EICMA 2024: DNA Filters - Τα ελληνικά -και κορυφαία στον κόσμο- φίλτρα αέρα δίνουν και πάλι το παρών στο Μιλάνο

Με περίπτερο αφιερωμένο στις αγωνιστικές δάφνες και στη συνεχιζόμενη τεχνολογική αναζήτηση της εταιρείας
Η ελληνική DNA στην EICMA 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2024

Η ελληνική DNA πιστή στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της με την EICMA βρίσκεται στο σαλόνι του Μιλάνου όπου σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο, πέρα από τα καινούργια φίλτρα αέρος της, εκθέτει ένα αγωνιστικά προετοιμασμένο Husqvarna Norden από την επίσης ελληνική Aurora, με τη συνεργασία της Πέτρος Πετρόπουλος, και ένα ακόμη βελτιωμένο BMW R 1300 GS της ίδιας της DNA.

Η DNA αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία, με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της, παρόλο που η εταιρεία έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης και στην ελληνική αγορά. Και μην ξεχνάμε πως τα φίλτρα DNA πέρα από τον σχεδιασμό τους, κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως πριν από δυο μόλις μήνες η DNA είχε γιορτάσει με μεγάλη προσέλευση κόσμου τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα gala μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Norden

Μπορεί τώρα σε περασμένες EICMA η DNA να είχε παρουσιάσει και μερικές συγκλονιστικές δικές της custom μοτοσυκλέτες, που έδειχναν το κορυφαίο μηχανουργικό δυναμικό της ελληνικής εταιρείας, μοτοσυκλέτες όπως οι DNA DCR-017, DCR-018 και DNA DRR-022, όμως φέτος το περίπτερο κοσμούσαν μια μοναδική Norden προετοιμασμένη από την Aurora και μια GS της DNA.

Μπούδρος, Norden

Στο περίπτερο της εταιρείας, δίπλα στο Norden με το Stage 3 φίλτρο αέρα της DNA, και στο R 1300 GS με το Stage 2 φίλτρο του, οι επισκέπτες θαυμάζουν σε γιγαντιαίες εκτυπώσεις δυο από τους πολλούς αγωνιζόμενους που συμμετέχουν σε αγώνες με DNA, γράφοντας ο καθένας τη δική του ιστορία, και βοηθώντας με μοναδικό τρόπο στην εξέλιξη της τεχνογνωσίας της DNA μέσα από ακραίες αγωνιστικές διοργανώσεις.

Josh Herrin

Από τη μία ο “δικός μας” Βασίλης Μπούδρος, που πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει ξανά στο Rally Dakar -του 2025- με τον αριθμό #84, και από την άλλη ο Josh Herrin που πήρε τον τίτλο στα Superbike του MotoAmerica 2024 με μοτοσυκλέτα της Ducati, 30 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του αντίστοιχου Πρωταθλήματος από μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας, τότε με τον Troy Corser!

Βασίλης Μπούδρος

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα απολαυστικά βίντεο του Βασίλη Μπούδρου στα social media, από το Dakar 2024, όπου ο Έλληνας αναβάτης μετά από απίστευτες ταλαιπωρίες, λουσμένος ολόκληρος με την λεπτή πούδρα άμμου της ερήμου, έλυνε τη μοτοσυκλέτα του -μια Husqvarna FR450 Rally της DNA-, και φτάνοντας στο φίλτρο της DNA, εκείνο ενώ απ’ έξω γεμάτο χώμα, από μέσα ήταν πεντακάθαρο, λες και το είχαν μόλις βγάλει από τη συσκευασία του! Για την ιστορία, ο Μπούδρος τερμάτισε για 2η φορά το Dakar το 2024, και μάλιστα αυτή τη φορά στη δυσκολότερη κατηγορία, που δεν είναι άλλη από την Original by Motul, με τους αναβάτες να παίζουν και τον ρόλο του μηχανικού, χωρίς να έχουν εξωτερική υποστήριξη. Σειρά έχει τώρα το Dakar του 2025!

DNA

Από την άλλη, ο Josh Herrin της Warhorse HSBK Racing Ducati κέρδισε το δεύτερο πρωτάθλημα AMA Superbike της καριέρας του το Σάββατο 28/9/2024 στο New Jersey Motorsports Park, χαρίζοντας στο Borgo Panigale τον τίτλο στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα SBK μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, όταν το 1994 Πρωταθλητής είχε αναδειχθεί ο Troy Corser με το Fast by Feracci 888. Το υπέροχο είναι πως σε αυτόν τον επικό θρίαμβο του Herrin και της Ducati, συνέβαλε και η ελληνική εταιρεία του Ντίνου και του Μάριου Νικολαΐδη, αφού ο Αμερικανός αγωνιζόταν με φίλτρο της DNA! 

R 1300 GS

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική, και περιμένουμε να δούμε τις επόμενες περιπέτειες της DNA, στους αγώνες και στη συνεχιζόμενη αναζήτηση της τεχνολογικής υπεροχής για τα φίλτρα της.

Ετικέτες

Benelli TRK 702/X – Σημαντική μείωση τιμής για την 700άρα crossover

Έως 850 ευρώ το όφελος για τις δύο εκδόσεις – Καλοκαιρινή ευκαιρία μέχρι εξαντλήσεως αποθέματος
Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/6/2025

Με σημαντική μείωση στην τιμή τους που φτάνει έως και τα 850 ευρώ προσφέρει πλέον η αντιπροσωπεία της Benelli τις δύο εκδόσεις του δικύλινδρου TRK 702.

Η Benelli TRK 702 είναι μια μοτοσυκλέτα που είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όταν πέρασε από τα χέρια μας για τη δοκιμή της έκδοσης με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών. 

H crossover της Benelli είναι μια μοτοσυκλέτα πολύ τίμια για τα χρήματα που ζητούσε τότε η αντιπροσωπεία, η οποία κερδίζει τον αναβάτη με την ευκολία και τη φιλικότητα που παρουσιάζει στην οδήγηση στο αστικό περιβάλλον και παρά τον όγκο και το βάρος της -ζυγίστηκε στα 230,5 κιλά- μπορεί να παίξει κάλλιστα τον ρόλο του commuter αφού έχει εξαιρετικό ζύγισμα και δεν δυσκολεύει καθόλου στους ελιγμούς με πολύ χαμηλές ταχύτητες ακόμη και αν το ύψος του αναβάτη είναι κάτω από 1,75 μ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Παράλληλα η TRK 702, παρά τη σχετικά μικρή ζελατίνα, έχει την ικανότητα να ταξιδεύει άνετα και ευχάριστα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, με τον κινητήρα να καταναλώνει λογικότατες ποσότητες βενζίνης (μετρήσαμε 5,5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση) και σε αυτό το πεδίο, ενώ είναι ευχάριστη και σε δρόμο με στροφές με τον αναβάτη να είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πολύ σβέλτο ρυθμό.

Από τότε που δοκιμάσαμε το TRK 702 (τεύχος ΜΟΤΟ #650), η Benelli μείωσε μία φορά την τιμή του, από τα 7.980 στα 7.400 ευρώ και τώρα προχωρά σε μία ακόμη γενναία μείωση τιμής, η οποία πέφτει στα 6.600 ευρώ και κάνει τη Euro 5 μοτοσυκλέτα ευκαιρία με δεδομένο και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει.

Έτσι το όφελος για τον ενδιαφερόμενο φτάνει τα 800 ευρώ για την έκδοση με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών και αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα 850 ευρώ για την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς (19 εμπρός και 17 πίσω), με τιμή που πέφτει από τα 7.750 στα 6.900 ευρώ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Να σημειωθεί ότι ως στάνταρ εξοπλισμό η μοτοσυκλέτα φέρει έγχρωμη TFT οθόνη πέντε (5) ιντσών με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, φωτιζόμενους διακόπτες, δύο θύρες φόρτισης, full LED φωτιστικά σώματα, χούφτες τιμονιού, εκτροπείς αέρα στα πλαϊνά του φέρινγκ, ρυθμιζόμενες μανέτες, σχάρα και χειρολαβές συνεπιβάτη, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, δίσκους 320 χλστ. και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς και Pirelli Scorpion Rally STR.
Επιπλέον, η Benelli συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα προαιρετικής απόκτησης του πακέτου Travel Pack που αναβαθμίζει την δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στο ταξίδι, ενώ η αγορά της συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών.