, ωστόσο να πετυχαίνει τον σημαντικότερο στόχο που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό στο Dakar.

Οι χορηγοί του Βασίλη στο Rally Dakar 2024 είναι οι παρακάτω:

  • DNA High Performance Filters 
  • Wheel City 
  • Husqvarna Motorcycles Hellas 
  • Motodirect 
  • Makan Trt
  • Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) 
  • ECO GREEN AUTO 
  • Οπτικά Λάσκαρη 
  • Enduro Greece 
  • Protypo Rafina Fitness Club 
  • Motul Greece

 

 

Posted by Vasilis Boudros on Friday, January 19, 2024

 

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες