DAKAR NIGHT - Μεγάλη προσέλευση για τις Εμπειρίες Dakar

Μεγάλη επιτύχια η εκδήλωση της Πέτρος Πετρόπουλος με τον Βασίλη Μπούδρο και τα φίλτρα DNA
Dakar night
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/3/2025

Η εκδήλωση Dakar Night σε συνδιοργάνωση της HUSQVARNA Greece και DNA Filters πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Central Store της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Husqvarna.

"Με αναφορά στην καινοτομία και ανάπτυξη των φίλτρων DNA αλλά χωρίς "φίλτρο" λόγου και πολιτικά ορθές τοποθετήσεις, με backstage ιστορίες, αναφορές σε προβλήματα και λύσεις, εμπειρίες malle moto και συμβουλές για μελλοντικούς επίδοξους αγωνιζόμενους σε ράλλυ.

Η εκδήλωση Dakar Night σε συνδιοργάνωση της HUSQVARNA Greece και DNA Filters πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Central Store της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με τη συμμετοχή κόσμου που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει περιπέτεια, rally, και off road αγώνες, αλλά και κόσμου που είχε την ευκαιρία για την πρώτη επαφή με τον κόσμο του Dakar Rally, μέσα από τα μάτια του Βασίλη Μπούδρου, τιμώμενου καλεσμένου της βραδιάς.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησε μέσα από την προετοιμασία του για τον δυσκολότερο αγώνα offroad μοτοσυκλέτας, πώς η συνεργασία του με την DNA Filters οδήγησε στην καινοτομία και εξέλιξη των φίλτρων που χρησιμοποίησε στον αγώνα, αλλά και τους λόγους που το κόστος αγοράς των μοτοσυκλετών HUSQVARNA FE 450 Rally αξίζουν, δεδομένης της τεχνολογικής και μηχανολογικής υπεροχής και της αίσθησης που προσφέρουν, όταν η οδήγηση αρχίζει να ξεπερνά τα 120χλμ/ώρα στην έρημο.

Από την πλευρά της DNA Filters, ο κ. Κ. Νικολαϊδης μίλησε γι’ αυτή τους τη συνεργασία, από την πρώτη συμμετοχή του Βασίλη και όλα τα βήματα εξέλιξης, υποστήριξης και ανάπτυξης των φίλτρων αλλά και του προσωπικού αγώνα του Βασίλη, με το ιδιαίτερο πάθος κάποιου που νοιάζεται ειλικρινά για το αποτέλεσμα όχι μόνο του προϊόντος, αλλά και της εμπειρίας χρήσης του. Όπως ανέφερε, ακόμα και στα MotoGP, υπάρχουν μοτοσυκλέτες αγωνιζόμενων που τρέχουν με φίλτρα DNA, ακόμη κι αν δεν φέρουν αυτοκόλλητα με το λογότυπο.

Αντίστοιχα, δόθηκε χρόνος στους καλεσμένους να ρωτήσουν τον Βασίλη για στιγμές του μέσα στον αγώνα, έχοντας την ευκαιρία να ακούσουν backstage ιστορίες που αναδεικνύουν ότι το Rally Dakar είναι ένας σκληρός αγώνας, που τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ούτε ο τερματισμός, ούτε η συντροφικότητα, ούτε η υποστήριξη.

Η σκληρότητα της ερήμου, το τίμημα της μοναξιάς σε λάθος επιλογές, οι απαιτήσεις για να φτάσεις να τρέξεις αυτόν τον αγώνα και οι επιλογές που πρέπει να κάνεις για να τον τερματίσεις, ήταν κάποια από τα σημεία που στάθηκε ο Βασίλης, μοιραζόμενος τις εμπειρίες του, και κλείνοντας με την ειλικρινή του πρόθεση να βοηθήσει και να στηρίξει όποιον άλλο Έλληνα αναβάτη ενδιαφέρεται να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι προς το Dakar Rally."

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες